Maminky, potrebujem len vasu radu. Priatel ma dcerku..bude mat 4 rocky. Neboli sobaseny, ale po rozchode.../jeho byvala ho opustila pred 2 rokmi pre mladsieho.../ ma riadne sudom urcene stretnutie s malou. Kazdu sobotu do nedele si ju berie. Ale teraz sme sa dozvedeli, ze sa chce odstahovat s malou do ciech. Jasne ze bude sud.....ale neviete poradit. Nestretli ste sa s takym niecim podobnym v okoli..Moze priatel nesuhlasit..lebo potom by malu vobec nevidel.....je z toho nestastny.....ma na nieco pravo?
@nelciatko na vystahovanie sa dietata do zahranicia je potrebny suhlas jeho rodicov, alebo sudne rozhodnutie, ktore ten suhlas jedneho rodica nahradza (spravidla toho ktory ostava na slovensku).
Takze je to boj a treba bojovat -- sud suhlas udeli, ak je dovod vystahovania naozaj zavazny. Pricom pozera na zaujmy dietata, nie jeho rodicov.
@kaktusik007 takze myslis, ze aj napriek tomu, ze ona by tam robila, bez Miskovho suhlasu nemoze odist? On malu zboznuje....a nevie si predstavit, ze by nebol s nou..je to otec s velkym O....
@nelciatko sud bude skumat dovody - akoze praca je aj na slovensku... Ak to vsak bola nejaka mimoriadna pracovna ponuka a naozaj skvela prilezitost, tak to sud samozrejme zohladni..
ale najlepsie by sa bolo dohodnut... pises, ze mala ma 4 roky.... co takto tri tyzdne u mamy v cechach a tyzden u vas doma?? napriklad.... Sud nie je dobry - nikdy nevies ako rozhodne.
vies, ale je aj dost nebezpecne chodit taku dialku zo SR do Ciech pre dieta......predsa nikdy nevies.....jaaaj, caka nas tazky boj....
@kaktusik007
@nelciatko ako pozri - budte radi ak sa bude chciet dohodnut... a na dialku nepozeraj, vidim ze mas v pase galanta -- co ak by sa mamicka aj s dcerkou odstahovala do sniny??? to mas 450 kilometrov tam a 450 km spat... a na toto ani suhlas otca dietata nepotrebuje, a ani ziaden sud jej nemoze zakazat sa tam prestahovat - kedze je to v ramci slovenska.
@nelciatko Jeho súhlas je potrebný.Ak však súd zistí závažnosť jej odchodu,vydá súhlas za neho.On musí bojovať a žiadať dieťa do svojej osobnej starostlivosti.