Čaute, mam taký problém. Manžel pracuje vyše roka v zahraničí chodí domov raz za tri týždne. Stále sa hádame keďže bývame u jeho rodicou a jeho mama ma na neho veľký vplyv. Ale idem k veci v štvrtok som strávila v našom budúcom dome 6 hodín upratovaním keďže ho prerabame. On bol doma s malou, no za ten čas co som nebola doma mu jeho mama o mne natarala hnusne veci (roby to stale). Len aby sa zo mnou hadal. Keď som sa vrátila domov tak sa zo mnou začal hádať a aj ma zbil. Pri tom ako do mňa kopal udrel aj dcéru do hrude. Utiekla som a odišla k rodičom. Aj keď je to ťažké už to ďalej nezvládam som vyčerpaná on ma bije stale ale teraz udrel aj ju a ona ho už tak isto nechce. Rodicia sa zo mnou niekoľko hodín rozprávali ze takto to už nemôže. Ďalej, on ma bije ako chlapa kope do mňa pluva boxuje ma. Rodicia o tom nevedeli povedala som im to keď som prišla. Zničil mi život zobral si ma keď som mala 15 rokov na to mi ešte urobil dieťa. Celých 5 rokov s nim som si nemohla nikdy kupin oblečenia. Nič, stale chceli aby som sa podriadila ich životu. Ale nejde to, chcem sa rozviesť poraďte mi ako na to čo mám robiť. Som bez strednej školy bez peňazí bez ničoho. Jediné čo bola moja záchrana bol ten dom, myslela som ze. Sa to tam zmení. Ale už si to nemyslím. Myslíte si že by som mala nárok na dom po rozvode?. Aspoň dočasný nárok. Viete mi aj poradiť nejakú advokátku?
Je to písané po lopate. Ale keby to píšem do podrobná tak sa rozplačem
Tvoj prvý krok:
https://www.centrumpravnejpomoci.sk/
Zobral si ma, ked som mala 15…..????
Nuž smer lekár polícia a ostane u rodičov. Ako si ťa mohol zobrať v 15?
@sense otehotnela som keď som mala necelých 16. Zosobášili sme sa na urade
Takže k sobáši ťa dotlačili rodičia keďže dali súhlas. A to im nevadilo že ťa frajer otlka
Na svadbu v 15-16 by si musela mat povolenie od sudu. Neda sa len tak zobrat na urade🙄
A teraz tú o červenej čiapočke.
Toto mi hlava neberie, veď to si ešte študovať mala, nie to sa vydávať, dieťa porodiť a na krku mať chlapa, čo ťa otlka. Veď to je trestný čin ak sa nemýlim. Už by som len veci pobalila sebe a dieťaťu a nikdy viac sa tam nevrátila.
Nechcem byť hnusná ale myslím ze pani je romka tam sú takéto svadby celkom normálne. Ale k veci nahlás toho magora, rozveď sa s nim a ak sú rodičia normální (aj keď som si nie som istá keď ti to povolili) tak ti s malou pomôžu a ty si dorob SŠ.
Je mi to ľuto, že toto musíš zažívať. Ale je super, že si sa rozhodla odísť, čím skôr tým lepšie. Máš aj nejakú oporu v rodičoch, nevedia ti pomôcť? Aj keby si mala bývať u nich, čokoľvek je lepšie ako ostávať s ním a nechať sa biť! A spôsobiť ešte aj traumu dietatu