Splácanie ex partnerovi za byt

27. júl 2023

Ahojte prosím poraďte mame byt na hypotéku, ostávam tam po rozvode s deťmi, a chcem mu tu čiastku vyplácať mesačne lebo mi nedajú taky úver v banke.Mate to niektorá tak ze mu splácate?dá sa to?

jan510
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
melanta
27. júl 2023

Ak sa tak dohodnete, môže to tak byť. Ale pochybujem, že dlhodobo s tým bude súhlasiť, veď on si potom nebude môcť zobrať hypotéku na svoje bývanie. A ak by si nevládala platiť, tak by musel platiť tebe bývanie.

melanta
27. júl 2023

@jan510 rozvodom nič také banka neurobí. Banka urobí jedine tak kroky na základe vyporiadania BSM a v rámci tohto vyporiadania sa môžu dohodnúť, že hypo ostane obom. Takže žiadne že musí banka vymazať manželka. Nemusí, ak sa tak vo vyporiadaní BSM nedohodnú. Nepíš nepravdy.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
maris5
27. júl 2023

Vyriesit najprv BSM, ak sa nedohodnete do 3 rokov (myslim) od rozvodu tak vsetky nehnutelnosti sa prepisuju na polovicu a hnutelny majetok ostava tomu, kto ho vyuziva. Potom sa mozete dohodnut na splatlach, ak to exparter bude ochotny akceptovat a spisat u pravnika dohodu, kolko, kedy a za.akych podmienok. Aby sa nestalo, ze mu budes platit a nehnutelnost aj tak nebude tvoja.

alickapusinka
27. júl 2023

TY by si súhlasila keby TI tvoj ex povedal vieš čo v mesačných splátkach ti to budem posielať to asi nie.

veroonikadan
28. júl 2023

tozvie ci na to pristupi tvoj ex, ak ano tak nie je s tym ziadny problem, je to vela o dohode, tak aby vam to obom vyhovovalo, potom jedine predat byt, rozdelit peniaze a ist do podnajmu alebo kupit nieco mensie