Spísanie dohody o zverení maloletého do výlučnej starostlivosti matky

29. jún 2023

Dobrý deň
Hladam pomoc pri napísaní dohody o zverení maloletého do vylucnej starostlivosti matky
V dohode chcem uviesť výšku výživného a stretavanie sa v mojej prítomnosti
Som slobodná matka tak hladam finančne vyhodnu ponuku, nechcem to zadarmo.
Ak je zu niekto kto by mi pomohol so spísaním budem vďačná.
Dohodu chcem poslat na súd a čakat na schválenie.
Ak som správne informovaná tak to je bez súdneho pojednavania. Alebo sa mýlim ?

tosomja
29. jún 2023

Na internete máš veľa vzorov, stačí si to pospájať a napísať vlastnými slovami. A musia s tým súhlasiť obaja rodičia, aj podpísať obaja.
Alebo skús ísť na kuratelu, úrad práce, sociálnych veci a rodiny, oni ti s tým pomôžu. Ak si slobodná matka, mala by si mať túto službu zadarmo, ak sa nemýlim.

mogaa
29. jún 2023

to ale nefunguje tak, že ty dáš dohodu a schvália ju....také jednoduché by to bolo iba v prípade že s nou súhhlasia obaja rodičia...ty dáš zverenie dieťaťa do tvojej starostlivosti a súd určí výživné a kedy a ako sa bude otec stretávať s dieťaťom....on je rovnaký rodič ako ty, takže má aj rovnaké práca, teda byť s dieťaťom v tvojej neprítomnosti a samozrejme ho mať aj cez víkendy, cez prázdniny, určovať kam dieťa pôjde do škôlky....ak dieťa nemá pod 2roky tak je nepravdepodobné, že súd určí styk len za prítomnosti matky....

alenah31
29. jún 2023

Je to rodičovská dohoda - aj ja som ju mala - a bolo aj pojednávanie. To výlučná starostlivosť tam ani nepíš - nemáš šancu - nakoľko otca nezbavuješ otcovských práv (len si v rod. dohode upravíte jeho povinnosti - práva - čiže aj starostlivosť - mu ostávajú nedotknuté).
Pokiaľ nechceš ísť cestou súdneho pojednávania - dá sa to - ak rodičovskú dohodu spíšete cez mediátora - ten všetko porieši na súde za vás.

collette217
29. jún 2023

Otec s dohodou a jej navrhovanym znenim suhlasi? Podmienky ako vyska vyzivneho a okolnosti stretavania dietata s otcom sa daju v pohode do dohody naformulovat. Po podpisani dohody obomi rodicmi je potrebne ju dolozit ako prilohu k navrhu na upravu rodicovskych prav a povinnosti k maloletemu dietatu a tento navrh poslat na prislusny sud. Je pravdepodobne, ze sud vytyci pojednavanie a bude skumat ci je dohoda v najlepsom zaujme pre dieta. Ak dohoda tomuto zaujmu neodporuje sud ju schvali rozsudkom a po nadobudnuti pravoplatnosti bude dohoda vykonatelna.

autor
29. jún 2023

Maloletý ma rok a jeho otec súhlasí s podmienkami nakoľko nemá a nejaví od narodenia žiadny záujem. Nestretáva sa snim lebo nemá čas, nezaujíma sa ako sa ma.
Len ja sa chcem súdom vyhnúť naozaj nemám čas chodiť na xy x na súdne pojednávanie
Preto by som chcela tu dohodu v nej určené podmeinky a žiť podľa dohody schválenej súdom

Našla som veľa vzorov Ano len preto píšem sem ak ma niekto skúsenosť a prešiel si tým aby mi pomohol pripadne čo tam nezabudnúť dať čo tam nedať

collette217
29. jún 2023

Ak sa s otcom viete spolocne dohodnut tak nie je potrebne spisat dohodu. Dohoda je vsak pomoc a nastroj na riesenie pripadnych problemov v buducnosti a preto sa odporuca aby si rodicia vztahy ohladom deti vyriesili tymto sposobom.
Bez toho, aby bola dohoda schvalena sudom nie je vykonatelna a teda sudu sa neda v tomto pripade vyhnut. Pokial obaja suhlasite s dohodou, podpisete ju, podate navrh na sud, tak sud moze v konani uz na prvom pojednavani (kde sa dostavite vy aj otec) schvalit rozsudkom vasu dohodu. Ak sa rovno na pojednavani obaja vzdate prava na podanie opravneho prostriedku (odvolania), tak toho isteho dna rozsudok s dohodou nadobudne pravoplatnost a tym to bude pre vas v podstate vyriesene.