Ahojte priatela zobraly do vezenia ked som bola tehotna. Malicka uz ma 10 mesiacou urcene je uz aj otcovstvo aj vizivne vo vyske 100e. Ako dlho trva kym mi stat vyplati spetne? Kolko mesiacou vyplaca spetne prosim vas? A aky je postup ked nezaplati 3 mesiace mam ist za exekutorom alebo ako? Neviete mi poradit prosim vas aky je cely postup. Vopred dakujem
Ak je vo vazeni, urcite ti nebude platit 100 eur mesacne, zaplati ti len minimum z toho, co tam zarobi, je to nejakych 37 eur najviac..., samozrejme, kedze ma urcenych 100 eur, ten zvysok je jeho dlh, za ktory ho mozes zazalovat.
No len on robotu nema a povedal ze ani robit nejde aby mi stat radsej platil. A po akej dobe mozem ist na policiu podat trestne oznamenie a za exekutorom?
chod na urad prace, soc. veci a rodiny kde je zadarmo pravnik, ten ti vsetko povie
Ak ti nezaplatil minimálne 3 mesiace po sebe.
No na urade prace neni pravnik iba kuratela uz som sa pitala davnejsie. A dakujem
@usmievava31 Nechápem!
@juhseverzapad jaaaj omylom som stlacila pridat......tetaz staci ak nezaplati hociktote dva mesiace vpriebehu dvoch rokov a moze dat trestne oznamenie.....
Ahoj, štát ti nezaplatí nič,pokiaľ ti on pošle aspoň 1 cent, ak nepošle tak je postup nasledovný : Treba ísť na políciu podať trestné oznámenie, odtiaľ za exekútorom a odtiaľ na ÚPSVaR - náhradné výživné. Tam dostaneš lajstrá na dokladovanie príjmu ako aj príjmu spoločne posudzovaných osôb,ktoré s tebou žijú v jednej domácnosti, potvrdenie o príspevkoch a zo sociálnej poisťovne, toto budeš robiť každých 6 mesiacov,ak ti to schvália. Spätne ti vyplatia 3 mesiace.