Ahojte všetci, prosím, sme v rozvodovom konaní, kvôli psychického tlaku u nás, som odišla zo spoločnej domácnosti, sama 😞 bez deti, nechceli ísť so mnou, k mojim rodičom, do susednej dediny, nabuduci týždeň sa sťahujem do nájomného bytu, v mieste bydliska, najmladší syn, ide so mnou, nebude to manžel brat ako únos?co mam robiť , ako prosím postupovať? Ďakujem
@orchidulka aký je vek deti? Koľko si už bez deti? Kontaktujes sa s nimi? Napr v škole
Únos vyzerá dosť inak, ale je mozne, že ak si odišla bez deti, tak on si podal neodkladko a súd mu deti priklepne
@pribinak 16, 13 a 10 som preč 3 týždne, chodím za nimi a som v kontakte, každý jeden deň, keď mám rannú smenu ,s najmladším sa učím, aj cez víkend, v nedeľu...
@orchidulka Hm, to sú už veľké decka. Tie nijako nedonútis aby ale s tebou. Dôležité je, že si s nimi v úzkom kontakte a neprerušili ste kontakt
Take veľké decka už majú svoj názor na vec, nemusia byt stotoznene s otcom, ale bývanie s ním má zrejme viac výhod
@pribinak nie, nenutim, povedala som im, že vedia, kde ma nájdu,že dvere budú pre nich vždy otvorené, kedykoľvek...najmladší mi povedal, že starsim to vyhovuje, že mami niet, nemusia nič...a jemu ani s úlohami nikto nepomoze, iba ho zahriaknu, posielajú ho k mame...aby starší syn, mohol mať konečne izbu, pre seba, teší , že budeme spolu, starší syn ho posiela k mame, aby mohol mať konečne izbu sám pre seba....
@orchidulka nevadí, aspoň ten krpec pôjde k tebe, ten tá aj tak najviac potrebuje
Tým starším sa skôr či neskôr takáto sloboda zunuje a začne im chýbať to čo, domu dáva mama
@pribinak , to ukáže čas...môžem ho jednoducho zbaliť a odísť? Ci mam manželovi oznámiť,že ide so mnou?
@orchidulka môžeš ho zbaliť a zobrať. Ak teda nie je dieťa jemu zverene, ale to by si už vedela. Môžeš mu nechať odkaz kde dieťa je a hotovo.
Daj si chlapčeka zveriť do starostlivosti
@pribinak ďakujem, chcem požiadať o zverenie všetkých troch, aj keď myslím,že najstaršia dcéra nepôjde, ak mi zveria, aj druhého syna, bude musieť, ísť ku mne, či chce, či nie?
@orchidulka nie. Budeš ho ťahať na silu? Zavolas policajtov aby ti vrieskajúceho pubertiaka na silu natrepali do autá a odviezli k tebe? Keď zdrhne, zas budeš volať policajtov?
Treba to nechať tak Že dvere a srdce má u teba stále otvorné a môže kedykoľvek prísť
@orchidulka s tym 16 rocnym dietatom bude problem. To je vek kedy sud prihliada na zaujem dietata. Ak povie, ze chce zit s otcom, tak tam pravdepodobne aj ostane. U 13 rocnych sa uz pytaju na nazor ale rozhoduju podla toho, co je pre dieta najlepsie. Maleho syna si urcite zober. Je tu na konikovi aj pravna poradna a nejake skupinky ohladne rozvodu. Skus sa tam prihlasit, mamicky ti urcite poradia.
@kittykat22 ahojky ja som riešila to isté, len s tým ze 10 ročná, nechcela ísť z domu, cze ona v byte bývať nebude že ona radšej ostane s otcom, tiez som sa odsťahovala do podnájmu. Najmladšieho si prosto zober
Nie je to únos. Pokojne odíďte, mužovi iba oznám , naj písomne, adresu nemusíš hneď, stačí mejl, sms.
@orchidulka Baby, od dnes som v nájomnom byte, bola som pre deti, nechceli so mnou ísť, že tam majú kamarátov , vravím ved si blízko hocikedy prídeš...vraj ja som ta ,co odišla, ale preto , lebo manžel má vyháňal a psychicky týral...som bez nich mesiac, je mi veľmi ťažko...samozrejme, som sa rozplakala, že ak som prišla rezať, tak som nemusela ani chodiť, aj tak vraj chodím každý deň...pozvala som ich zajtra na večeru...starší povedal,že nepríde...zlyhala som...nepotrebná...neviem, čo manžel na mňa pri rozvode chystá, ale bojím sa,že prídem o deti a to nezvládnem...:(
@pribinak ahoj, najmladší je so mnou, išiel na víkend k otcovi, dnes mi volal,ze si asi príde po veci a ostane tam... 😞, vo štvrtok mame rozvod, bojím sa...
@orchidulka och, ťažká situácia. Ideálne by bolo sama sa s ním porozprávať, že co sa stalo. Ak bolo všetko ok, tak určite ho niečim v druhom dome ovplyvnili
Skús ísť za ním do školy
@orchidulka moc ti držím palce. Ono je to pre toho najmenšieho asi veľmi ťažké, určite ho ovplyvňuje to striedanie. Veď to sa nedá len tak rozhodnúť :( keď bude dlhšie u otca, aj tak mu začneš chýbať. Dôležité je, že si dokázala odísť a oslobodiť sa ty sama. Ide o tvoj život. Deti si vychovala najlepšie ako si vedela. Neboj, daj im cas. Oni prídu. Teraz je to asi všetko moc čerstvé a vnímajú to ako dobrodružstvo, ale časom zistia, že to nie je sranda. Držím ti moc palce.
@pribinak malý mi volal, ze si babka zlomila ruku a on sa o ňu stará, to je asi dôvod,že tam chce ostať...
@orchidulka treba mu vysvetlit že on sa o babku naozaj starať nemôže. Nevie ju odviesť do nemocnice, ani nemôže nič podpísať u lekára. Moze však spolu s tebou doma upiecť koláč, uvariť obed a zaniesť ho babke
Toto je taka emočná manipulácia dieťaťa, treba mu to racionalizácie
O babku sa má starať dedko a ini dospeli v rodine
@pribinak oni ma chcú, úplne zničiť, muž mi napísal, že syn nepríde a syn, že ani sa nemám opovazit tam prísť, iba mam položiť školskú tašku k dverám a odísť preč:(
@orchidulka nič, tašku nedávaj. Nech di syn po ňu príde a porozprávate sa
@pribinak volala som synovi, cez manželov telefón, nič z toho co mi napísal, mi nepovedal, mne sa zdá, že sa bojí otca, preto mi povedal, aby som tam nechodila...lebo otec, deťom povedal, že tam už nemôžem prísť, lebo mi zrušil trvalý pobyt..co viem,že nieje pravda...
@orchidulka chod zajtra za ním do školy a zober ho aj z vyučovania domov, musíš s ním veľa rozoravat, uistiť ho, že ho stále veľmi lubis, bohvie čo mu ešte všetko porozprával
Je dosť mozne že sa naozaj otca boji
@orchidulka držím ti palce, ťažká situácia, ale nevzdávaj to, ten krpec si raz bude pamätať ako si o neho bojovala a budeš pre neho navždy vzor statočnosti
Keď nechcú nech nejdu, nerob zo seba ešte väčšiu rohožku než tú čo si tam nechala robiť zo seba roky.
Po toho najmenšieho si chod, aby to na súde nebolo na príťaž tebe, že si odišla bez deti. Vysekaju ti každý druhý víkend, to chces? Nenechaj si sebou hrať špinavú hru! Nezlakni sa a nenechaj sa zastrašiť. Bojuj za svoje dieťa, nemôžeš ho predsa nechať niekomu, kto jedna takto...vôbec nie v záujme dietata
dievča, bojuj! všetko čo tu baby napísali napísali správne (dokonca na koňovi, to je zázrak), riaď sa tým, zober malého zo školy, tašku nikam nenos, toto čo urobil otoč vo svoj prospech (otec zanedbáva vzdelanie najmladšieho lebo ho nenechá ísť ani pre tašku k mame a robí na neho nátlak - napríklad). držím palce.
@zuzanka.zuzu vzal si tašku a zopár veci a povedal mi,že navždy tu nechce ostať...mam ho zobrať aj nasilu, keď nechce ísť? To nieje,asi dobrý nápad...ci?
@pribina manžel mi len napísal, že ho nasilu za mnou vyhanat nebude...
Co ti pisal muz si nechaj pre sud. Nemoze ta takto vyhanat a urazat. Robi to schvalne. Sud ti da deti do striedavej - toho maleho urcite. Moc ma to mrzi. Niesi nepotrebna, muz so vsetkymi toci. Zajdi si k psychiatricke a poziadaj o lieky. Mohla by si dochadzat na terapiu. 1x tyzdnne sa s niekym porozpravat. Nemusis nikomu nic hovorit. Skus poziadat o Sertivan. Mala by ti stacit .50mg - jedna tableta denne.
Neblazni, vsetko pojde. Tvoj manzel je debil, nikam si z rozmazu neodisla. Situacia bola vazna. A nemozes sa zrutit. Ono striedava starostlivost je fajn, ale musis sa zozbierat. O psychiatricke nikomu ani slovo. Nechaj si to pre seba. Daj sa dohromady a postav sa k tomu celom. Chapem, ze pisat a konat su 2 rozdielne veci. ALe nedaj sa. Drzim palce.
Nemôže to brať ako únos ty si matka a jemu niesu oficiálne zverené deti( neber to tak že fandím ocovi aby !u boli zverené to píšem objektívne že nie oficiálne len jemu) ešte nie ste rozvedený takže únos to byť nemôže....