Ahojte chcela som to dat anonymne ale kašlem na to..
Som vydatá, ale s manželom nežijeme spolu nejaké 3 roky. Niesme rozvedený.
S priateľom žijem 2 roky v Nemecku a čakáme bábätko, na Slovensko sa nejako nechystáme keďže korona takže sa nerozvediem tak skoro.
Trápi ma to, že či môže v Nemecku otec dieťaťa (môj priateľ) požiadať o otcovstvo.
Ja neviem napríklad zatajením, že son vydatá alebo mi poraďte prosím.
Viem že je to blbé ale čo už život nieje prechádzka ružovou záhradou a každý sme nejaký.
Ďakujem
mozno by sa nejako dal "oklamat system" ale obavam sa, ze by si to beztak musela dodatocne riesit na Slovensku, kedze u nas dieta, ktore sa narodi tusim 270 dni od rozvodu je aj tak automaticky exmanzelovo a je nevyhnutne podstupit test otcovstva atd. - ja by som si na tvojom mieste nekomplikovala situaciu, dohodni sa s manzelom, ak je pricetny a podajte ziadost o rozvod a ostatne vyssie uvedene veci
@klaudiadia99 ak nemáte deti s manželom, podajte návrh na rozvod poštou, najlepšie už so zaplateným kolkom, aby to bolo rýchlejšie, pripadne si na to nájdite právnika. Bez deti a tehotná s iným vás rozvodu na prvom pojednávaní. Len aj keď sa rozvediete bude otec brány ex, takze najlepšie sa stihnúť vydat do pôrodu. Ináč to budete zase musieť riešiť súdne
Ak by Bol otec dietata Nemec Dalo by sa tvoje mantelstvo zatajit a dietatu normalne vybavit nemecky rodny list a pas, Ale ak je slovak a pojdete s babom na matriku Po slovensky rodny list hned to zistia
@klaudiadia99 tebe nevadí, že muž môže narobiť nejaké dlhy a máš prúser?hneď poziadaj o rozvod a potom ries ostatne
@klaudiadia99 prosím tá, nič nezatajuj a nerob žiadne blbosti
Normálne si nápis návrh na rozvod, uveď že si tehotná s iným muzom, nežijete spolu, …
Akože neverim že takto rozmysla dospela žena, že zátajim ….