Dobry den.
Prosim vas. Som poovinna odovzdat deti ich otcovi ak ma neinformuje o tom kedy pride pre ne? Styk nemame upraveny ale na sude mu bolo povedane ze sa treba dohodnut somnou a nie s detmi. Toto ale u nas vobec neplati a vzdy napise detom kedy pride. Doteraz som s tym nemala problem ale teraz mame dohodnuty s detmi program a on zas pisal detom ze pride. Som povinna ja mu oznamit aby nechodil teda?
Preco ste na sude neporiesili detailne styk otca s detmi? Ja s mojim ex nemam nejake problemy, ale v rozsudku som chcela mat presne uvedene dni a casy, kedy moze byt s malym, pre pripad, ze by mu v buducnosti preplo..Vieme sa teraz vzdy dohodnut aj na inych dnoch a casoch, ale ak by raz dohoda s nim nebola mozna, mam to proste na papieri a bodka..Takze ak to nemate poriesene v rozsudku, resp. mate tam styk na zaklade dohody, tak ja osobne by som podala navrh na sud na upravu styku a uviedla tam presne dni a casy..On sice nie je povinny vtedy prist, je len opravneny byt s detmi, ale aspon budes vediet, ze v ostatnych casoch si mozes robit program podla seba..
9 a 13r. A normalna dohoda u nas neexistuje. Naposledy ked som mu volala ze aby pre deti nechodil lebo nebudeme doma vynadal mi a viac mi telefon nevzal. Aj tak chodi pre ne vtedy ked to vyhovuje jemu. Ak mu napisem alebo zavolam ci nemote zobrat deti ked sa k nemu pytaju tak povie ze teraz nemoze. Vzdy som mu dala vediet ked mi deti povedali ze pride ale vzdy som bola xxx. Preto ma zaujima ci som pivinna mu oznamovat ked mne nevyhovuje aby isli k nemu alebo mu ich jednoducho nedat ked mi neda dopredu vediet ze pride.
@chupacabra71 zalezi od toho co je v rozsudku..ak su deti zverene a on sa ma dohodnut s tebou..tak sa ma dohodnut s tebou..anie len oznamovat..dohoda zahrna obojstrannu dohodu..nie ze napise len detom
@chupacabra71 deti co na to hovoria? Prečo ste si na súde nestanovili jasne kedy, ako dlho....
@ciusinka nedali lebo zo zaciatku to fungovalo bez problemov. Odkedy ma priatelku tak to zial uz neplati a pri kazdej snahe z mojej strany pocuvam nadavky. A upravou styku zacinam riesit uz.
@chupacabra71 on sa zmenil, alebo bol vždy taky? Lebo nerozumiem potom prečo si súhlasila s neobmedzeným stykom bez stanovených dní, prázdnin, sviatkov
@chupacabra71 aj keď funguje bez problémov, vždy je lepšie mať na papiery... Tak ti nič iné neostáva len dat návrh a zse súd. Deti co na to?
@chupacabra71 No presne kvoli tomuto som to ja chcela mat na papieri hned od zaciatku, napriek tomu, ze spolu vychadzame korektne, ale clovek nikdy nevie..Kazdopadne to podla mna vyriesis len tak, ze podas navrh na upravu styku a tam sa proste tie dni a casy stanovia..
Zozaciatku to fungovalo bez problemov. Odkedy ma novu priatelku nefunguje nic. A deti to uz neriesia. Velakrat ich sklamal. Ked tam chceli nemohli. Teraz ziel velakrat povedia ze im je jedno kedy a ci pride. A upravu uz riesim.
Vdaka kocky ale stale neviem ci som povinna mu ich dat ked zajtra pride alebo nie ked ma o tom sam neinformuje.
@chupacabra71 nerozumiem, ved mu napíš, že už máte program, podľa mňa upl e normálne. Slušne oznámiť, a bodka a nie sa pýtať, či si povinná atď. A keď program nemáte a deti chcú ísť, tak nevidím dôvod na to mu ich nedať. Kde je problém?
@chupacabra71 @chupacabra71 presne, aj moj bol a je vzdy ako med, ked nikoho nema..aj teraz ma nejaku priatelku a uz je ako zmyslov zbaveny, neda sa s nim dohodnut, robi si co chce, uraza ma, aka som neschopna, ze u neho je malej lepsie, ze odo mna aj tak odide, a ine dristy, ale my mame vsetko sudom na papieri, doteraz sme sa vedeli pekne dohodnut, davala som mu ju aj navyse, asi si velmi zvykol, ale teraz, ked mi ju mesiac nebol ochotny doniest, nevedela som, kde je, s kym je (s partnerkou novou - nepoznam ju), tak som narobila riadny bordel..tak jasne ze len posmesky aka som trapna a sa ukazujem..odporucam aj ja upravit sudne radsej, aspon sa mas o co opriet.
a nie si mu povinna davat, ked je to o dohode, proste mate program a neinformoval ta, ze si ich bere, ale daj mu moznost ze najblizsi termin moze byt s nimi.
@chupacabra71 pokiak mate neobmedzeny styk...musi ti minimalne 24 hodin vopred dat vediet, ze pride po deti...nie si povinna mu ich dat ked si on zmysly...su to deti a nie tovar! Tak ako pisala petamada...slusne mu napis, ze teraz nie, ale na buduce ked ti da vcas vediet sa moze s detmi stretnut.
@chupacabra71 pozri sa písal deťom, že príde, napísal skôr ako 24 hodín, no nenapísal tebe... Takže mu slušne napíš, že nabudúce ma písať tebe a mate teda program, či nie? Co chcú deti? Inak aj tak príde chvíľa keď sa budú reálne rozhodovať samé a komunikovať s otcom bez teba. Na súde už môžu vypovedať, čo chcú a ako. Osobná skusebost😪. Takže za mňa sa nehadat, nevyhrocovat situáciu. Proste mu napísať, že ocenis komunikáciu s tebou a rovnako to povedať deťom, nech tatovi nepíšu, že sa ma dohodnúť s tebou, tiež osobná skúsenosť. Aj tak písal deťom a na veľa na naliehanie deti aj mne a to sme mali určené.
@chupacabra71 ....nie niesi povinná....a úplne viem ako sa cítiš....ja som mala to isté...az som si raz povedala a dosť...a to ja som mala iné zážitky s ním ...deti viezol v kufri po diaľnici alebo mi niekto klope o pol noci a to moje deti že táto ich nechce tak ich vysadil pred bytovkou atď
Chvalabohu už k nemu nechodia lebo nechcú ale môže si za to sám
Držím ti palce a neboj sa!!!😉
@matejko18 moj ex robil tiez kadejake veci...väcsinou zacal s detmi rozhovor, ze ich lubi a nakoniec boli deti sproste a poslal ich do riti... ☹ deti uz tam nechcu chodit...tak sa zameral na mna co sa tyka staznosti na ministerstvo sociálnych vecí a rodiny...trestne oznamenia na policiu a pod...no jo...mozno raz pochopi co robi.... :-/
@chupacabra71 hm, ak s tým nemáš problém a nemáte program tak daj a čím skôr sa postaraj, aby ste to mali na papieri. Ak ti to nevyhovuje, tak mu ich nedaj. A ja by som si pre istotu zapisovala, kedy prišiel, komu dal o tom vedieť, kedy si ty jemu telefonovala a pod. Lebo nebudeš si všetko pamätať a ktožvie čo potom na súde povyťahuje.
Tak kocky vraj sa somnou nema o com bavit! Rano nakladam deti do auta a nech sa chlapec prevezie.
Mozme sa snazit akokolvek a robit co by sme v podstate nemuseli lrn ked je niekto pan K..k.t tak z vas urobi este vacsieho hlavne pred detmi.
@chupacabra71 napíš mu doporučený list kde ho poziadas o to, aby stretka dohadoval s tebou, ak nie si nútená dať to na sud...a tak aj sprav
@chupacabra71 boze ja tych chlapov nepochopim, ako si potrebuju dokazovat..zabavne, ze ked su s nami vo vztahu sme uzasne sikovne maju sa o com rozpravat, akonahle maju inu sme nemozne, ako s nami mohli zit, nemaju sa s nami o com bavit, zabavne svojim sposobom, aj ked v danom momente riesenia na vrazdu :/
@petamada najhorsie je ze nemaju problem takto o nas hovorit aj pred detmi. My mozme urobit cokolvek pre ne ale v ich ociach sme podla otca nemozne.
@chupacabra71 presne suhlasim..a pritom tvrdia, ze nic zle nevravia, ani sa o nas nebavia, to my sme si na vine ako sa spravame..vsetci rovnaki ako cez kopirak
@chupacabra71 treba to tak brat, ze chlapi su jednoduche tvory....ktore vidia v prvom rade svoje potreby a svoje ego (vsetka cest vynimkam) mne to bolo kolkokrat luto ako sa moj ex sprava...detom pisal (deti maju 13 a 9) ze ma pre nich prekvapenie za vysvedcko a nakoniec im dal po 2 eura....na vianoce dostali tekuze mydlo...co mam na to povedat....je to taka tragikomedia, ale zial najviac trpia len deti...
@chupacabra71 co takto normálna dohoda? Koľko rokov majú deti?