......rada by som sa opýtala ak má dcéra 2 roky a zápal priedušnice ....otec čiže ex chodí každú druhú sobotu, som povinná mu dať náhradný termín ?
Nechapem zeny,ako si ty. Je to jej otec,mal by mat pravo vidiet ju kedykolvek. Do postele leziete a potom dietatom bojujete proti jeho otcovi.
@jadelka ale ved aj otec by mal byt schpny sa o nu plnohodnotne postarat ci je zdrava ci chora nie?
@nelinka2009 ano iste,preto by mu mala umoznit kontakt s dietatom.Bocian jej ho nedoniesol
@sarlota19 inak nwviem ako maye tie stretnutia presne nastavene..
Ci u neho, u teba... V tvojej pritomnosti ci nie... Ci byvaju vonku... Ale fakt ak je to mizne nech sa postara aj o choru a ak nie, tak by som mu ziadny nahradny termin nedavala... Ved to ty tiez niesi moc nadsena, ked je dieta chore...
Ano, ma mat náhradný termin
@sarlota19 A robi ti to problem dat nahradny termin napr. o tyzden neskor? Mozno nemate medzi sebou dobre vztahy ale je to otec tvojho dietata a ber to tak ze za to ze ste sa rozisli tak za to dieta predsa nemoze a zasluzi si otca. A asi mu vase dieta nieje lahostajne ak ho navstevuje. Otec je v zivote dietata vpodstate rovnako dolezity ako matka. Ja to vidim na mojej dcere ako velmi lipne na tatinovi. Ak dieta nema otca tak hlada muzsky vzor niekde inde. Tak preco dietatu odopierat otca ak ho ma?
Ved mu zavolaj ze je vase dieta chore a navrhni mu iny termin..keby som na tvojom mieste tak to urobim takto sama od seba pre dobro vsetkych...otca, matky a hlavne dietata.
Záleží od toho, ako máte spravenú dohodu, resp. súdne rozhodnutie. Viac menej to povinnosť nie je. No ak máte korektný vzťah a chceš, aby mal s dcérou dobrý vzťah, ak o to prejaví záujem, tak mu vyjdi v ústrety, Nebuď ako niektoré ženy, ktoré cez dieťa vydierajú otca, či sa mu mstia. To, že váš vzťah stroskotal neznamená, že musí aj ten jeho s dcérou. Ak je chorá a nemáš papier od lekárky, si povinná mu ju dať (samozrejme, on môže byť ústretový a pochopiť, že to pre dcérku nieje práve najlepšie), lekárka ti môže vystaviť papier, že nie je dobré, aby choré dieťa menilo prostredie. Je vždy lepšie, ak sa lieči v domácom prostredí. Všetko je to vždy o dohode, tolerancii a chápavosti.
@monicm
Dovolím si Vás poopraviť. Žiaden z rodičov nie je oprávnený sám od seba rozhodnúť, že nebude dodržiavať súdom stanovený/schválený čas vyhradený na stretávanie sa potomka s druhým rodičom. Pokiaľ dieťa nie je na intenzívke, nemá 40 teploty, niet dôvodu, aby sa oň nepostaral v čase jeho bežného ochorenia aj druhý rodič. Inak by paradoxne často dochádzalo k vybavovaniu si vzájomných účtov rodičov prostredníctvom dieťaťa aj v prípade, že ono má "soplík".
@draik Ale ono k tomu dochádza. Stačí zájsť k dr. povedať, že dieťa je prechladnuté, malo zvýšenú teplotu, kašle, "tečie" mu z nosa a lekárka napíše papier, že pre dieťa je lepšie, aby bolo v domácom prostredí, čo je v podstate logické, najmä ak sa jedná o malé dieťa. Viem to, lebo brat takto občas bojuje so svojou ex. Možno keby mamička za takýto "papier" musela riadne zaplatiť, nebolo by to tak ľahko "zneužiteľné".
@nelinka2009 takžko by som mu ju dala ma zápal priedušnice a cestovať 120 km ???? a ani mu ju nemožem dať pretože ma deti za mojej prítomnosti
@nelinka2009 deti ma za mojej prítomnosti v sobotu pár hodín a vonku mimo mojho bytu
@alicka850 dakujem pekne, detí majú skoro 2 a 3 roky a obe zápal priedušnice a nebývame v jednom meste ale 120 km, tretnutia nie su v mojom byte ale vonku on ma cas na deti vyhradený tak nech si ho využije ako chce je to na nom.
deti ma za mojej prítomnosti lebo v posudku vyšiel ako nezrelý na rodičovstvo, manželstvo a partnerstvo.
Zalezi asi na basej dohode... Ved ide o zdravie vasho dietata... Alebo ak ex chce, nech sa skusi posyarstbo choru, aspon si odpocinies..