Pekny den,kedy socialka moze odobrat dieta-deti ?a ked ma rodic,alebo obaja neake dlzoby,tak ako sa to riesi?mozu dieta-deti tiez odobrat?dakujem
@cukrik138 určite nikomu nevezmú deti kvôli dlžobám.
Dieťa môžu odobrať keď žije v nevyhovujúcich podmienkach, nemá zabezpečené základné životné potreby, rodičia sú alkoholici, feťáci, dieťa je týrané, sexuálne zneužívané, je ohrozená jeho výchova... Akurát že kompetentní často nezasahujú ani tam kde by jednoznačne mali...
presne tak, kvoli dlzobam rodicov sa deti neodoberaju. Ak o deti nie je riadne postarane, tak vtedy to uz socialka zacne riesit.
@sissy27 ved to,poznam jeden pripad,kde deti chodia do skoly ale ze ani desiatu nemavaju,alebo skolske pomocky,zosity nic alebo postracaju a ze matka sa one nestara riadne,ze od septembra to riesia,pravdepodobne podnet zo skoly.,no a co sa tyka mojej otazky,tak anonymne podal niekto ze zanedbanie deti,pritom ako som napisala maju vsetko co treba,aj ta pani zo soc.to povedala,ze ona s detmi problem nevidi,ze maju vsetko.
ano,ano samozrejme ja chapem,len nechape preco a naco su im informacie o vyske dlzob a tak.
kvoli exekuciam.sa urcite deti neberu, tam.sa siaha na majetok, pokial exekucie dlznik neriesi.. pokial plati a nevyhyba sa splacaniu dlhu, nema sa coho obavat.. podla mna sa preto pytaju aj na dlzoby, aby vedeli, ako clovek postupuje a ci ich neriesenim nemoze v buducnosti ohrozit vychovu deti stratou majetku (napr.byvania) nech nenecba tak daleko zajst svoje dlhy a nema sa coho obav
myslím, že problém bude inde... ak máte exekúcie a splácate, nemala by sa sociálka o vás zaujímať... ak vám byt nevzali, tak tiež nie je problém, ak vám ho vezmú a máte s deťmi kam ísť ( rodičom, súrodencom,.... ), tak by sa tiež nič nedialo..... ak vás niekto natrel, hľadajte príčinu..... za čo to bolo.... či sa niečo naozaj nezanedbáva, či sú deti riadne najedené, ošatené, či sa nezačali nejak inak správať, predsa len, keď exekútor vezme časť príjmu, všetci v rodine to pocítia-stres, nervozita...., možno sú deti v škole smutné, utiahnuté, alebo opačne agresívne, lebo sa im spolužiaci smejú, že nemajú všetko a podobne....
@fefe123 deti maju co jest aj do skoly beru jest,aj oblecenie je v poriadku,aj su cisty,atd.nie oni niesu agresivny,nemaju problem,a netusim kto by ich natrel,ved aj sama socialna prac.povedala,ze u nich detom nic nechyba.ze maju to co im treba,teraz ze volala a ze ide si vsetky info prezriet a spisat to,ze pokial jej volat nebudu je to ok a ked budu tak sa dohodnu co dalej,ako to postupne riesit,ze pokial sa splaca teda ze mu to strhnu z platu tak je to v poriadku,len musia rizika pre zivot deti zhodnotit,.tak bude cakat,dufam ze to bude dobre,
veď som tak napísala, ak je z vašej strany všetko OK, aj deti aj splácanie, tak by nemal byť problém...
Len pre info - osobný bankrot:
požiadavky stanovené zákonom - musí to byť fyzická osoba (podnikateľ alebo nepodnikateľ), platobne neschopný, má exekúciu/e alebo niečo podobné, musí mať poctivý zámer. Ani osobným bankrotom sa nezbaví nedotknuteľných pohľadávok( napr. výživné na dieťa a ďalšie).
Osobný bankrot - 2 spôsoby:
1. konkurz - likvidácia majetkovej podstaty a rýchle oddĺženie = predajú všetko, čo majú (byt, dom, auto..). Nemusia mať príjem a ich majetok nemusí stačiť na splatenie všetkého. Centrum právnej pomoci im dá pôžičku 500e na úhradu odmeny správcu konkurz. podstaty (tú dlžník potom splátkovo vráti centru počas 3 rokov). Vhodné, ak majú veľa dlhov, ich výška je oveľa väčšia ako majetok, je vhodná ak nemajú príjem aj ak nemajú žiaden majetok.
2. splátkový kalendár - splácanie záväzkov po častiach - tu MUSÍ mať pravidelný príjem, dlhy menšie ako majetok a musí byť schopný zaplatiť cca 700e (500 pre správcu a 200 pre advokáta Centra). Splátkový kalendár je ma 5 rokov určený tak, aby zaplatil minimálne 30% dlhov (teda súd určí od 30% do 100% podľa posúdenia príjmu, vek, vzdelanie atď). Vhodné pre dlžníkov, ktorí majú majetok, ktorý si chcú uchovať, majetok je cennejší ako hodnota dlhov a majú pravidelný príjem na úhradu splátok počas 5 rokov.
Viac pozrite tu: http://www.centrumpravnejpomoci.sk/potrebujem-p...
este doplnim ze deti sa dobre ucia,maju co jest aj kde spat,ohladne hygieny to je tiez v poriadku,maju aj oblecenie aj hracky,nic im nechyba.