Ahojte, chcem sa opytat ake mate skusenosti so socialnymi kuratorkami, detskymi psychologickami a naslednym rozhodnutim sudu vo veci malickych deti. Mam dvojrocneho synceka a momentalne ma cakaju stretnutia s kuratorkami a sudy. Od biologickeho otca som odisla este ked som bola tehotna,nebol sice zapisany v RL, ale s malym sa stretaval priebezne 2-3 do mesiaca od narodenia vzdy v mojej pritomnosti. Potom si nasiel priatelku a stretnutia boli tak maximalne raz za 6-8 tyzdnov. Nedavno mu zomrel otec a on si zmyslel, ze chce maleho na cely vikend 2 x do mesiaca bezmojej pritomnosti. Teraz sa sice s malym stretava raz do mesiaca, ale pre maleho je to utrpenie. Ma z neho strach, place akrici niekedy aj vyse polhodiny, takze ho musim zobrat prec. Mozem mu vysvetlovat kolko chcem, ze ujo ho prisiel iba pozriet, ze mu neublizi, jednoducho strasny cirkus. Darmo vysvetlujem aj biootcovi,ze vsetko chce cas, ze ho nemoze nutit, nechcem mu branit, ale nechcem, aby bol maly v strese... nedavno somho zapisala do RL a hned ma dal na sud, ze on ma na neho pravo atd. ja mu to pravo neberiem, chcem len to najlepsie pre maleho a ked prejde nejaky cas, tak sa to zlomi a bude mozne stretavanie aj bezo mna. Bojim sa ako rozhodne sud a pocula som, ze neberu sudcovia neberu do uvahy odporucania kuratorov a uz vobec nie psychologov ani prava dietata. Skor sa priklanaju tomu, co chcu otcovia.
@sijusi to si kde počula? súd v prvom rade háji záujem dieťaťa 😕