Mamičky poraďte prosím.Chceme si najať advokáta na trestné právo nakoľko máme problém zo susedmi a trestné oznámenia ktoré boli na nich podané nič nerieši lebo v našom okrese majú toho na obvodnom úrade strašne veľa a my už máme nervy v ťahu.ale chcem sa spýtať:aký je vlastne postup u takého advokáta?treba mu priniesť všetky podklady alebo si to on vyžiada od polície?
@evalin88 susedia prehrali občiansky spor na obecnom úrade u nás.odvtedy nám neustále strpčujú život hlavne keď sú ožraty cez víkendy bežne hudba na plné gule,psa nám pichol pod oko...No je toho dosť.a nie sú to ani rómovia.policajti tam chodia jak domov buď keď sa medzi sebou žeru alebo keď my voláme.naše deti 3 a 11 r.už budú ovládať všetky nadávky o chvíľku.sám policajt nám poradil keď bol v sobotu u nás aby sme si najali advokáta.som si vedomá že to bude stáť peniaz.
Ide o to co vlastne od nich chces.. zakaz priblizenia ???? Lebo priestuoky proti obecnemu spolunazivaniu... tie riesi iba obecny urad. A aj keby si mavala sudnym rozhodnutim.. respektovat ho aj tak nebudu... mozno neakeho advokata len najdi.. dones mu co mas v rukach a opytaj sa ci to na sude vobec obstoji a ako sa to da kvalifikovat.. teda co mozno na sude dosiahnete... lebo neake susedske tahanice na trestne urcite nepatria. Aby to bol tresstny cin musia sposobyt skodu na majetku od neakej sumy.. alebo ublizenie na zdravi s dobou liecenia... minimalne neviem kolko... musi to byt preukazatelne umyselny cin.. ak vam napriklad nacuva do plota a rozbije ho.. aj keby naschval.. moze tvrdit ze iba neodhadol vzdialenost... a dostane iba pokutu
Prepac ten pravopis.. na mobile vzdy robim preklepy
@evalin88 ďakujem za cenné rady,a pravopis nerieš😉.Zatiaľ nás nenapadol ale bezné vyhrážky -že zabijem ťa,však počkaj keď ta stretnem na ulici,poď von na ulicu ako chlap,výzva na na zvonček a vyhukuje pod oknom kde spí malý,ostrihala kricky a prehodil na nás plot,nadávky do buzerantov a ja si mám kúpiť čierne šaty lebo pôjdeme všetci aj s našimi krpatymi deťmi.tak ani ja neviem nakoľko je toto vážne pre súd.a najradšej by sme boli keby ho zavreli aspoň na čas.A samozrejme hľadáme iný dom a stahujeme sa.možno by pomohlo keby muž vyšiel na tú ulicu a nechal sa zbiť či by ho už potom policajti zobrali...
Ahoj, podľa toho čo píšeš sa tvoji susedia jednoznačne dopúšťajú trestného činu a nejedna sa len o obyčajne priestupky proti občianskemu spolunažívaniu. Dokonca sa dopúšťajú trestného činu na chránenej osobe , t. J. Na vašich deťoch. Ide o trestný čin nebezpečného vyhrážania. Je pre mna šokujúce , že policajti nekonajú. Civilný súd ti nepomôže , treba jednoznačne si nájsť advokáta, a podať trestne oznámenie ale odporúčam nie u policajtov, ale na príslušnej prokuratúre, nakoľko prokuratúra je dozorujúci organ nad policajtami...
Gramatiku mi odpusť píšem na tablete...
Trestné oznámenie za aký trestný čin konkrétne? Lebo toto je priestupok proti občianskemu spolunažívaniu.
@radkr ahoj,vďaka za odpoveď.policajti konajú tak že prídu a max spíšu trestné oznámenie a nič sa nedeje.od nás majú tý susedia už štyri oznámenia a nič.jedno sa podávalo v decembri min.roku keď suseda úmyselne ohrozila nášho syna a dodnes nás nepredvolali na prokuratúru.sám policajt nám povedal že tam sú dve čo to riešia a nestíhajú lebo majú veľa.on nám tiež odporučil najať advokáta.
@ibrunova trestné oznámenie sa podávalo že ohrozila suseda nášho syna keď šiel zo školy-tlačil bicykel cez prechod a ona mu naschvál vbehla do dráhy skoro spadol ona naňho ešte kričala či je sprostý a či nevidí.samozrejme zatlkala keď som to s nou riešila ale sa sama prezradila.vždy keď chodia policajti riešiť konflikt sami sa pýtajú či chceme podať na nich trestné oznámenie.
@makeka mna tak napadlo, nemozes len taj natocit nejake videa kde sa vam vyhrazaju pripadne niečo iné robia? Inak v takomto pripade najst fakt dobreho pravnika treba, z vlastnej skúsenosti viem, ze dobrý pravnik, ktorý ma dobre meno, je známy aj ked je drahý, ale ma kontakty uz kde to s kym to, vybavi hoci co, lady sa pohnu a urcite vo vas prospech. BOHUŽIAĽ, ale na Slovensku je to tak. Takže treba zohnať fakt dobrého, šikovného, ktorý má uz nejaké to meno. Velmi mi je luto v akej ste situacii, musí to byt niečo hrozné, a prajem vela sil a aby ste co najskor zohnali novy dom.
@zuzinapipina samozrejme máme nahrávky,policajti nám kázal dať to na cd-čko,aj foto vždy keď nám niečo prehodí cez plot alebo odstrihne,aj psa keď nám pichol pod oko som odfotila.musíme mať dôkazy aby to nebolo tvrdenie proti tvrdeniu.
@ibrunova "Zatiaľ nás nenapadol ale bezné vyhrážky -že zabijem ťa,však počkaj keď ta stretnem na ulici" : tu sa dopustil trestného činu vyhrážania a "ja si mám kúpiť čierne šaty lebo pôjdeme všetci aj s našimi krpatymi deťmi" tu sa dopustil trestného činu nebezpečného vyhrážania na chránenej osobe. Schválnosti sú priestupkom nie vyhrážky, tie sú trestným činom. Viem o čom hovorím, za prvé takého psychopata som mala za suseda aj ja, dokonca došlo k hádzaniu skál na moje deti a za druhé mám muža advokáta, takže viem veľmi dobre o čom hovorím. Keďže sme si tiež len nedávno niečím podobným prešli, tak som sa zapojila do diskusie. Znova opakujem, že treba dať trestné oznámenie PRIAMO na príslušnú okresnú prokuratúru a nie policajtom, lebo prokuratúra je dozorujúci orgán a vtedy sa policajti nemôžu vyhovárať, koľko majú roboty, to len ona im môže prikázať konať (myslím prokuratúra) a tá sa s takýmito prípadmi nemazná!
@radkr takto, policajtom je nadradradený projurátor, každý trestný spis, ktorý sa prijme, má v ruke prokurátor, hneď ako sa prijme, nejaké výhovorky tu nehrozia.. Policajti sa priamo riadia pokynom i prokurátora (v trestných veciach), a je jedno, či sa pidá trestné na prokuratúre alebo na polícii. Ale určite to nenechajte tak..
pokiaľ sa ozaj niečo nestane, aleno nevytasí na Vás nôž a policajt to bude vidieť, nič nezmôžete
@ibrunova iste riadia sa pokynom prokuratora, ale az ked policajti PRIJMU trestne oznámenie. Kým ho neprijmú k prokurátorovi sa spis ani nedostane (dostal by sa k nim len vtedy, keby poškodený podal voči rozhodnutiu príslušníka PZ o odmietnutí trestného oznámenia sťažnosť, potom by o sťažnosti a jej opodstatnenosti rozhodoval príslušný okresný prokurátor, ovsem, toto platí iba v prípade, že by došlo k ODMIETNUTIU trestného oznámenia a nie k odstúpeniu na priestupkové konanie). Prijatie a neprijatie trestného oznámenia u policajtov riešia na tzv. Skrátenom oddelení, kde policajti sami rozhodnú čo príjmu a čo nie a či sa to bude riešiť ako priestupok alebo ako trestný čin. Preto neni jedno kde sa trestne oznámenie poda, lepšie je zájsť osobne na okresnú prokuratúru, vysvetlit im tam o čo ide a oni aj pomôžu so spísaním predmetného trestného oznámenia. Prokuratúra ho následne prijme, odovzdá policajtom aj s presným pokynom čo musí policajt vo veci robiť. Tento pokyn je pre policajtov zavazny!
@danielahamar neni potrebné uvažovať takto pesimisticky, treba len zvoliť správny a efektívny postup riešenia daného problému a nespoliehať sa len na našich ochrancov zákona 🙂
@makeka ahoj, nikto vás na prokuratúru predvolavat ani nebude, keď vás niekam predvolaju tak len na políciu. Napísala som v príspevkoch vyššie prečo to tak je aj aký najefektívnejší postup by si mala zvoliť. Je na tebe ako sa rozhodneš. Tiež som vyššie uviedla, že na prokuratúre ti pomôžu spísať aj trestne oznámenie, takze advokáta nato nepotrebuješ a po prijatí trestného oznámenia budeš v trestnom konaní vystupovať ako poškodená, takze ani by si ho potrebovať nemala... Pokial máš pocit, že policajti nekonajú môžeš na nich podať sťažnosť pre nečinnosť.
@radkr kto nezazil zije v naivite😉😑
@danielahamar keby si čítala vyššie moje príspevky, Dočítala by si sa, že som riešila niečo podobne nedávno (presne pred cca 2 mesiacmi) a zažila som to na vlastnej koži, takze ja určite nežijem v naivite. ;) U nás dokonca došlo už aj k fyzickému útoku na môjho 2 ročného syna, tak, že šibnutý sused začal po ňom bezdôvodne hádzať veľké skaly! Jedine šťastie bolo, že ho minul o 20 cm, inak by to skončilo tragicky. Dôsledok jeho vyčíňania boli kompletne rozbite vchodové dvere do domu a obitá jedna cela stena na dome. Tiež sme volali policajtov aj trestne oznámenie sme podali a predstav si, že chytráci policajti toho idiota po výsluchu asi po 4 hodinách kľudne pustili domov. Za týždeň už putoval do väzby, kde sedí doteraz a už je naňho podaná aj obžaloba na súde. V blízkej dobe sa mu začne súd. Tiež sme neschopnosť našich policajtov riešili cez sťažnosti na prokuratúre. A to ho chytraci policajti po tom útoku kľudne pustili na slobodu aj napriek tomu, že keď nám ohadzoval dom skalami tak sa vyhrážal, že nám zabije deti! Podali sme na policajtov sťažnosť na prokuratúru a predstav si do týždňa bol vo väzbe. Takze asi tak.
@ibrunova@radkr@danielahamar, ďakujem dievčatá za vaše rady veľmi si to cením a veľa som sa dozvedela.u nás je teraz situácia taká v sobotu bol u nás pre nahrávky čo sme mali policajt lebo že to treba založiť do spisu.že si otvoril aj ich mená cez tú ich databázu (susedove+susedku)a nemali tam vôbec zaznamenané všetky tie výjazdy polície ani podané trestné oznámenia proste nič.sám nevedel prečo.asi naozaj ako ste tu písali oni rozhodujú čo pošlú a čo nie.ozvala sa mi tu aj jedna právnička-koncipientka poslala som jej skutkovú podstatu veci a tiež mi písala že by sme neuspeli na súde.maximalne podať nové trestné oznámenie na generálnej prokuratúre za opilstvo,vyhrážanie sa pred chránenou osobou ale ani tam nám nedáva veľké šance a ešte by sme platili trovy.A to by boli zase len nervy.Ale aspoň jedna pozitívna vec... NAŠLI SME DOM! V lokalite ktorú sme chceli aj za dobrú cenu,len ešte musíme predať ten náš máme ho zatiaľ rezervovaný kým my nepredame.tak dúfam že nám všetko dobre vyjde a budeme spokojní.
Chces tych susedov za nieco zazalovat ??? Je to take zavazne aby to riesili policajti ?? Oni musia posudit ci je to trestny cin ak date trestne oznamenie. Ty mozes podat navrh na civilnom.