Skúsenosť s uvoľnením finančných prostriedkov neplnoletého dieťaťa

kristika
29. mar 2021

Zdravím ak niekto bol v podobnej situacii poradíte?
Dcéra 6 ročná,zdedila nehnutelnosť po svojom nebohom otvovy,ktorý predávám (čakám na súd s kúpnopredajnou zmluvou už)moja otázka znie,chcem kúpiť ale dom v inom meste ,a vypaltiť úver po pozostalom čiže po otcový mojej dcéry po ktorom tento dom podedila,riešili ste to prosím iektorá?môžu byť uvolnene fin,prostriedky na vyolatenie úveru a kúpu inej nehnutelnosti?samozrejme sa poradim s pravníkom,ja len že či niekto ma podobnú skusenost dakujemmm

ivkazba
29. mar 2021

@kristika čiže chceš dcérine peniaze použiť na vyplatenie úveru a kúpu inej nehnuteľnosti? Vlastníkom tej nehnuteľnosti bude iba dcéra? Ak nie, tak neverím, že súd také niečo schváli, keďže to nie je v záujme dieťaťa. Označím teraz v príspevku aj právnika, čo na to povie právne oko. @draik ďakujem.

kristika
autor
29. mar 2021

@ivkazba samozrejme nehnutelnost vedena na dceru,a uver ked ma po otcovy a ja ho neviem utiahnut platit?

nafka0483
29. mar 2021

Takze sud schvalil to, ze dcera zdedila dom, ktory je zatazeny uverom? Kazde dedenie maloleteho by malo byt v jeho zaujme.
Ak chces dany dom zatazeny uverom predat, tak musis poziadat sud o suhlas - a ak sud dovoli, tak vytazok z predaja musi patrit dcere - bud jej to das na ucet, alebo za to kupis inu nehnutelnost - ale ma byt pisana na jej meno.

ivkazba
29. mar 2021

@kristika dcéra zdedila byt s úverom? Inak ako som písala a ako aj píše nafka, keď to súd odsúhlasí, tak to vieš zrealizovať samozrejme.

kristika
autor
29. mar 2021

@nafka0483 ano samozrejme ze na jej meno,tak mam na mysli,
@ivkazba nie dom nebol s uverom,ked som za dceru ako poručitel prebrala dedenie +jeho úver lebo aj to spadalo do dedičstva,a ano samozrejme ze n3hnutelost by bola na meno dcerky tak to myslim

nafka0483
29. mar 2021

@kristika Jaaj no pockaj. Dom nebol zalozeny v banke, cize nebol uver na dome? Uver bol osobitna vec, ktoru si jej otec zobral na nieco ine, nie na ten dom? A dcera zdedila dom a zaroven aj ten uver? A ty za nu spravujes dom a splacas zvysok uveru?
Ty si nededila, nebola si manzelka?

kristika
autor
29. mar 2021

@nafka0483 nie dom nebol zalozeny,bola som len partnerka,uver bol osobitna vec,ano dcera zdedila dom aj uver,ano spravujem dom +splacam ten uver

nafka0483
29. mar 2021

@kristika Hm, no nie som si ista, ci sud dovoli predat dom a pouzit cast penazi na splatenie uveru. Na druhej strane to aj dava zmysel a je v zaujme dietata, aby nemalo "dlh" vo forme uveru ale zaroven aby malo inu nehnutelnost.
V kazdom pripade bude potrebne obratit sa na sud aby povolil predat dom a zaroven zo zisku vyplatit uver a kupit iny dom. Drzim palce.

draik
29. mar 2021

@kristika
Riešiť sa to tak vo všeobecnosti dá, je však potrebné pripraviť kvalitný návrh na súd aj s podkladmi.

kristika
autor
29. mar 2021

@nafka0483 dakujem za radu,a za ochotu ❤