Situácia v rodine

27. júl 2023

Žienky, som rozvedená so 14 ročným synom. Nemáme striedavú starostlivosť, ale syn môže k otcovi kedykoľvek ísť, s tým nie je problém, vlastne je väčšinou u otca, keďže s mojím novým partnerom si nesadol. Lepšie povedané, som si istá, že žiarli, je v puberte, je mu hrozne ťažké vysvetliť, že u mňa je stále on na prvom mieste ale aj ja mám právo na nový život.
Teraz k tej situácii. Syn mi už párkrat naznačil, že moja slobodná sestra chodí na kávičku k bývalemu manželovi, chodia spolu na nákupy, von (ona má tiež dieťa 6 ročné), chodia spolu na kúpalisko atď. Vraj keď sú spolu, tak sa jej môj bývalý manžel dotýka, má sexuálne poznámky atď.
Neberte to tak, že žiarlím, alebo neviem čo. Ja mám svoj život, ale syna to hrozne trápi, je mu to nepríjemné. Mal partnerky po našom rozchode a syn s tým problém nemal, ale má problém lebo jeho otec sa podľa neho "čudne" správa k jeho tete a chodí k otcovi čoraz menej a menej, je utiahnutejší, tichší, nič ho nebaví.
A teraz otázka. Opýtali by ste sa sestre na to, ako to medzi nimi je? Nie preto, že mne to vadí, ale preto, aby ste vedeli synovi vysvetliť túto situáciu? Alebo ste sa s niečím takým stretli? Poprosím, aby ste si nechali blbé reči pre seba, pýtam sa, lebo neviem synovi odpovedať na otázku, že prečo práve jeho teta (a dokonca aj krstná mama) 🙄

doriiis
27. júl 2023

Zavolala by som na kávu ex manžela,sestru a aj syna.A pekne zoci- voči si veci vysvetliť.

mikadooo
27. júl 2023

Opýtala by som sa exa a povedala by som mu, nech to komunikuje so svojím synom... 😉

ariannazara
27. júl 2023

Určite by som sa spýtala sestry.

cocolinka
27. júl 2023

Urcite by som sa na rovinu ale slusne opytala svojej sestry ako to teda medzi nimi je, a tak isto aj byvaleho manzela, nie preto, ze chces vyzvedat ale preto, ze to ocividne vadi Vasmu synovi je z toho smutny a nevie ako ma reagovat, pokial mas zo sestrou normalny vztah, nie je na tom nic zle

autor
27. júl 2023

Áno, so sestrou máme normálny vzťah, ale nikdy sme sa napr. o súkromnom živote nebavili, ona je skôr taká, že sa veľmi o vzťahoch s nikým nebaví.

sissy27
27. júl 2023

ano, normálne by som sa spýtala exa aj sestry že čo sa deje a zároveň im vysvetlila, že pre teba je to ok, sú dospelí, slobodní (teda dúfam aj sestra 😀 ) ale že teda synovi je to nie úplne príjemné a tak by bolo na mieste sa s ním otvorene porozprávať a vysvetliť mu to. Zároveň by mal aj od teba počuť, že ti to nevadí (ak to tak teda je, klamať mu nemáš). Toto mu podľa mňa robí starosti, že to vníma ako zradu voči tebe.

syslik81
27. júl 2023

ak sa s ex rozpravas povedz mu to a nech mu to on vysvetli ako chlap chlapovi -ved to si pubertiak mysli ze je ... a medzitym si sadni so sestrou a povedz jej ty ako sa veci maju..ze tebe nevadi ak je medzi nimi daco,ale kvoly synovi nech su k nemu uprimny a priznaju vztah ,alebo nech s tym prestanu

cocolinka
27. júl 2023

Nevadi, ze ste sa nebavili nejako hlbsie, vysvetli jej, ze sa to pytas iba preto, lebo syn sa tym trapi a nevies co mu mas na to povedat, alebo si sadnite vsetci dospeli aj zo synom a podebatujte o tom, myslim, ze sestra aj byvaly pochopia, ze to nie je o tom, ze ziarlis alebo chces vyrabat sceny ale ide o syna

pribinak
27. júl 2023

@doriiis 14 ročného chalana by som do tohto nezatajovala

doriiis
27. júl 2023

@pribinak ...z príspevku autorky je jasné,že chlapec nedostáva odpovede na svoje otazky.Mozno je načase mu ich úprimne zodpovedať.14 ročný nepotrebujú omáčky typu,kto koho má a nemá rád,kto koho opustil a kto sa našiel.
Možno len chce jednoduchú odpoveď na otázku či jeho otec chodí s jeho tetou.

Mimochodom...až mi oči z jamiek vyliezaju,aké ste benevolentne niektoré dámy.URCITE by ste schvaľovali keby sa vaša sestra dá dokopy s vašim ex,otcom vášho dieťaťa.To isto.

pribinak
27. júl 2023

@doriiis určite povedať chalanovi pravdu, s tým súhlasím, ale rozhodne by nemal byt svedkom akejsi rodinnej bitky a konfrontácie

autor
27. júl 2023

Ďakujem žienky, zajtra sa porozprávam najprv s bývalým manželom a ak je pravda, že niečo spolu majú, tak to nejako synovi vysvetlím spolu s jeho otcom, to bude najlepšie riešenie.

elia9
27. júl 2023

Chudák chlapec, toto je celé zvrátené🙄🙈