Ahojte. Dnes, po roku a pol snahy to zachrániť a dať šancu, som sa definitívne rozhodla pre rozvod. Dôvod - pred tým rokom a pol si môj vtedy workoholicky manžel začal a drogami, pervitínom.
Postupne dostával šance (ano, ja viem, vždy som to vedela), ktoré nevyužival. Dnes som natrafila na úplne uchylne konverzácie, v ktorých vidím, že jeho mozog je už absolútne mimo. Rozhodla som sa teda rozviesť. Dom sa dá do predaja za cca 210 000, hypo je 150 000. Chcela som sa dohodnúť, čo a ako deti, výživné, ďalší život do rozvodu a po ňom.
Problém je, že nastalo absolútne peklo. Už niekoľkokrát sa šiel zabiť, vystupuje agresívne, chce ujsť a nechať mi dom a hypotéku (ktorú sama neutiahnem, som učiteľka), plače, prosí, hovorí ako ma chce pretiahnuť, potom chce podpáliť dom, potom hovorí o únose deti, zas prosí, vyhráža sa, nebude platiť atď atď už celý deň dookola. Doma som ešte nebola, pretože sa bojím, čo bude. Som s deťmi u matky.
Vôbec neviem, čo ďalej, ak by odmietal spolupracovať. Čo sa stane, ak naozaj zmizne. Jeho svokra hovorí, že len kope okolo seba, ale je to dobré psycho a neviem sa pohnúť.
Ako prebiehajú takéto psycho rozvody? Kto si zažil a dopadlo to dobre?
P.s. ano, začala som si s magorom očividne, áno, niektoré ženské sú také trafene, že napriek tomu, že majú príšerne detstvo a sľúbia si, že v živote tak nedopadnu, dopadnú ešte horšie atď atď. Toto nejako aktuálne nepotrebujem riešiť. Ďakujem
@soldi možno budeš vedieť poradiť..
Nahravaj , odkladaj sms, volaj policiu aj záchranku, svedkov...
Drž sa a buď silná 🍀🍀🍀
Vydrž. Držím palce.👍
Opravujem sa *jeho mama, nie jeho svokra.
Ja akurát prechadzam rozvodom. Je tomu mesiac od podania, za ten mesiac to bolo veľmi podobné až na to, že môj muž drogy neberie. Bolo to od láskavého chlapa, ktorý mi dá všetko, po výčitky ako ničím rodinu, cez urážky až ku stavu, že ma o všetko oberie a vezme mi deti. Stihol si tym prejsť počas pol dňa 🤦♀️ po mesiaci prislo trošku pokoja. Ja som svoj postoj nezmenila- dokážem s ním vkľude rozprávať (aj keď ma to stojí veľa sebazapretia) a on sa s tym učí žiť. Bola u nás už aj kuratela a teda bolo to hrozné, splietal jedno cez druhé a tretie - úplne zle. Nevadí, do rozvodu sa s tým dúfam že zmieri. Vyhľadal aj psychológa takže možno pomohol aj on, lebo už mi napíše 30 sms s jeho náladami meniacimi sa podľa počasia 🥴 avšak ty to musíš zvládať a nepodlahnuť/neustúpiť. Čiže byť na 100% rozhodnutá
@danusskaaa bože môj. Ako na to reagovať? Čim začať?
Ja som nereagovala vôbec. Komunikovala som s ním len ohľadom detí. Všetko čo bolo mimo nich, som neriešila. Alebo len lajkla a dosť. Hlavne nepíš nič, čo by mohol na súde použiť proti tebe! Buď silná, nesmieš plakať aj keď sa bude diať čokoľvek. Proste musíš si stať pevne za svojím rozhodnutím a stotožniť sa s ním.
to psycho som mala...polícia bola po malinké bábo - odmietol mi ho dať.... bol celkom slušne opitý... viac sme spolu neboli. odišla som bývať k rodičom a po čase úplne inde kde ani nevedel kde som. Mobily ešte neboli resp. ich nemal kde - kto - čo bolo moje šťastie lebo inak by ma asi zničil .... Vrátila som sa až o niekoľko rokov, keď už si založil inú rodinu a mala som relatívny kľud. Odvtedy ubehlo veľa rokov. ak sa aj náhodou stretneme ani sa nepozdravíme....
Dakujem. Odsťahovala si sa na túto dobu?
@danusskaaa
Neporadim, len držím palce 🙏 môj ex 3 dní po našom odchode odišiel k milenke, takže u nás prebehlo všetko hladko.
no, standardny pristup manipulatora. cim lahostajnejsie budes reagovat na jeho vystup tym horsie to bude. nato sa priprav. je potrebne pristupovat tvrdo a rozumom. zajdi na odbor socialnych veci. ziadaj o predvezne opatrenia,vyzivne do casu rozvodu. ideal sa mozno na cas aj odstahovat ak mate kam
Drogy sú ten dôvod,prečo si to mala ukončiť skôr a rázne,keď sú tam deti 😲. Veľké nebezpečenstvo 😫
urcite neustupuj a rozved sa ak mozes ostan u mamy ... zdrogovany clovek nevie co robi .. moze byt nebezpecny pre deti .. daj si hned na sud aj deti do svojej opatery ... zajdi za pravnikom spiste kroky .. on je dospely ak si daco spravi-jeho problem .. ty hlad na seba a deti
Prajem ti veľa síl! Ja som dva mesiace po rozvode, ktorý trval rok od podania! Prešla som si všeličím s deťmi...😒 momentálne riešim náš spoločný dom v ktorom si on žije(podotykam 9 mesiacov žil bez hypo,lebo podal odklad.) Dom partil mojim starým rodičom 🙄A ja s deťmi byvam v podnájme! Bez peňazí od neho pre deti...ani raz do rozvodu im nezaplatil nič čo sa týka školy,poplatkov oblečenia.... musíš byť hlavne rozumná... nenechaj sa ním vyprovokovať ani mu niečo písať čo môže použiť proti tebe. Aj mne sa môj ex vyhrážal ako mi deti zoberie...a podobne keci...neboj sa ! To len oni skúšajú...veľa síl!
Neodpovedat, nevsimat si iba okolo deti odpisat.Ak mu budes odpovedat to bude voda na mlyn.Deti by som mu nedala, ak by si ich pytal na vikend.Zostsla by som u rodicov.A inak, ak by sa vyhrazal ci Ta niekde cakal len volat policiu.Ostatne baby uz pisali predbezne opatrenie...
Kamaratka to zazila muz bol aj na psychiatrii po par dnoch podpisal reverz.Ona to nejako zshrala do autu, ze ma chodit k psychologovi a dat sa do poriadku...pise a otravuje dodnes a to je 2 r prec a rok od rozvodu.Boli spolu 20 r.teraz viac nici ich 20 r.dceru, ze mama rozbila rodinu, ide sa obesit a pod...nefetuje, ale je z neho troska nepracuje, cele dni je doma chodi k nemu iba dcera...mal velke uspory zije z toho a nici vsetkych.Zobral auto, zrusil mobilne cislo bolo na firmu oni su v podnajme.Na sud neprisiel 2x rozviedli ich v nepritomnosti.Dodnes jej pise, ze iba ona ho moze zachranit obcas sedi v aute pred jej pracou a place, ze sa ma vratit.Dcera chodi k psychologicke kamaratka je silna zena a dobre to zvlada.Sice sa jeden cas bala, ze si nieco spravi, ale psyvholog jej povedal, ze iba vydiera citala mu spravy...az to doslo tak daleko, ze dvera povedala, ze nech si nieco spravi aspon budu mat pokoj.
@luccija boze môj, toto úplne vidím. Teraz sme sa stretli, hodinu a pol ma prosil o šancu. Že bezo mňa nemá zmysel života a bla bla bla... Zas úplne seriózny, ako podpise všetko, nebude robiť problémy atď. Kks, keby sa toto sa nejako preskočiť.
@luccija že ona ho môže zachrániť. 🤭😄 To je presne. To som dnes počula 500x.
Žijeme zatiaľ spolu ale v byte sa odchádzame a naša komunikácia sa zamerala len na deti. Na iné mu neodpovedám aj napriek tomu, že on sa veľmi veľmi veľmi snaží! Bohužiaľ už je neskoro. Po rozvode by sa mal odsťahovať on, keďže byt je moj. Ale v tom štádiu ešte nie sme, bude sa to asi naťahovať, keďže on nesúhlasí s rozvodom, starostlivosťou o deti a ani s výživným 🤷♀️ chce to silu, pevné nervy ale hlavne byť veľmi vyrovnaná a "nenaletieť" na zmeny ktoré strašne ospevujú- nezmení sa nič, alebo len na veľmi krátku dobu
A vie o tom, ze pervitin robi diery do mozgu? Chce skoncit na voziku, mentalne na urovni dementa so slinou z papule? Rozvod - uz vcera bolo neskoro…
V prvom rade treba požiadať o zverenie deti do tvojej vyhradnej starostlivosti...
@deti95060810 mozes mi prosim do ss napisat ako ste to mali a riesili celkovo? Ja mam tiez niekolkomesacne a obavam sa ze mi ho vezme a nebude chciet dat kým nerozhodne sud, ďakujem 🙏
@kattucino
Nezaoberaj sa takýmito vecami, ver mi, že ja 99.9% sa to nestane. Ja už som šťastne rozvedená a ver mi, že to stojí za to. Obrň sa a ak ťa s mužom drží to, že sa bojíš, čo urobí, keď sa budeš chcieť rozviesť, tak sa rozveď.
Ďakujem, urcite rozvod bude, len sa bojim odist os neho do rozvodu lebo sa mi vyhraza ze mame rovnaky narok na dieťa a ked s dietatom mozem odist ja tak aj on a neda mi ho (modlim sa aby to boli len vyhrážky ale som presvedčená ze je toho schopný len aby mi ublížil a vedel ma takto aj dalej psychicky deptat)
@kattucino o dieťa sa neboj. A uz vôbec nie ak je malé. Ty si predpokladam na RD a on pracuje? Takže dieťa bude pri tebe...a on sa bude môcť len s tvojou prítomnosťou stretávať s dieťaťom. Ja keď som to riešila tak moje deti už boli školopovinné...ale nikdy malé dieťa "nezoberie" muž žene...musel by dokázať,že sa aj popri práci dokáže oň postarať...a to je nemožné... Ja som to mala veľmi "veselé"no postupom času...čo sú už cca 3 roky som taká spokojná s šťastná,že som do všetko zvládla! Ak si presvedčená o rozvode chod do toho!!! Veľa veľa trpezlivosti, síl Ti želám. ☺️🙂
Drogy menia ľudí... Bohužiaľ