Veľmi pekne prosím je tu niekto kto by mi pomohol sformulovať rozvod? Hlavne teda časť výživné a styk s deťmi. Deti sú malé majú 4a5 rokov ich otec je vulgárny na mňa aj na nich sviatky ako Vianoce hovorí že sú trápne ale viem že bude robiť naprieky lebo vždy mi robí zle pre mňa sú to totiž dôležité sviatky a možno sebecké ale chcem aby boli len pri mne v ten deň pretože on by ich len vzal k jeho rodičom ktorí tiež po nich len vrieskaju a vravia že sú zlí....prejde mi teda podľa vás a hlavne ako to napísať aby boli na Vianoce u mňa a u neho prvý sviatok vianočný? Budú stačiť dva víkendy v mesiaci písať aj časy? Ako by ste odporučili. Ak mi niekto sformulujetr tie vetu budem veľmi vďačná. On robí na smeny voľné má dva víkendy po sebe inak robí a aj tie voľné chodí na nadčasy tak neviem doma sa im podľa mňa venuje malo respektíve hľadá si robotu aby nemusel byť chvíľu čisto s nimi...má podľa mňa zlý vplyv na nich aleaju ho deti radi. Poraďte ako riešiť aj letné prázdniny napríklad
Je prakticky vylúčené, aby ste ich na Vianoce mali iba Vy, ak sa nedohodnete.
Obvykle každý druhý víkend plus aspoň deň v týždni, polovica prázdnin a sviatky na striedačku. Iná úprava buď dohoda, alebo extra vážne dôvody.
@draik on aj tak na nich nebude mať čas...a keď tam napíšem menej stane sa niečo? Je to podstatne ? Pri najhoršom súd rozhodne inak nie?
@pribinak z finančného hľadiska nemám.moznost to dať napísať právnikovi pokúsila som sa preto napísať si to sama podľa vzorov z internetu ak sa nájde niekto kto by pomohol budem rada
@draik a keby napíšem niečo ako nakoľko sa odporca pred navrhovatelkou opakovane vyjadril že po rozvode nebude mať čas na deti a má byť na všetko sama navrhujem styk otca...
Prípadne stačí napísať že otec je oprávnený stýkať sa s maloletými deťmi podľa dohody s matkou ? A nebudem rozpisovať nič
A je lepšie písať to v osobe oni že obaja účastníci sú alebo ako v mojom čísle že to píšem a budem písať napríklad manžel sa ku mne chová alebo manžel sa k odporkyni chová? Čo je lepšie ?
máš to aj na internete a nemusíš tam písať ódy stačí jednoducho
Su aj bezplatne pravne poradne. Neskusala si sa na nich obratit?
Inak do navrhu mozes napisat, ze navrhujes stretavanie jeden vikend v mesiaci, dokonca za pomienky v tvojej pritomnosti a oni sa spytaju, ze preco.
Vyzivne si pytaj 25% z platu otca.
Neviem ako to funguje teraz ale ja keď som sa rozvadzala tak sme žiadnu dohodu nemali a súd určil stretávanie otca z deťmi každý druhý víkend od piatka 18:00 hod do nedele 15:00 hod. Sviatky, prázdniny nikto neriešil. Takže na Vianoce ich má iba keď vyjdú na víkend jemu určený. Ale už je to nejaký čas 6 rokov čo som rozvedená a z toho už posledné 3 roky za nimi nebol. Vždy napíše len dve sms za rok a to keď majú narodeniny inak celý rok nič. A tiež na začiatku robil problémy stále sa mi snažil ublížiť len to robil zlým smerom cez deti a tie ho dneska deň nechcú ani vidieť.
Tiez by som skusila cestu bezplatnej pravnej poradne. Viacero advokatov ma - mozno niektory pomoze. Vygoogli a skus viacerych kontaktovat e-mailom a uvidis ci sa ozvu.
@katayama991 hľadala som ale väčšinou som našla všetko spoplatnené popozerať ešte dakujem
ak nemas na advokata, obrat sa na centrum pravnej pomoci (alebo sa na to vykasli a rozhodnutie sudu bude sudcovi diktovat tvoj muz a jeho pravnik - to je tiez riesenie).
@princezna_bosorka muž s rozvodom nesuhlasi
Len namatkovo vyberam, co naslo mne - Dobrovič, Hurtaj, Dudík, Almási, ... Mozno samozrejme nedostanes odpoved hned, mozno vobec.. ale ak napises jednu spravu a rozposles, tak snad niektory zareaguje ...
Najlepšie by bolo ak by ti to pisal právnik