Schválili vám výživné na manželku?

evka94
3. sep 2020

Je to niekto prosim vás, kto má po rozvode výživné na manzelku? Schválili Vám to niekomu vôbec? Ak tak koľko cca. Píšte kľudne spravu ďakujem

majkeel
3. sep 2020

Od 1.4.2020 davaju 50% manzelovho platu ako vyzivne manzelke.🙂

mladena
3. sep 2020

@majkeel To máš skade prosím ťa?
Pokiaľ viem, nie je to veľmi bežná prax, aby niečo také schválili. Výživné na dieťa samozrejme áno, ale na manželku, závisí to od mnohých špecifických podmienok, napr. či nemá určenú nejakú invaliditu a pod.

tehulka2011
3. sep 2020

@mladena to bola ironia

mladena
3. sep 2020

aha, no dnes asi nemám bohvieaký zmysel pre humor. No skrátka, manželia majú vyživovaciu povinnosť voči sebe navzájom. Ale keď ste rozvedení, tak ja to osobne ani veľmi nepovažujem za spravodlivé niečo také požadovať od bývalého manžela. Ale tak určite sú aj prípady kedy niečo také schvália, čo sa týka výživného, všetko závisí od momentálnej nálady prípadného sudcu, keďže výsledky sú pomerne často nejednoznačné 🙂

saira11
3. sep 2020

moja známa má invalidný dôchodok, teraz už dovŕšila aj starobný, onko pacient plus iné diagnózy a ex musí platiť 80 €

draik
3. sep 2020

Nie je to výživné, ale len príspevok na výživu. Priznať ho možno len za určitých okolností a nie automaticky každému rozvedenému manželovi/manželke.

stary_ujco
3. sep 2020

Toto výživné po rozvode bolo myslene ako dobra vec, ale uvazovalo sa len o tých najkrajnejsich prípadoch. V dnešnej dobe pokruteneho vykladu paragrafov si niektore dámy myslia, že muž je len dojna krava na peniaze. Lebo chcu polovicu majetku (ktorý zarobil muž kým ony boli doma s deťmi), k tomu chcú deti, samozrejme poriadne výživné na deti aspoň vo výške jej platu a ešte nech muž zaplatí aj oblecenie, nový počítač, krúžky a letný tábor. A dotyčná šťastne rozvedena sa ešte tvari, že je nemajetna a nevie si nájsť prácu a tak by ju mal živiť bývalý. V najlepšom prípade uz ma medzitym narazeneho dalsieho kolika, nech platí polovicu nájomného a dovolenky. Česť výnimkám, ale poznám asi tucet prípadov, kde bola žiadosť o vyzivne na manzelku presne v takomto garde.

yvoneta
3. sep 2020

@draik prosím vás, platí aj po rozvode, že životná úroveň exmanzelov by mala byť rovnaká, podobne ako to platí počas trvania manželstva? Ďakujem.

draik
3. sep 2020

@yvoneta
Neplatí.

majkeel
3. sep 2020

@yvoneta Som zvedavy, co by si robila, kebyze natrafis na uplneho darebaka a socku a po rozvode by si ho este musela zivit, dorovnavat mu svoju zivotnu uroven. On by lezal niekde v krcme pod stolom, alebo niekde na luke by s vylozenymi nohami pocital cvrcky, ty by si na dvojitej sichte dokladala regale v Lidli a podla rozhodnutia sudu posielala mu vyzivne, aby mal rovnaku zivotnu uroven. To by uz asi nebolo take terno. 🙂

yvoneta
3. sep 2020

@majkeel keby bolo keby, viac nemá význam. Ale áno, myslela som to obojstranne, nie len od chudáčikov exmanzelov.

yvoneta
3. sep 2020

@draik ani to nikdy neplatilo? Samozrejme obojstranne, pre oboch exmanzelov. Práve v tých prípadoch, keď jeden z nich sa z objektívnych příčin nemôže zamestnať, napr. invalid v dôsledku dlhodobo nepriaznivého zdr.stavu. Len ma to zaujíma, ďakujem.

puklica13
3. sep 2020

@majkeel zas miesas hrusky s jablkami..zena vacsinou nelezi ozrata pod stromom.a rodi a stara sa o dieta a rodinu ktoru chcel rovnako aj ten chlap, a keby neporodila a nestarala sa zena,musel by za to niekomu zaplatit..

yvoneta
3. sep 2020

@majkeel sa mi zdá, že zbytočne rypes? Samozrejme nie podporovať socky a alkoholikov/cky, ale za platných špecifických podmienok.

majkeel
4. sep 2020

@puklica13 Pozri. Manzelstvo nie je instancia, ze omylom si v mladosti zavesis na krk niekoho, kto sa pretvaroval, ze je normalny a potom sa musis o neho starat az do smrti. Po rozchode si kazdy proste ide svojou cestou a kazdy sa stara o seba sam. Ak toho nie je schopny, nech sa o neho staraju jeho/jej rodicia, ked vychovali neschopaka.
Si povinny/a starat sa o svoje deti a nie o dospeleho lenivca, jedine ak naozaj je byvaly partner uplne invalidny, ale tam by mal nastupit aj a hlavne STAT.
Len zial niektore zeny si mylia (ex)manzela s dozivotnou dojnou kravou a zarukou valania si suniek cely zivot.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
puklica13
4. sep 2020

@majkeel boze ty si tak mimo az neviem ci schvalne alebo len provokujes lebo si frustrovany...to uz ake je %tych zien co si skutocne valaju sunky a maju muza za dojnu kravu oproti tym na opacnom pole...ty si skutocnu zlatokopku videl akurat tak v telke, lebo skutocna by po tebe chcela umele kozy , apartman v Dubaji a mejdan na Ibize a nie starostlivost o tvoju rodinu,deti..ta by o teba ani bicykel neoprela..a ked uz ides byt spravodlivy( co si snad nikdy v diskusii nebol) kolko rozvedenych zien musi prispievat na vyzivu svojmu exovi lebo je invalid..ale to ze je invalid lebo si prechlastal pecienku a v zivote robil tak velke ho.. uz nevidis..ja osobne poznam 2take pripady..

majkeel
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
draik
4. sep 2020

@yvoneta
Neplatilo.

ateliermm
4. sep 2020

@stary_ujco ja poznam opak, kedy sa platilo manzelovi vyzivne. A moj pribeh Ti velmi rada napisem do spravy, pretoze niekedy tie zeny su nutene zostat doma, lebo manzel nema cas a riesi len seba a svoju pracu a neumozni zene ist do prace. Takze pozor na skatulkovanie a ver mi,ze teraz by som to riesila presne tak isto ako tie ako to opisujes.

puklica13
4. sep 2020

@majkeel tak nic..nepadlo na urodnu podu..co uz🤣🤣🤣

majkeel
4. sep 2020

@puklica13 No veru nie. 🙂
Inak ma zaujalo ako casto sa pouziva slovne spojenie ".ta by o teba ani bicykel neoprela".
Kriste, ako keby si kazda domyslava myslela, ze kazdy chlap tuzi len po tom, aby si o neho oprela tu svoju staru ukrajinu. Ved ani ty sa neobzries za kazdym chlapom, ci?
A nikdy som nebol na lacne stetky typu umele kozy , apartman v Dubaji a mejdan na Ibize. Pri sexe by som asi musel mysliet najviac na to, kolko penazi som prave pre.ebal a siroty v Somalsku nemaju co jest. ;)

puklica13
4. sep 2020

@majkeel ved hovorim..nepochopil

nikaeli
4. sep 2020

ja som to zažila na vlastnej koži.. môj ex vyše dvoch rokov nerobil, žiadne brigády, žiadna výpomoc, žiadna snaha, nič.. ja dve práce a on ani pre malú do škôlky, ani na nákup, ani riad umyť, nič.. veľké lenivé decko.. a na súde vyrukoval s tým, že si odo mňa žiada výživné.. sudkyňa ho ale sfukla, či sa nehanbí 🙈 a raz dva ho uzemnila..

cica8
10. sep 2020

Poznam osobne jednu zenu ktora nic neplati, o deti sa nestara, nevari neupratuje iba chodi do roboty, to je vsetko. Inkaso ju nezaujima hlavne ze chlap vsetko cvaka.... A stara sa o vsetko a pritom ma na vsetko narok... A ked sa chlap zaujimal o rozvod bolo mu povedanw od pravnika ze o deti nema sancu lebo matka je matka??? To kde sme....

kmirkav
10. sep 2020

Jasné, da sa o to poziadat, v práci to takto často riesime. Treba si napísať navrh. Pokiaľ slušne zarabas, tak to ani neskusaj