Dobrý deň. Podala som žiadosť o stanovenie výživného a pridelenie detí do mojej opatery. Výživné mi bolo prisúdené, ale manžel sa odvolal, tak má byť ďalšie pojdenávanie. Avšak sme sa spolu dohodli, že by sme sa pokúsili náš vzťah ešte obnoviť ak to bude možné, preto by som chcela vedieť ako mám postupovať. Môžem napísať na súd, že sme sa na výživnom dohodli a že chcem, aby deti ostali v našej spoločnej starostlivosti? Dala som aj žiadosť na rozvod. Je možné ho odročiť? Nechcem hneď všetko zrušiť. Čo ak nám to nebude fungovať? Žijeme oddelene. Ďakujem za radu.
@herault Vyzivne Ti musi normalne platit vo vyske ktoru stanovil OS. CO sa zvysku tyka, ziadaj zverit deti do Tvojej starostlivosti, a odrocit rozvod. Sud by mal vylucit upravu prav a povinnosti na samostatne konanie, tzv upp do rozvodu. Ak si to rozmyslis s tym rozvodom, mozes len pokracovat v konani, inak bude odrocene na neurcito.
ahoj robis chybu ak si raz rozhodnuta sa rozviest tak to nemen lebo moze sa stat ze druhy krat ta nemusi sud rozviest staci ze sudca zbada tvoju neistotu a ta nerozvedie musis si byt ista ci ano alebo nie dohodnut sa mozete aj po rozvode
Dakujem za rady.Ved prave, ked ja nie som definitivne rozhodnuta. Myslela som, ze som, ale nie som si ista. Keby neboli v hre dve male deti, tak by som rozmyslala inak. Ideme dnes k psychologovi, uvidim, ci sa mi to vyjasni. Viem, ze sa musim rozhodnut sama. Uz mi prislo predvolanie na okres. Manžel chce, aby som to zrušila, že on mi bude dávať peniaze, on ale nemá rád, keď ho niekto do niečoho núti a už vôbec nie súdy. On je Býk a ja som Váhy, tak to ta aj vyzerá.Ak chcem trvať na výživnom, patrí k tomu nevyhnutne aj to zverenie detí do opatery?
@herault hmmm....nie vždy je všetko o znameniach 😉 aj ja som býk a manžel váhy ,viem sme na tom opačne ale fungujeme úplne normálne 🙂
...neviem aký máš dôvod na rozvod,ale prvoradé by mali byť deti-aby vyrastali v kľudnom prostredí...ak sú doma neustále hádky tak im to skôr ublíži ☹
...a k tomu núteniu : ja by som brala radšej istotu výživného ,ktoré určí súd ...čo ak sa vy dvaja náhodou nezhodnete v niečom,on ti prestane dávať peniaze dobrovoľne a keďže nemá rád ak ho niekto do niečoho núti,neviem ako ho prinútiš,aby ti ich dal 😉
Nechaj urcit sud vysku vyzivneho na deti. Dohodnut sa na inej vyske mozete teoreticky hocikedy. Je potom na tvojom uvazeni ak ti bude platit menej ako budes mat v rozsudku ci ho budes nahanat alebo nie. Viac platit moze dobrovolne aj tak. Aspon budes mat v rukach jedno Eso. Niesu to vsetky vytazne karty ale aspon nieco.....ked uz ste dospeli k navrhom na rozvod a urcenie vyzivneho.
Pekný chaos... S výživným už neurobíš nič, až keď sa to vráti naspäť na okres a budete obaja vypovedať, tak tam môžete povedať že ste sa dohodli a na akej sume. Z kraj to aj tak vátia naspäť na okres, zatiaľ s tým nerob nič.. Aspoň si myslím, možno Ti tu poradí právnička, to by si mala najlepšie..
Čo sa týka rozvodu, dá sa tam povedať, že ste sa dohodli, že sa nechcete roviesť, akože nesúhlasíš s podaným návrhom, ale pravdepodobne Ti dajú uhradiť súdne trovy. Alebo ak si chceš nechať otvorené dvere, pošli tam tak dva dni pred tým PN, alebo OČR - oni to odročia na iný dátum...
Si sa dostala do zaujímavej situácie.. Veľa šťastia.