ahojte chcem poprosit o radu.rozisla som sa s priatelom po 7 rokach mam novu znamost chceme odist do anglicka mam 3 rocnu dcerku.malu este nemam urcenu sudom nic,mam ju u seba chcem vediet ci mi musi dat byvali neaky suhlas ci s nou mozem odcestovat alebo nieco ak ma niekto s tym skusenosti za kazdu radu budem vdacna 🙂
pokial je ex uvedeny ako otec v RL musis mat pisomny suhlas a to aj v pripade, ze je dcerka zverena do tvojej starostlivosti. ak nesuhlasi mozete to riesit sudom.
@dominikaholazova.. Ak zoberies dieta do zahranicia bez suhlasu jej otca, ta moze zazalovat aj za unos dietata...to ako keby tvoj byvaly zobral tvoju dceru do zahranicia,nemyslim tym len na dovolenku..tiez by si s tym nesuhlasila a neverim,ze on bude suhlasit...uz len aby ti robil napriek,tak ti to nepodpise,ale zalezi ako vychadzate spolu...ale muzska jesitnost nepusti....
@serpentino Neviem, čo to má s mužskou ješitnosťou. Proste odvliecť dieťa do zahraničia nie je ok, ak má s otcom teda pravidelný kontakt. Preto som sa na to pýtala. Existujú aj normálni otcovia a ješitné pomstychtivé matky.
@materina_duska tak rozpravame sa vsetko chceme tam ist na 3 mesiace potom vratit
@dominikaholazova Samozrejme, keď mu chceš takýmto spôsobom vziať dieťa, mal by mať možnosť sa k tomu vyjadriť. Ako často sa stretáva s dcérou?