Ruším výživné na plnoleté dieťa

21. nov 2024

Ruším výživné na plnolete dieťa. Všetky doklady čo žiadal súd som poslal druhá strana vôbec nereaguje na výzvy súdu hoc si prevzali list . Čo za tým môže byť aký je postup súdu v takomto prípade

katkaseiner
21. nov 2024

To plnolete dieta uz dokoncilo skolsku dochadzku? Nestuduje na VS?

simsalabim
21. nov 2024

A studuje este? Lebo ak ano, este mas vyzivovaciu povinnost.

autor
21. nov 2024

Žiaľ v kontakte niesme aj keď v júli posielal dieťaťu list aby ma informovali nik mi neodpovedal, jedine podľa rodného čísla mi na stránke overenie návštevy školy ukazuje že študentom nieje

doriiis
21. nov 2024

@katkaseiner
@simsalabim ....to si zisti súd.Kedze dieťa s autorom nekomunikuje,on nemá odkiaľ vedieť,či dieťa študuje,alebo nie.
Súd si zisti,či dieťa študuje,alebo nie a podľa toho rozhodne.
Postup je správny.
No postup je taký,že súd si poisťuje fakty,ktoré potrebuje a rozhodne,alebo určí pojednávanie.

autor
21. nov 2024

@doriiis ďakujem za odpoveď , dieťa si list prevzalo 25.10 a do dnešného dňa nijak neinformovalo súd

vikiki29
21. nov 2024

Toto milujem takéto prieky. Ale stavim sa, že keby si 1 mesiac nezaplatil ozvali by sa raketovou rýchlosťou…

doriiis
21. nov 2024

Nuž čakaj.Bohuzial,súdy majú čas.A keď protistrana nespolupracuje tak to uškodí jej,nie tebe

damian85
21. nov 2024

Ty len plať ak je to tak , že nevieš. Nuž a keď sa zistí , že druhá strana nemá nárok na výživné a ty si ho posielal aj naďalej , žiadaj ho naspať.

autor
22. nov 2024

Ďakujem za odpoveďe, všetko mi príde čudné veď keby študoval už dávno by poslal potvrdenie o návšteve školy, mám obavy či sa tam niečo nekuje

kavasmliekom
22. nov 2024

Neodpovedá na list zo súdu, či tebe? Súd jej podle ďalšiu výzvu, keď nebude spolupracovať, tak bude mať z toho problémy.