Ahojte môžem takto napísať styk s deťmi? Deti majú 4 a 5 rokov. Je 200 eur na každé dieťa premrštené? Máme aj vysokú hypotéku neviem z čoho vyplatiť muža a budem ďalej platiť dom sa predať nemôže. Ale stačí to takto či treba definovať aj sviatky? Neviem ako by som ich riešila lebo napríklad Vianoce chcem ja viem možno sebecké ale on im pri hádke minule začal kričať že darčeky kupuje mama a že Vianoce sú odpad on ich bude chcieť iba na truc a ubližuje im tým
Smer právnik. Nikto z nás nepozná tvoju situáciu,rovnako situáciu muža. Nevieme,čo sa stalo. Lebo to,že im niečo v zlosti vykrical,nemusí znamenať,že je zlý otec a nemá právo na deti aj na Vianoce. 🤷 Žiaľ. Možno bude žiadať striedavku,možno budete musieť predať dom.+ak bol kupovaný počas manželstva,ten kto ostáva, vyplaca,nikoho nezaujíma nič),takže to nie je -hej bábo rad - ale reálne na právnika. Ide podľa mna o dosť.
200 e na dieťa nie je premrštené , vychádza sa ale zo skutočnych nákladov na dieťa, a vašich príjmov. Čo sa týka vianoc myslíš stretávanie alebo Vianoce ako mimoriadny výdaj? A prečo sa má stretávať len pár hodín Kazdy druhý víkend, ako budú poriesene prázdniny, sviatku? Koľko majú deti rokov?
hypoteka sa do vydavkov nepocita to nieje starost manzela bohuzial .. musis rozpocitat kolko realne potrebuju deti a to delit dvoma ... kamaratka ma svitky podelene tak,ze dieta je jeden rok u jedneho a druhy u druheho rodica... a vikendy piatky po skole a v nedelu nazad ... radsej si najmi pravnika nech ti s tym poradi spise to s tebou ako spravit chybu ...
A preco sa dom nemoze predat-sud ti neda vyssie vyzivne lebo platis hypoteku a chces ostat v dome-musite sa dohodnut ale to pojde uz na inom ohladne BSM(ak mate). Ak ho nemas z coho vyplatit rak zial sud nariadi predaj a budete musiet inam.
Urcite sa obrat na pravnika. Ma pravo, aby deti u neho prespavali (v tomto veku bude asi ziadat striedavu), tiez ma mat deti aj na Vianoce, Velku noc, polovicu prazdnin, vacsinou je to riesene parny/neparny rok. Vyzivne sa odvija od zdokladovanych odovodnenych vydavkov na deti (hypoteka tam nespada). 200 eur na dieta mam aj ja, ta vyska je ok, ale zdokladovat musis tak ci tak. Ak nemas moznost muza z bsm vyplatit, tak sa nehnutelnost predaa obaja sa zariadite podla moznosti - mensi byt, najom, byvanie s rodicmi. Nemoze on po rzvode prist skratka (samozrejme ze ani ty), takze s tym rataj, ze po rozvode mate 3 roky na doriesenie majetku
@maciatkolulu dom nevlastníme ani jeden ale moji rodičia. Nestihol sa prepísať našťastie asi. Muž je dosť agresívny ale viac to vykresľovať nebudem
@sense deti majú 4a5 rokov doma sa s nimi skoro vôbec nezahrá keď je aj pri nich leží a spí alebo je na mobile. Je na nich moc tvrdý nemá podľa mňa žiaden cit. Radšej chodí robiť niečo von len nech ma od nich pokoj on sa o ne až tak nezaujíma nevravím teraz že je zlý otec ale čo všetko pred nimi urobil si podľa mňa ani nezaslúži ich vidieť. Spomeniem jednu vec keď po mne v aute pred nimi vrieskal aby som vyskočila to bolo za jazdy a oni tam revali a jemu to bolo úplne jedno hučal ďalej také traumy že až
@ukgirls ja by som s tým nemala problém keby tie Vianoce bral normálne ale on im ich len nici
My máme sviatky podľa parneho/neparneho roka...napr teraz štedrý deň u mňa.. silvester ex...ďalší rok opačne. Tak určil súd...
@judit47 dom nevlastnime
Aha, tak potom budes mu musiet vyplatit len vnos. Ale nie cely, ak ti ostala hypoteka, tak tu si delite tiez na polovicu a ta sa mu odrata - urcite ist za mediatorom, ale oravnikom potom pp rozvode
@dadis nebude žiadať striedavý jemu sa starať nechce a robí na 4 smeny jemu bude dobre že má pokoj toho sa ja nebojim
@dadis hypotéka neostala všetko sa minuli davno
@arasidka123 a treba aby som to písala ja či to nechám tak a uvidím čo povie súd?
nici ich lebo je s tebou ..mozno sa uvedomi,ak s nimi nebudes... a nici im ho tak ze povedal pravdu?ok znicil detsku predstavivost ale xy rodicom uz od mala vravi pravdu .. a pri hadkach sa toho povie.. mozno nakoniec po rozvode ani deti chciet nebude.. kolky maju urceny styk a aj tak nechodia
Ked stale platis hypoteku, tak ostala. Je to minusova polozka v majetku bsm. Tiez je na polovicu. Polovicu dlhu ma muz a polovicu ty po rozvode
Tak on platil a predpísané na rodičov, tiež voči nemu nefér
no ak ste hypoteku minuli na rodicovsky dom a on ma dokazy moze ziadat aj polovicu z tej sumy .. a keby to malo byt fer..rodicia mozu dom predat vyplatit muza - aj tak ti sud nariadi ho vyplatit .. a budes to musiet poriesit .. ty tiez neriesis kde on pojde a zaco si kupi dom ... pochybujem ze tebe daju dalsi uver aby si ho vyplatila
Som si neskôr precitala vek, v Tom veku môže súd určiť kľudne aj prespavanie., výdavky na hypo ti nikto do nákladov na deti rátať nebude. Treba spísať celkové náklady na deti , neviem teda či v Tom veku majú deti také vysoké náklady. V každom prípade má on nárok na polovicu zaplatených splatok
Je to na individualnej dohode, svagor s exsvagrinou sa dohodli, ze kazdy stedry den je dieta s nou a on ma potom dni po vianociach, novy rok si striedaju atd. Svagor ale pristupil na poziadavku svagrinej, lebo sa chceli a vedeli normalne dohodnut a nerobili si napriek.
Ci je 200€ vela alebo malo je tazko povedat, nezda sa to vela, sud ale prihliada na realne vydavky (bez hypoteky to je tvoj vydavok). A ako pise @sense ak bola hypoteka platena zo spolocneho prijmu (co z titulu BSM je prijem vas oboch), tak ma narok este aj na polovicu splatok hypoteky uhradenych pocas manzelstva.
@evazhoufova
@ukgirls vieš keby ma nebil a psychicky netyral tak by som tiež povedala že je to nefér.
Pozri,to je smutné,ale to bol tvoj výber,predpokladám,že ta nikto nenútil do manželstva a dvoch detí. Vy dvaja viete,čo bolo a je medzi vami. Tu sa píšu reálne veci ,potrebuješ jednoducho právnika. Zákon a právo je proste nastavený tak. Či sa ti to páči,či nie. Každý jeden pri rozvode ukazuje na druhého aký bol/je zlý. Takže smer dobrý právnik. Ale hold, príprav sa na to,že zákon ku dáva tiež právo,aj na deti a aj na majetok.
@maciatkolulu no veď to mi je jasné ďakujem
Na súd 2 rovnopisy, 3. je tvoj.
Čo sa týka iných vecí, ťažko ti poradíme, keď píšeš zmätočne a povrchne.
To by sme potrebovali vedieť , aké príjmy a výdavky máte vy rodičia, aké sú náklady na deti , lebo výživné môže byť 100 aj 300 na dieťa.
Aj čo sa týka domu, píšeš o hypotéke, ale je rodičov.
Takže 🤷
pozri to ze ta bil a tyral je jedna vec=smutna ale je ... na druhej strane aj ty mozes byt divna- to my neviem mohla si ho provokovat hadky vyvolavat .. napriek vsetkemu si s nim isla do hypo a mas snim 2 deti ... tak az take zle to asi nebolo ... toto vsak sud nezaujima... to su hadky rodicov... tu ide o deti a deti potrebuju vas oboch ... xy muzov sa zmenilo ked sa "zbavili" manzelky a ostali normalny a detom sa venovali ukazkovo ... sama pises,ze ako otec je dbry len jeho vztah s tebou nie ...
Čo sa týka výdavkov to by bolo dobré dať právnikovi, a ten každý druhý víkend stretávanie, to je odveci, podľa mňa mu schvália, že od piatku do nedele budú deti u neho nie časovo ohraničené, čo poznám rozvedenych všetci to tak maju
Biť je za čiarou to je pravda ale čakať od muža že bude chodiaca peňaženka je tiež psychické tyranie
Ja som to nechala na súd.. čiže majú prvý víkend v mesiaci...Vianoce takto a leto bolo dva júlové a dva augustové týždne prvé u ex...ale teraz sme sa dohodli, samozrejme overené podpisy, na 3 týždne vkuse u neho cez leto.
Treba tam uviesť aj číslo účtu? A teda všetko vytlačiť trojmo a spolu to pošlem na okresný súd s prefotenymi.eodnymi listami deti sobasnym listom a kolkom však