Ahojte baby,
Budeme mať čoskoro rozvodové konanie, ja som podala návrh o rozvod s tým, že som tam napísala, že sme obaja na ňom dohodnutí. Pojednávanie nám dali za 6 týždňov od podania,bola som celkom prekvapená, že tak rýchlo na BA. Máme jedno maloleté dieťa a preto by ma zaujimalo ako také pojednávanie bude prebiehať? Spýtajú sa nás či súhlasíme obaja s návrhom a hneď rozvedu? Kamoška z úradu práce spomínala, že napriek dohode nás nemusia hneď rozviesť keďže berú ohľad v prvom rade na dieťa ale to mi príde ako " nezmysel" ak sme dohodnutí. Aké máte skúsenosti?
@katarinka1211 nemyslim si, ze by to dnes mal potrebu niekto natahovat, ak ste na tom uz dodnuti obaja.
@katarinka1211 ja som podávala na rozvod dohodou, mali sme spísanu dohodu s ex, podpísal on, podpísala som ja. O mesiac na to nás kontaktovala kuratelka z úradu práce, pýtala sa dcéry (vtedy 7r) či vie, že sa rozvádzame, či súhlasí, kde býva, s kým chce byť, aký má vzťah s otcom, aký s mojím priateľom. Čo rada robí, aké má v škole známky, či má detskú izbu u otca, u nás...atď.
Potom sa pýtala mňa to isté, plus príjmy a výdavky, .. exa tak isto.
Súd trval dokopy 5 minút, ani sa nás nič nepýtala, len či súhlasíme obaja s rozvodom. A kuratelka mala záverečnú reč, či ako sa to povie, povedala, že šetrením u nás a dcéry prišla k záveru, že pre všetkých je lepšie riešenie rozvod, že dcéra je vysporiadana a pripravená na to, že sa rozvádzame.
Určila výživné, máme neobmedzený styk.
Rozvadzali sme sa, keď syn mal už 5 mesiacov a to som podávala návrh ešte som tehotná nebola 😃 Na ďalšom pojednávaní, sme riešili majetok.
My keď sme sa s ex rozvádzali, podala som žiadosť on hneď k nej podal vyjadrenie. Súčasťou žiadosti sme mali aj rodičovskú dohodu. Na pojednávaní sa len pýtali, či chceme niečo doplniť, keď sme povedali, že nie, opýtali sa kolízneho, či k tomu niečo má (máme dve deti). A hotovo....10 minút.
Ak ste dohodnutí aj na starostlivosti o dieťa a na výživnom, tak šanca na rýchlejsi rozvod je vysoká.
ked ste dohodnuti na tom ako dalej a co, tak nebudu vas natahovat, nemaju nejako na to dovod, aspon teda co pocuvam od kamosiek, co maju skusenost 🙂
@katarinka1211 ma pravdu zalezi od sudcu od dovodu rozvodu...ale termin ste dostali expresne rychlo