ahojte, rada by som Vás poprosila o pomoc. S manželom sme sa rozhodli rozviesť. Na všetkom sme sa dohodli, aj na rozdelení majetku, starostlivosti o deti. Neviem čo teraz? Aké dokumenty potrebujeme napísať, kde ísť ? Najradšej by sme to mali čo najrýchlejšie máme dve malé deti, tak to nechceme zbytočne naťahovať. Potrebujeme k tomu právnika alebo to vieme spísať aj sami? Je nutné pojednávanie? Čítala som, že je možné pojednávania sa vzdať, máte s tým niektoré skúsenosti? Najlepšia by bola priamo skúsenosť z Prešova, ako to tu na súde funguje. Ďakujem za akékoľvek rady.
@lapacinkax ano rovno v navrhu je moznost vzdat sa prava na prejednanie veci na pojednavani a udelit suhlas na rozhodnutie veci bez nariadenia pojednavania ( musite dat obaja) v prupade ze ste rozvedeni tak by to mala byt rychlovka, aj ked cez leto vela sudcov nepojednava...
Ja som mala pravnika Dr. Mačíka z Prešova, veľmi mi pomohol, hlavne pri výživnom na detí
Normálne musíte dať návrh. Pojednávanie bude. Advokáta ani nepotrebujete, ak ste dohodnutí. Rozvedú Vás.