Rozvod v pláne

vancour
8. jún 2024

Ahojte, mame s mužom 2,5 ročne dieťa, vzťah hrozný, nedávam to za vinu dieťaťu samozrejme ale naozaj od narodenia to ide dolu vodou…proste už to je tak vyhrotené, že som navrhla manželskú poradňu, nechce, údajne sa mám úplne zmeniť ja, udrel ma dnes, mám toho dost…chodím do prace 3x do týždňa…mesačný prijem mám v čistom 1300€…byt mame spoločný…mala chodí do súkromných jaslí kde platím JA (on sa ohľadom tohoto nezaujíma) 450€ mesačne…moja otázka…čo mám robiť a ako sa mám pripravovať na rozvod? Šetrili by ste peniaze, zháňali podnájom to chápem ale ešte nejaké rady do plusu? Budem vďačná za každú jednu skusenost

maranta_leuconeura
8. jún 2024

Spis si vydavky na dieta ake mas, aby si vedela a mohla aj sudu dokladovat, kolko ziadas vyzivne (polovica z toho). Rozmysli si ako bude prebiehat starostlivost o dieta, ci chcem zverenie sebe alebo striedavku atd. Po rozvode do dvoch rokov musite vysporiadat majetky, takze byt asi predate a peniaze si rozdelite, potom si mozes nieco kupit, mensie ale svoje

pribinak
8. jún 2024

No áno, treba si odkladať bokom peniaze. Je fajn že máš príjem, nie si závislá na jeho peniazoch

Začala by som hľadať schopného pravnika, ísť do rozvodu kde je dieťa a byt bez pravnika je za mna zlý nápad

On vie že uvažuješ rozvod?

vancour
autor
8. jún 2024

@pribinak áno, vie o tom..resp u nás toto slovo padlo už viackrát takze predpokladám…

pribinak
8. jún 2024

@vancour chceš odísť z bytu….ok, ale aký máš plán? Podnájom? Ísť spat k rodičom?
Alebo?

Fakt by som hľadala právnika.

sissy27
8. jún 2024

@vancour pozor na tie “peniaze bokom” a uspory - ak ich budes mat na svojom ucte, budu predmetom vysporiadania bsm, kedze su spolocne. Takze bud hotovost alebo na ucet niekomu, komu naozaj mozes verit.

vancour
autor
8. jún 2024

@sissy27 dakujem, veľmi dobrá pripomienka🙂 budem ukladať inde

vancour
autor
8. jún 2024

@pribinak áno, nenavidim tento byt, chcem odtiaľto vypadnúť a zabudnut….pravik je môj kamarát, čisté zviera, spolieham sa na neho….aj keď môj ešte stále manžel ma voči mne jednu veľkú vyhodu…liečim sa na poporodnu psychózu, opakovane mi hovoril po väčších hádkach, že to vytiahne a malu si bude vyžadovať do svojej starostlivosti…mala som pár samovražedných pokusov asi rok dozadu a popravde neviem či ma nejaké sms, videa alebo čo…toho sa obávam…plus mala ma teraz totálne tato obdobie čo ma mega boli

vancour
autor
8. jún 2024

@pribinak môžem ísť aj k rodičom aj do podnájmu, “dáme” obidve varianty o to až tak nejde

pribinak
8. jún 2024

@vancour ak uzivas lieky, tak by si mala byt zastabilizovana. Sudca si môže vyžiadať aktuálnu správu od lekára a tvojom stave, s tým musíš počítať

damian85
9. jún 2024

@vancour sama musíš vedieť ako si na tom po psychickej stránke. Ak to totižto vytiahne - ma veľkú šancu aj na základe medializovaných prípadoch v poslednom období napríklad pri znaleckom dokazovaní - uspieť. Ak sa však o dieťa nezaujíma - respektíve sa preukáže že on sám sa o dieťa postarať nevie - dieťa môže skončiť v ústave. Preto si to v takomto prípade obaja veľmi dobre rozmyslíte - nie čo je dobré pre vás, ale pre vaše dieťa. Lebo ak sa budete vzájomne doťahovať - čo počas súdu budete , vyťahovať na seba špinavosti , tvojmu stavu to určite neprospeje a on sa toho 1000% chytí. A potom bývanie a byt bude to posledné čo bude rozhodujúce pri určení starostlivosti. Ak si psychicky labilnejšia - čo pri podobnej diagnóze je úplne bežné - bude to pre teba peklo a ani silnejšie antidepresíva ti nepomôžu - pretože budeš chodiť po svete ako námesačná.......

janage
9. jún 2024

@damian85 no do ústavu by rozhodne nešlo. Ak sa rodicia nedokážu o dieťa postarať a preukáže sa to, vždy vždy sa najprv oslovuje najbližšia rodina. Starí rodicia, súrodenci rodičov atď. Teda príbuzní. Ak sa to nepodarí, ide dieťa do profi rodiny.
Keďže doteraz sa autorka normálne s manzelom starala o dieta- v tomto smere neuviedla, že by sa on o dieťa postarať nevedel, napísala iba, že súkromnú škôlku platí ona, čo je pekné, ale ak sú manželia a nemajú zúžené či zrušené BSM platí to zo spoločných peňazí.

damian85
9. jún 2024

@janage ak by o to požiadali a súdu preukázali že vedia - áno. Každopádne je to krajná možnosť a ak si autorka je vedomá svojich nedostatkov - snažil by som sa všemožne o dohodu. Ak súdu predložia rodičovskú dohodu - resp.spoločnú starostlivosť , nik na súde nemusí prepierať jej psychický stav a v ničom sa vŕtať.

samanta44
9. jún 2024

@vancour priprav si poriadne nervy klapky na oci aj na usi lebo pojdu do teba riadne bomby.vzdy robi niekto zle na to sa priprav bude to tazke ale ten klud potom na nezaplatenie

janage
9. jún 2024

@damian85 ak by sa o dieťa ani jeden z rodičov nedokázal postarať, ani rodina, išlo by do profi rodiny (je to male dieta) a riešila by sa forma čo najmenej traumatizujuca pre dieťa tak, aby sa mohlo vrátiť k bio rodine v prvom rade.
Mohla by napr. súhlasiť autorka s pestunstvom, tam dieťa o kontakt s bio rodičmi tiež neprichádza.
Takže "strašenie" o tom ako dieťa skončí v domove je cez čiaru. U nás tak malé dieťa v žiadnom domove skončiť nemôže.
To je veľmi mylná predstava tých, čo o tom nič nevedia.
Je to čistý blud.
A tu podľa všetkého sa manžel postarať dokáže, otázka je či chce. Ak nie, potom môže súd dieťa zveriť babke a autorka sa bude on starať spoločne s ňou.

vancour
autor
9. jún 2024

Ďakujem za postrehy….kazdopadne mi to prospelo aspoň v tom, že nebudem jednať urcite skratovo