Rozvod sa ťahá už dva roky. Čo mám robiť?

enika22
15. okt 2013

Ahojte babenky situacia je: manzel podal rozvod v januari 2012 a este stale nic.co mam robit? je to normalne?Dakujem

kristiii
15. okt 2013

a skúšali ste volať na súd na ktorý manžel žiadosť podal? že kde to viazne? Ja som tiež podávala žiadosť v januári 2012 a súd máme až tento mesiac ale u nás sa to ťahá z dôvodu že manžel je Čech a bolo to celkovo komplikovanejšie ale čo viem tak ak je to v rámci Slovenska to trvá síce pár mesiacov ale až takto dlho by podľa mňa nemalo. Známi čo sa rozvádzali tak to bolo tak v priebehu 4-10 mesiacov, v závislosti od oblasti a toho či mali spolu maloleté deti. Určite by som sa informovala na príslušnom súde

simonkazga
15. okt 2013

Tak to je už fakt dlho. Určite tam skúste zavolať a poinformovať sa, lebo podľa mňa to asi niekam zapatrošili. Ja som sa síce rozvádzala v roku 2010, ale 18.3. som podala žiadosť a 29.4. sme mali súd (v GA).

gabika2206
15. okt 2013

A si si ista ,ze ho naozaj podal? lebo hned ako jeden z partnerov poda ziadost o rozvod ,druha stran dostava ziadost o vyjadrenie k ziadosti ,a potom sa cely kolobeh zacina....dnes su uz specialne rodinne sudy ,ktore sa venuju tejto problematike ,preave preto ,aby sa to netahalo tak dlho a ak mate deti ,urcite by to uz taktiez riesila socialna kuratorka ,aspon u nas to takto prebiehalo

alicka1982
15. okt 2013

Baby, asi to bude zniet cudne alebo drzo. Ale fakt si stale kladiem otazku, co moze byt pricinou rozvodu mladej rodiny s detmi/dietatom? Co k tomu vedie? Je to postupne alebo naraz: Zrazu to vyprsi? Ako sa pozera clovek na toho druheho partnera? Uz k nemu nic neciti?Ako spolu jednaju? Ako to clovek z psychickeho hladiska moze zvladnut? A co dalej? Uprimne obdivujem vsetky zeny a toboz s detmi, ktore to zvladli.

taskarova
15. okt 2013

Ahoj, odporúčam zavolať na súd a zistiť v akom stave je konanie. Či tú žiadosť o rozvod súd vôbec eviduje? A ak áno, kľudne napíš urgenciu na súd, a požiadaj o vytýčenie pojednávania. Zisti si spisovú značku keď budeš volať, aby sa to k nim dostalo🙂 Držím palce

klincek
16. okt 2013

@enika22, zavolaj na sud a podla ucastnikov (manzel ako navrhovatel a ty ako odporca) zisti spisovu znacku-ak ju uz nevies..a opytaj sa, v akom stave je konanie. ak tam nie je vytyceny termin, hned napis ziadost o urychlene vytycene pojednavania vo veci, nakolko ide o vec osobneho stavu a dvojrocna necinnost uz je prietahom v konani. ak to nepomoze, napis staznost predsedovi toho sudu, kde sa vedie konanie. neboj, pohne sa to raz-dva 😉
inak specialne rodinne sudy nemame 😉 , rozvody sa riesia v ramci porucenskej agendy (pokial ide o manzelstvo s detmi), pripadne civilnej (ak manzelia deti nemaju), ale taka agenda (register) je na kazdom sude.