Chcela by som sa spytat ci si niekto presiel rozvodom s cudzincom a ci po rozvode stale spolu byvali.
Nieco o situacii:
S manzelom sme sa brali v roku 2016 v Anglicku no zijeme na Slovensku. Tu sa nam aj narodilo dieta.
Zijeme na striedacku v mojom byte v Bratislave a v Nitre, on na Slovensku nic nevlastni takze pri rozvode nema na nic narok.
Manzelstvo je ok no teraz som od rodiny zistila som ze je doma v Anglicku zadlzeny, pricom si uz minimalne 3 roky pyta peniaze od svojej many tvrdiac ze mame finance problemy (ktore nemame).
Rozvodom nas chcem legalne odlucit aby som nemala v najhorsom na krku jeho dlhy a ochranila tak svoj majetok a majetok mojho dietata.
Zaroven ale chcem any ostal byvat na Slovensku, ako otec nieje zly.
Presla ste si niektora takouto situaciou?
Popripade viete odporucit pravnika v Bratislave ktory sa venuje manzelstvam a Rozvodom s cudzincami?
Dakujem krasne za rady 🙏
PS: prepacte, nefunguje mi diakritika na telefone z ktoreho pisem 🤦🏼♀️
@anamaria1978 urcite by som sa najskôr poradila s právnikom co a ako. Najma odkedy dhy ma a v akej výške. Od toho sa odvíja aj tvoja situácia.
@anamaria1978 tie byty si nadobudla pred manzelstvom? Ci pocas? Lebo to dost meni situaciu.
@simsalabim pocas ale je to dedicstvo tak na ne nema narok
@lienka.7 no to bude problem, nepovie mi od kedy a kolko ma dlhy a ani kde dlzi 😑
@anamaria1978 Urcite sa porad s pravnikom,oddel si majetok bsm.
@anamaria1978 no v uk je iny zakon a tam nieco ako dedicstvo ci majetok pred svdbou nepoznaju .. takze rozvod isto ries-doveru v neho uz nemas .. zajdi za pravnikom spiste zmluvu ze nema na nic narok etc ..on iste lepsie poradi
@syslik81 no to by som my neradila 😂 To si potom mozem taktiez narokovat na jeho diel v UK a vyslo by ho to draho 🤣
@77daniela77 to uz v podstate mam urobene, vsetko je prevedene zavetou na dieta cez 3 roky ked sa mne nieco stane.
Kde ste Mali uzatvorene manzelstvo? AK v UK, tak manzel ma narok na tvoje detictvo, nehnutelnosti, je jedno, ci si ich nadobudla pred manzelstvom. Takisto ma narok na buduci dedictvo a tvoj sukromny dochodok.
nestaci rozdelit BSM? (laik)