Rozvod s cudzincom mimo Slovenska

danieladridi
6. apr 2017

Dobry den,,
vie mi niekto poradit ako sa rozvediem s cudzincom mimo EU?
manzelstvo nie je naplnene,nikdy sme spolu nezily,nemame deti.
on na sk este nebol.
zijeme oddelene.
prosim o radu,
Dakujem

elenajezova
6. apr 2017

To bolo nejaké divné manželstvo...

bale1rinka
6. apr 2017

@danieladridi viem od jehnej poľky čo bola sobášená s portugalcom, že sa museli rozvádzať tak kde sa vzali- teda v portugalsku.

vroni
6. apr 2017

V principe je prislusna krajina, kde ste sa brali. V pripade, ze bolo manzelstvo legalizovane aj na Sk, mozes podat ziadost aj tu (alebo v krajine trvaleho pobytu). Podmienka naplnenia manzelstva sa pouziva len v cirkevnom prave.

pribinak
6. apr 2017

Ak je manželstvo legalizované v SR, tak mozes poziadat o rozvod aj u nas, na príslušnom sude podla miesta trvalého bydliska

gdulskadarina
6. apr 2017

v skutku divne manzelstvo. ak by som sa smela spytat chcela by som vediet preco ste sa vlastne brali? bol to len osial? no to hlavne treba riesit v krajine v ktorej ste sa brali. ak ste manzelstvo nelegalizovali aj tu u nas tak si myslim ze u nas s tym neuspejes

f333
6. apr 2017

@danieladridi plati,ze sud prislusny na rozvod manzelstva je ten, v obvode ktroreho mali manzelia spolocne posledne bydlisko,ak nemaju,tak jeden z nich, najskor by to mal byt odporca.
ale ak vychadzame zo skutocnosti,ze odporca zije mimo eu, nemate a nemali ste spolocne bydlisko, tak mozes podat ziadost o rozvodd manzelstva v krajine a v obvode toho sudu,kde mas ty bydlisko.
je tiez dolezite, , aby manzelstvo bolo legalizovane aj na uzemi statu,kde sa podava navrh na rozvod.
podala si vsak malo info na konkretnejsiu radu. takze toto ej len vseobecne platny princip,ktoreho sa musis drzat.