Rozvod s cudzincom

Ahoj baby,
som pred rozvodom. Môj manžel je cudzinec. V roku 2013 nechal ma tu s dvoma deťmi a on odišiel do Londýna. Viac ako 3 roky som ho nevidela, občas komunikuje s deťmi cez Skype. Peniaze posiela tak, ako jemu vyhovuje. Neriešila som rozvod, lebo som bola s malou na materskej a....ani sama neviem prečo. Chcem rozvod!!!!! Samozrejme ja už pracujem, ale 500 euro na 2 deti.....nie je veľa. Chcem sa rozviesť s najnižšími výdavkami. Ako na to? Ďakujem za rady.

pribinak
8. aug 2016

co najnizsie vydavky? kolok 66e, mozes byt aj bez pravnika, nie je nevyhnutny, poradit sa mozes aj v centre medzinarodno-pravnej ochrany deti a mladeze - maju bezplatne poradenstvo aj telefonnu linku

to ti kazdy mesiac posiela 500e?

cacianka
8. aug 2016

poplatok za návrh na rozvod manželstva je 66,- € čo veru nie je veľa v záujme veci.ale pre niekoho to môže byť veľa a tak môžeš požiadať o odpustenie poplatku na základe nedostatočného príjmu, čo však musíš dokladovať. návrh si napíš a odnes do podateľne súdu, tam ti povedia čo konkrétne v tvojom prípade potrebujú ( len ty vieš aké máš príjmy a celkovú situáciu, tak podľa toho)
alebo si vopred zájdi na sociálku a tam ti majú poradiť.
na rozvodové konanie právnika nepotrebuješ, ak sa vieš vecne, konkrétne a zmysluplne vyjadrovať. tu ušetríš kopu peňazí. alebo ak ťa čaká ťažšie - požiadaj o bezplatnú právnu pomoc (pod týmto textom nájdeš možnosti ako ju dostaneš a či máš nárok) alebo opäť - sociálka.