Rozvod počas tehotenstva

26. apr 2020

Ahojte, prosím ako prebieha rozvod v prípade tehotnosti ? S manželom čakáme spolu dieťa, určite bude chcieť dieťa si zobrať do svojej starostlivosti po narodení dieťaťa, len sud mu dieťa nemôže dať len tak, pokiaľ mám kde bývať s dieťaťom, nepijem, nefajčim, nie? Čítala som si už pár článkov ohladom toho, keď muž chcel dieťa ale nedali mu ho.
Myslim, že tieto “dotahovacky” budú na dlho... dá sa spraviť aj rýchlo sud ?
Prosím niekto kto sa v tom vyzná, napisem potom IP..
Potrebujem radu.
Ďakujem

pribinak
26. apr 2020

Ak čakáte dieťa tak súd vás určite nebude chcieť hneď rozviesť. Bude chcieť dať dieťaťu šancu aby malo komplet u rodinu.

deti95060810
26. apr 2020

to chce ako decko kojiť, ? Môže len snívať ďálej...Dostane od súdu max. návštevy aj to len v tvojej prítomnosti. Samozrejme ak ty nebudeš chcieť - napr. že sa mm ku tebe chová škaredo, nadáva ti a pod. tak jednoducho to odmietneš. Neexistuje žiaden zákon ktorý by ťa donútil sa stretávať sa s ex.....

extempore
26. apr 2020

@deti95060810 a kde je napísané, že bude kojiť? Muž sa dokáže o dieťa postarať plnohodnotne ako žena. Otázkou skor ostava, načo si robili dieťa ked sa idu rozvádzať...

deti95060810
26. apr 2020

@extempore to bola možno náhoda.... Stáva sa.
Súdy tak ešte na Sk nefungujú že malinké bábo dostane otec - lebo si nájde opatrovateľku ktorá sa bude starať o decko....
Dieťa ak je matka normálna - nedroguje , nie je alkohol ....isto dostane.

mogaa
26. apr 2020

@deti95060810 ale pokiaľ súd určí styk otca s dieťaťom v prítomnosti matky, tak matka si nemôže povedať nebudem sa s tebou stretávať a dieťa viac neuvidíš.....otec má nielen povinnosti ako napr.platiť výživné ale aj práva ako styk so svojim dieťaťom
Autorke: tak malé dieťa sa necháva matke(pokiaľ ho neohrozuje na zdraví alebo nezanedbáva), pri dieťati staršom ako 3 roky súd skôr zvažuje striedavú starostlivosť ...ale každý prípad je individuálny a prihliada sa na stanovisko kolíznej pracovníčky a dobro dieťaťa

extempore
26. apr 2020

@deti95060810 ja viem min. o troch prípadoch, kedy male deti do 3 rokov dostali otcovia. V jednom pripade to dokonca bolo 5 mesacne dieťa. Takze stáva sa to. Ak matka nema kde bývať, resp. Otec preukaze, že ma pre dieťa lepšie podmienky tak ho dostane do opatery.

deti95060810
26. apr 2020

@mogaa napísala som len vlastnú skúsenosť...

kitycat
26. apr 2020

Tak tatko moze krmit sunarom...ako to riesia mamy co nemozu kojit? 🤐

whatever1
26. apr 2020

Tvoj muž keca, len ta citovo vydiera debil jeden. Jasne ze si novorodenca nebude chcieť vziať k sebe, nemohol by pracovať a 24hodin sa starat o take malé bezbranne stvorenie, každú chvíľu prebalovat, kŕmiť, riešiť kolíky, v noci milión krát vstat... atd... Taky sebec co stresuje tehotnú ženu s takýmito kecami a vyhrazkami by sa nedokazal obetovať pre tak male dieťa. A pokiaľ máš kde bývať, nie si alkoholicka a nefetujes tak sa nemáš absolútne čoho báť. Užívaj si tehotenstvo a nenechaj sa rozhadzat jeho sprostými rečami.

extempore
26. apr 2020

@whatever1 ty sa čo zavzdušňuješ? Veď ona nikde nepíše, že jej manžel kecia a vyhráža sa jej.. len napísala, že ASI bude chcieť. A ty poznáš všetkých chlapov, že si dovolíš tvrdiť, že určite by sa nevedel o novorodenca postarať, že by k nemu nevstával, neriešil koliku a pod.? Napr. môj muž toto všetko robil a vedel sa plnohodnotne postarať o obe naše deti už od novorodenca. Tak nevyskakuj.

autor
27. apr 2020

@whatever1 ďakujem za podporu, no my keď sme sa bavili mi povedal že mi nedovolí sa rozviesť a že dieťa si berie, preto som sa obrátila či nemá niekto podobnú skúsenosť s takýmto niecim.

whatever1
27. apr 2020

@extempore skludni hormón zena😬, daj si čokoládu alebo si zasexuj. Nepochopila si ani ani autorku ani mňa. Píšeš od veci

whatever1
27. apr 2020

Držím palce aby ti to dopadlo tak ako si praješ. Neviem si predstaviť ako sa cítiš, tehotná a chlap sa ti vyhráža že ti vezme dieta😬 by ma asi porazilo. Ale faktom je ze väčšina chlapov takéto vyhrážky nemysli vážne, je to taka forma vydierania alebo psychického týrania...

autor
27. apr 2020

@whatever1 ďakujem, uvidíme ako to cele dopadne a či nás vôbec rozvedu keďže dieťa ešte len čakáme.. bude to komplikovane riešiť takéto veci ešte
Neries tieto ženy, nepochopím ako môžu byt niektoré take aké sú.. nápisu načo som si robila dieťa no nahovno, nevedia ako to je a mudrujú, takých ľudí mám najradšej 🤦🏽‍♀️

extempore
27. apr 2020

Načo tu potom pýtaš radu? Či chceš len pritakávačov? Je nezodpovednosť splodiť dieťa v skrachovanom vzťahu. Nech už je ako chce, vobec by som sa nedivila, keby vas sud nerozviedol.

whatever1
27. apr 2020

@extempore Ako môžeš tvrdiť ze je nezodpovedná? Ved ju nepoznáš. Co ak napr nedavno zistila ze ju podviedol? Co ak začal pit? Alebo ju udrel? Alebo sa z neho vykľul gambler.. atd.. Je milión oprávnených dôvodov na rozchod. A ty nemôžeš vedieť ci problém nastal pred tým než otehotnela alebo až po. Žiadna z nás nevie dopredu co sa stane. Vzťah môže krachnut hocikomu.

extempore
27. apr 2020

@whatever1 noo, vyberám si k sebe človeka a do plodenia detí sa s ním hrniem až keď ho dobre poznám. A človek, ktorého dobre poznám ma len tak z ničoho nič nepodvedie, neudrie, nezačne piť. Život je o správnych rozhodnutiach.

autor
28. apr 2020

@extempore ja som pýtala radu ohladom toho, či ma niekto skúsenosť ako prebieha rozvod v tehotnosti, ako dlho trvá a či sa sa spraviť tak zvaný rýchlo sud a nie to aby ste mi pritakávali. Nevieš ako to je tak prosím nekomentuj negatívnymi komentármi. Keby bol život len o správnych rozhodnutiach, všetko na svete by bolo tak pekne, ale bohužiaľ 🙂)
A aby si sa nečudovala, neprajem ti nič zle nepoznám ta, ale chlapi sú svine ver mi a keď majú príležitosť takmer každý podvedie skôr či neskôr a toho človeka môžeš poznať aj 10 rokov, nepomoze ti to.. alkoholikom sa tak tiež môže stať človek zo dňa na deň, príde o prácu a už to ide s človekom dole vodou, nevie sa zamestnať tak pije. viem o čom píšem lebo poznám XY toľko prípadov.
Tak nabudúce ak ideš súdiť podľa toho čo ja píšem a ani ma nepoznas, tak ani nekomentuj lebo zlo sa môže veľmi rýchlo otočiť i tebe a keď to budeš najmenej čakať. Ale ako vidím si veľmi šťastný človek keď sa len správne rozhoduješ, veľa stastia ti prajem 🙂

autor
28. apr 2020

@deti95060810 takze ak máme kde bývať s dieťaťom, nepijem, nefetujem, nefajcim a pochádzam z normálnej rodiny tak dieťa nemôžu dať do otcovej starostlivosti? Lebo ja vôbec neviem ako to prebieha takýto rozvod v tehotnosti, no vyhrážal sa mi že dieťa bude po rozvode s ním, že on pozná dobrých právnikov a neviem čo ešte splietal... ja som rozvod nechcela ale v mojej situácii sa nič iné robiť nedá 😒

jenny04
28. apr 2020

@extempore bez urážky ale ty si fakt hrozná osoba keď tu také bludy vypisuješ.Asi máš na ružiach ustlané a nezažila si nič zlé .Kamarátka bola 19rokov s mužom,žili spolu mali jedno dieťa, všetko super,keď si spravili druhé a z obyčajného robotnika sa stal pán manažér,sláva stúpla do hlavy našiel si milenku.Zena tehotná v cudzej krajine atď.. Takýchto prípadoch poznám viac a nepis tu že s človekom nebudeš ktorého nepoznáš, lebo ľudia sa menia...

extempore
28. apr 2020

Ano, len chlapi sú svine, ženy su v tomto uplne nevinne 🤣🤣🤣🤣
A prečo by dieťa nemohli zveriť do starostlivosti otca? Len preto, že si ho mala par mesiacov v bruchu nie si lepší rodič.

kitycat
28. apr 2020

Autorka nepovie sa, ze "v tehotnosti" ale "pocas tehotenstva"! RIP slovencina

simuskaaa123
1. máj 2020

Rozvod nie ale rozchod 10 dní po pôrode.. Vyhrážky, že mi ju zoberie, urážky na mňa a moju rodinu.. A skutek útek. Chodí za ňou raz do mesiaca a ze vlastne. On mi len pohrozil, že mi ju zoberie lebo som jej na upokojenie púšťala rap aby zaspala a keď ju videl ako plače od bolesti bruška som jej nedala kvapky..