Rozvod počas rodičovskej dovolenky - 3 maloleté deti

3. jún 2024

Ahojte. Prosím prešli ste si niekto rozvodom počas rodičovskej dovolenky? Skúmaju na súde aj to ako matka s 3 detmi na rodicaku vyzije? Alebo, keď je dohoda z oboch strán na všetkom je im to jedno?

sisa_s
3. jún 2024

Aky vysledok skumania ocakavas? Mas narok na vyzivne na deti a v istych pripadoch aj vyzivne na manzelku...+ vyrovnanie majetku po rozvode

luciaaaaa
3. jún 2024

Pozri podobne temy, diskusie- je tu toho vela, aj s parmesacnymi detmi sa rozvadzaju. Sud to nijako skumat nebude. Ak ma dieta do 2rokov, okrem vyzivneho na deti ti patri aj vyzivne na manzelku, ak ma dieta nad 2roky, uz iba vyzivne na deti. Pri RP mozes normalne pracovat. Moj manzel vzdy chcel 3deti a presne pre toto, som ja 3 deti vzdy odmietala, stat sa moze hocico a 2 deti zvladnem aj sama, ale 3 pre zenu samozivitelku je vela. Z mojho pohladu. Drzim palce,aby si dostala aspon slusne vyzivne.

pribinak
3. jún 2024

Samozrjeme že skúma. Je to jedna zo základných otázok pri určovaní výživného ako príjem má ten ktorý rodič

Však je rozdiel ak ty budeš mat 600 eur a on 1800 eur

Ideálne je dohodnúť sa rozumne na výške výživného, ak sa beda, tak potom započítať úplne všetko, aj mimoriadne Náklady ako lyžiarsky okuliare zubný strojček

A ty máš za istých podmienok toez nárok na výživné pl rozvode manželstva

autor
3. jún 2024

Baby ďakujem ja iba preto taka blbá otázka lebo mam strach či mi deti nechajú ci neriešia také ze nespĺňam nejaký základ na užívanie. Ak manžel bude trvať na striedavke tam myslím ze padá nárok na výživné

autor
3. jún 2024

*nie užívanie ale uživenie

mamaaja82
3. jún 2024

Po rozvode mas narok aj na vyzivne pre seba na to sa popytaj

autor
3. jún 2024

A ak mi viete ešte poradiť aké je "slušne" výživné z platu cca 2000e koľko môžem žiadať aby to schválili?

draik
3. jún 2024

@luciaaaaa
Mýlite sa, nie je to iba do dvoch rokov.

sisa_s
3. jún 2024

Zalezi autorka od vydavkov, ake stare mas deti..myslim, ze ale okolo 200e +-50e/dieta ti schvalia

autor
3. jún 2024

@sisa_s 12,7,1

pribinak
3. jún 2024

Aj pri striedavke môže byt určené výživné .

majka99999
3. jún 2024

@luciaaaaa to myslis vyzivne na nevydatu matku, to je do 2 rokov dietata, nemyl si manzelku a len matku muzovych deti. Vyzivne moze (ex)manzelka dostat aj keby ziadne deti nemali (malo pravdepodobne, ale mozne).

A aj pri striedavke je mozne vyzivne.

bmolko
4. jún 2024

mne bolo povedané, že možes požadovat kludne výžívné vo výške 30% z mužovho platu. Súd to možno trochu skreše, ale treba začať vyššie. Preboha, však ti spravil 3 deti!

janka27101988
9. jún 2024
Používateľ janka27101988 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od janka27101988.

Ahoj, teraz od januára by sa mali sudcovia riadiť tabuľkovým výživným. Googli. Keď už máš väčšie dieťa neviem či to nebude aj 17% z platu. Ďalej sa zohľadňuje štandard na ktorý boli zvyknutý, tiež životná úroveň otca a najdôležitejšie celkove výdavky. Určite pozri tabuľkové a požiadaj niečo viac. Ak ste manželia, žiadaj aj o výživné na seba. Pri 3 deťoch sa aj po rodicaku môžeš mať problém zamestnať. Mala by si mať nárok na výživné ak si nezoženieš prácu až do 3 rokov po rozvode tuším.
Pri striedavej ak je plat otca výrazne vyšší je môžne žiadať tiež o výživné. Ale teda pri tak malom dieťati to najmladšie určite nie striedavka. Na tom by som trvala minimálne do 5 rokov

janka27101988
9. jún 2024
Používateľ janka27101988 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od janka27101988.
luccija
9. jún 2024

20-30% z platu