Rozvod - otec má viac firiem

5. feb 2023

Ahojte, ak sa rozvádzajú rodičia a otec má viacero firiem, ktoré sú len na neho, tak dostane z nich nejaký podiel aj mama?
Ona chodí do práce, ale všetky peniaze minie na seba. Bojím sa, že aj keď otec isto bude prispievať na nás deti viac ako by mal, že mama aj tak všetko minie na blbosti :( je možné aby nejak rovno z toho výživného otec platil všetky potrebné platby?

dadka128
5. feb 2023

Tak prečo neostanes byvat s otcom, a nech mama plati vyzivne na teba otcovi.. ?

cacianka
6. feb 2023

Výživné k rukám matky a je to jej povinnosť všetky platby uhradiť. Deťom môže dávať otec vreckové podľa jeho uváženia a potrieb detí.

mk1111111111
6. feb 2023

@cacianka ona nechce pre seba vrecokove, boji sa, ze mama vsetko minie a nebudu mat z coho platit ani povinne platby, za byt, stravu a pod.

horty99
6. feb 2023

Všetko čo rodičia nadobudli v manželstve sa delí na polovicu . Pri firmách je to trošku zložitejšie , ale určite niečo pri vysporiadaní sa ujde aj mame, ale to nemá žiaden súvis s výživným. Výživné tvojmu otcovi môže vyjsť 100 eur ale aj 1000 eur . Ak budeš zverená mame - mama má platiť všetko za teba je jedno či otec platí výživne 100 alebo 1000. Ale ak si dokázal / dokázala napísať na modrého koníka - do rozvody a súdy - budeš dostatočne dospelá nato , aby súd si ťa predvolal a ty sa sám / sama rozhodla u koho chceš bývať . A každý ( okrem druhého rodiča ) to bude akceptovať. Dokonca môžeš ísť do spoločnej starostlivosti a tam sa výživné nedáva , do striedavky , tam je výživné symbolické ( ak vôbec ) alebo dokonca aj k otcovi a tam otec žiadne výživné platiť nebude.