Rozvod - oslobodenie od poplatku

nitra19
7. dec 2020

Ahojte baby chcem sa spýtať či tu už niektorá riešila rozvod aj tak že si vyžiadala oslobodenie od poplatku 66€ za kolok nakoľko som na RD. A druhá otázka je ako dlho vám trval rozvod Ďakujem za odpoveď

darkswan
7. dec 2020

to ti zial nik nepovie presne, standartne napr.BA cakas len 9 mesiacov na vytycenie pojednavania...mne rozvod trval 3 roky

fodorka
7. dec 2020

Oslobodenie od poplatku som neriesila ale treba sa popytat ...my sme od podania cakali cca 5 mesiacov mozno ani tolko nie a rozvedeni na prvykrat takze rychlovka

janka_266
7. dec 2020

@nitra19 treba vyplniť tlačivo žiadosti o oslobodenie od SP, poriadne rozpísať výdavky. Dĺžka závisí od vyťaženosti súdu a či nebude protistrana komplikovať konanie.

makova333
7. dec 2020

ziadala som v navrhu na rozvod oslobodenie od poplatku, aj mi ho uznali a zacvakat ho dali ex. Ak prejde reforma Kolikovej tak sa nacakas. V case ked som sa rozvadzala sa toto dialo tiez, akurat naopak, sudy sa rozsirovali (spisy sa stahovali z jedneho sudu na druhy) tak som cakala 1,5 roka na vytycenie pojednavania.

ceve
7. dec 2020

@nitra19 to oslobodenie ti neviem poradiť.. Ale ja som na pojednávanie čakala vyše 13mesiacov. Súd Galanta... Ale my sme nemali deti. Malé deti vraj uprednostňujú.

nitra19
autor
7. dec 2020

Ďakujem 🤝🍀 veľmi pekne a áno máme aj dcérku spoločnú problémy robiť nebude lebo ak áno tak sa nedožije Ďakujem ešte raz a prajem pekný vecer

krisabs
16. dec 2020

@nitra19 Dĺžka konania je veľmi individuálna, záleží na tom na ako súde sa návrh podáva, ale aj na tom, ako sa Vy dvaja (rodičia) viete dohodnúť na starostlivosti o spoločné deti. Ak spolu s návrhom na rozvod zašlete aj podpísanú rodičovskú dohodu a manžel bude s návrhom súhlasiť, zvyknú súdy konať rýchlejšie a takéto pojednávanie si vtesnajú aj medzi iné - dlhšie trvajúce, nakoľko Vás súd bude už len krátko vypočúvať a schváli rodičovskú dohodu. V prípade nezhody rodičov bude záležať aj na veku detí, tieto bude prípadne potrebné v konaní vypočuť a pod..