Dobrý deň, s manželom mame o 3 týždne rozvod, podával ho on s tým že zo všetkým súhlasím, aj to tak bolo, aj so sumou výživného som súhlasila, keďže som nevedela ako to chodí, ale keď som sa rozprávala a inými pri jeho plate 1200 eu je 70 eu na dieťa, málo mame dve deti , len teraz neviem ako postupovať, či stačí len na súde povedať že stým nesúhlasím, alebo ako to je ďakujem za odpovede
My sme síce neriešili rozvod, ale tiež som písala v návrhu, že manžel s návrhom súhlasí..a aj tak na začiatku pojednávania sa nás pýtala, či s tým súhlasíme... totiž všeličo sa môže zmeniť za ten čas, kým vám dajú termín pojednávania
@andika10 v mojom povodnom navrhu na rozvod som mala napisane 600€ vyzivne (4 deti) a neobmedzeny styk. rozvadzame sa rok a pol. momentalne ziadam vyzivne 1000€. ak si to dostatocne obhajis - vycislis naklady, rastuca inflacia, rastuce ceny, atd... tak to bude predmetom pojednavania.
Treba sa trosku pripravit, blocky, vydavky na deti - kruzky, zdravotne pomocky, strava, vylety, alikvotna cast oblecenia (50% nakladov), 70e nepokryje v dnesnej dobe ani potraviny na tyzden.
@anjelicek26 ďakujem, veď toto,
@andika10 u nas sudkyna nepotrebovala blocky. stacilo hodnoverne vycislit naklady.
ja som platila vsetko z uctu. a potom som si len spocitala, ze kolko mesacne som nechala v potravinach, kolko v drogerii, lekarni, kolko platim za skolu, energie, auto, benzin, poistky, atd.. urcite by som na Tvojom mieste pytala aspon 200€ na dieta. Zalezi od tych nakladov.
a to bez "rozpravania sa s inymi" ti neprislo 70e malo ci preco si suhlasila? aktualne cena 1 nadrze... a zavazi aj vek deti, kludne pytaj viac
@modry1985 bolo by to to maximum... vyzivne nesmie presiahnut 1/3 celkovych prijmov dotycneho... bude podla mna velmi zavisiet na tom, ako ona tam pojde pripravena co sa tyka papierov o nakladoch, co s detmi ma.
Necitala som komentare, ale mojmu schvalili 150€ pri prime asi 1100€ aj to povedal sudca, ze nie je ani min vyzivne. Kludne ziadaj aj po 150€ na kazde dieta. Myslim, ze min tych 120€ na dieta ti schvalia
@modry1985 kedze mam par pojednavani za sebou, tak viem, ze je lepsie pytat viac a nechat si priestor na ustupky nez rovno povedat, ze kolko chcem a trvat na tom. a ako pise
@anjelicek26 tych cca 30% platu zvyknu davat ako vyzivne. zalezi vsak urcite aj na tom, ci sa muz bude podielat na dalsich vydavkoch, nepravidelnych, ako napr. strojcek, skola v prirode, letne tabory, atd...
@soldi Ak chce vyzerať ako matka - hlavné zamestnanie a zdokladuje si reálne náklady na deťi aj 1000 eur , nech žiada. Pri plate 1200 eur / aj to musí byť čistý , jej však maximálne 350 eur odklepnu aj to z odretými ušami. Ja mám na firme presne 2 ks samoživiteľov otcov a jednému pri plate ex manželky - 35 000 kč - a jeho 900 eur v čistom - odklepli 170 eur výživné na chlapca na ZŠ , druhému pri 2 deťoch ( základná škola / stredná škola ) 240 eur a jej príjme ex - 1250 eur v čistom a jeho príjme 1100 v čistom .
@modry1985 zalezi od sudcu a ako si vies vycislit naklady.
kazdy pripad je individualny.
moj ex doniesol na sud papier, ze jeho prijem je 590€ a odklepli mu docasne vyzivne 700€.
nic nestrati tym, ked bude pytat viac. vsak ide o peniaze pre deti, nie pre nu. mal by prispievat tolko, aby jej a detom neklesla rapidne zivotna uroven.
@soldi rozvodom nie len niečo získaš , ale aj niečo statíš a nepoznám človeka ( ale možno taký je ) ktorému rozvodom životná úroveň rapídne neklesla .....ale iste ak si vyčísli náklady na XXX eur nech ich žiada - sudcovia sú však ľudia a nie stroje.....majú tiež svoj názor na rodičov s nereálnym nárokom....70 eur na dieťa je však rapídne málo....ak však priráta - nezdaniteľnú čiastku 70 eur / dieťa od 1.7 a prídavky 30 eur / dieťa od 1.7 plus ďalšie navýšenie od 1.1.23 - nie je problém
@zuzanka.zuzu ja viem, bola to blbosť, ale vôbec som nad tým nerozmýšľala až potom
Ďakujem každému za odpoveď
@modry1985 ty vieš či nie je problém?čo, ak deti robia náročný krúžok hokej, plávanie, chodí na sústredenia, súťaže...treba chodiť na fyzioterapie má problémy zdravotné...z tých 70 eur im zaplatí obedy v škole a ovocie...ono ľudia si ani neuvedomujú koľko peňazí mesačne dávajú za deti
@luccija nie od 1.7 nám štát dá 100 eur na dieťa....teraz nám dáva cca 70 eur.....presne toľko ma stojí školka , stravné.......od 1.7 to bude aj na krúžok ktorý navštevuje za 30 eur......náklady na dieťa mám vyčíslené do eura / ale asi mám nenáročné dieťa stojí ma 150 eur mesačne.....
@andika10 vyjadrila si sa v návrhu že so všetkým súhlasíš? Samozrejme, môžeš ešte nesúhlasiť. Bude sa pýtať, či súhlasíš so všetkým. A prípadne sa potom aj odvolať, ak budeš chcieť.