Ahojte, riesili ste už niekto rozvod dohodou ? ak ano stačilo do navrhu napisať stručny popis problemu a podpis obidvoch nas ze suhlasime a podať to ? alebo tam musia byt nejake paragrafy a zakony?? Ďakujem
@devilka1 ako je už písané, rozvod dohodou neexistuje. Jeden z vás podá návrh na rozvod. V ňom napíše dôvody, uvedie, že manžel/manželka s návrhom súhlasí. Ak máte deti, môžeš rovno v návrhu žiadať, aby bol schválený návrh na rozvod ale rovnako tak starostlivosť o deti a výživné vypíšeš tam, ako ste sa s manželom dohodli. Čiže všetko bude v jednom návrhu.
Rozvod dohodou chceli zaviesť v SAS ale politická vôľa na to nebola.
@devilka1 pozerala som v papieroch ,zial ziadost na sud,ktoru som podavala som nenasla. Ale sud "schvaluje " dohodu rodicov..to bol rozsudok. Nepisala som tam ziadne zakony, len som opisala nasu situaciu (neustale hadky, sexualna abstinencia...a milion inych veci,kvoli ktorym nas vztah nebol prospesny). My sme sa dohodli dopredu aj na vyzivnom a styku otca s detmi( aj to som tam hned pisala) aby to bolo vsetko naraz vybavene.
@danaf ziadost som nenasla...napisala som na jeden papier ...moje meno manzelove meno kto je navrhovatel kto je odporca a napisala som text vlastnymi slovami opisala nasu situaciu, podpisala prilozila kolok 66e a odoslala postou..da sa aj osobne odniest...uz mam aj termin rozvodu cize ziadne ziadosti netreba len vlastnymi slovami 🙂
@devilka1 rozvod dohodou neexistuje. Musí jeden z manželov podať normálne žiadosť o rozvod - na nete nájdeš vzor, nie je potrebné uvádzať žiadne paragrafy. Ak máte deti, je dobré pripojiť rodičovskú dohodu, v ktorej sa obidvaja dohodnete na starostlivosti a výživnom.