Rozvod dohodou

devilka1
3. okt 2023

Ahojte, riesili ste už niekto rozvod dohodou ? ak ano stačilo do navrhu napisať stručny popis problemu a podpis obidvoch nas ze suhlasime a podať to ? alebo tam musia byt nejake paragrafy a zakony?? Ďakujem

lenja123
3. okt 2023

@devilka1 rozvod dohodou neexistuje. Musí jeden z manželov podať normálne žiadosť o rozvod - na nete nájdeš vzor, nie je potrebné uvádzať žiadne paragrafy. Ak máte deti, je dobré pripojiť rodičovskú dohodu, v ktorej sa obidvaja dohodnete na starostlivosti a výživnom.

melanta
3. okt 2023

@devilka1 ako je už písané, rozvod dohodou neexistuje. Jeden z vás podá návrh na rozvod. V ňom napíše dôvody, uvedie, že manžel/manželka s návrhom súhlasí. Ak máte deti, môžeš rovno v návrhu žiadať, aby bol schválený návrh na rozvod ale rovnako tak starostlivosť o deti a výživné vypíšeš tam, ako ste sa s manželom dohodli. Čiže všetko bude v jednom návrhu.

martina7578
3. okt 2023

Rozvod dohodou chceli zaviesť v SAS ale politická vôľa na to nebola.

iva4444
3. okt 2023

@devilka1 Ahoj.ja som spisala navrh v takom style ako by to bolo dohodou. Podpisali sme to obaja.a na prvy krat nas rozviedli (pri dvoch maloletých detoch).to bolo peknych par rokov do zadu.Drzim palce

devilka1
autor
3. okt 2023

@iva4444 davali ste tam aj nejake paragrafy a zakony ci to bolo len vasimi slovami opisane??

iva4444
4. okt 2023

@devilka1 pozerala som v papieroch ,zial ziadost na sud,ktoru som podavala som nenasla. Ale sud "schvaluje " dohodu rodicov..to bol rozsudok. Nepisala som tam ziadne zakony, len som opisala nasu situaciu (neustale hadky, sexualna abstinencia...a milion inych veci,kvoli ktorym nas vztah nebol prospesny). My sme sa dohodli dopredu aj na vyzivnom a styku otca s detmi( aj to som tam hned pisala) aby to bolo vsetko naraz vybavene.

danaf
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
danaf
20. nov 2023

@devilka1
Dobrý deň môžem Vás poprosiť o radu,kde ste našli žiadosť o rozvod podľa ktorej môžem postupovať? hľadám na nete a neviem si s tým rady ďakujem

devilka1
autor
20. nov 2023

@danaf ziadost som nenasla...napisala som na jeden papier ...moje meno manzelove meno kto je navrhovatel kto je odporca a napisala som text vlastnymi slovami opisala nasu situaciu, podpisala prilozila kolok 66e a odoslala postou..da sa aj osobne odniest...uz mam aj termin rozvodu cize ziadne ziadosti netreba len vlastnymi slovami 🙂

danaf
20. nov 2023

@devilka1 ďakujem za radu 🤗

devilka1
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz