Rozvod, dlhy a exekúcia

egresimo
1. dec 2014

Ahojte mamicky,potrebujem poradit.Tento problem sa hlavne tyka mojej maminy.Moji rodicia maju hrozne dlhy hlavne otec,ktory sa na vsetko vykaslal,odisiel z domu k nejakej milenke byvat.Mamina sa chce rozviest,kde treba zacat?co vsetko potrebuje co sa rozvodu tyka?a co dlhy?neviete ako to je ked sa pocas manzelstva nadobudnu dlhy co sa rovodu tyka?dakujem pekne

luna11
1. dec 2014

poviem ti to asi tak: pytas tu vyslovene pravnu radu, preto odpoved je, ze treba zacat tym, ze si mama najde pravnika. ak by ti aj chcel nejaky pravnik tu poradit, z toho, co si napisala, to jednoducho nejde. na to treba aj tie najmensie podrobnosti. vseobecna odpoved neexistuje a ak hej, tak len nepresna a povrchna.

sissy27
1. dec 2014

@egresimo čo sa rozvodu týka - napísať návrh na rozvod, zaplatiť poplatky, podať na súd v mieste trvalého bydliska... čo sa týka dlhov - tie spadajú pod BSM a do toho by som bez právnika nešla... všeobecne vzaté - majetok aj dlhy nadobudnuté počas trvania manželstva sú spoločné... ale toto chce naozaj právnika...

egresimo
autor
1. dec 2014

dakujem aj za tuto radu a neviete mi asi povedat kolko cca stoji pravnik?

luna11
1. dec 2014

kazdy advokat ma inu sadzbu, mozete sa dohodnut na pevnej sume alebo hodinovej tarife. odmeny sa lisia aj podla sidla advokata. idealne si najst viacerych v mieste bydliska a vopred sa informovat.

bonaqa2013
1. dec 2014

Napíš HNonline. sk Tam nájdeš poradňa
odpovedajú právnici na otázky čitateľov

kaktusik007
1. dec 2014

@egresimo das to aj bez pravnika... ak budes mat niekoho, kto sa vyzna v zakonoch a kto bude nad vecou....
a ak druha strana bude pristupna dohode...
co je miziva sanca..... ale stale je.