Rozvod. Divný právnik alebo je to v poriadku?

indiankaindi
26. nov 2010

Ahojte, mám taký trošku malý problém. Mamina pred asi troma rokmi rozbehla súdy ohľadom rozvodu, výživného po rozvode a trestného stíhania svojho bývalého manžela, ktorý ju 10 rokov týral všetkými možnými spôsobmi. Má právnika, ktorý je rodinný známy a zo začiatku vyzeral byť fajn, maminu podporoval, nachádzal rôzne riešenia a podobne. Na pojednávania nechodil, pretože tak chcel šetriť maminine peniaze za úkony. Teraz si však druhá strana našla právnika, ktorý zrejme nemá chrbtovú kosť, a asi nie je ani človekom, a mamin právnik začala akoby ustupovať. Rieši sa teraz BSM a mamin právnik ju tlačí do dohody, stále jej rozpráva, že súd aj tak prehrajú, že výživné po rozvode nebude podávať, pretože aj tak by to prehrali a je to zbytočné (nevie ale uviesť prečo), maminu doslova vystríhal, že ak bude emotívna na pojednávaní, tak jej nikto neuverí (rozplakala sa, keď mala znova hovoriť o tom všetkom čo jej robil) a že aj tak všetko prehrajú a nič nechce popravde urobiť. Príde mi to zvláštne a neviem či mu veriť. Tých vecí je veľa, napríklad mamin bývalý žiada aj to, aby mu mamina zaplatila za to, že v byte, kde sme s maminou bývali, kým sa zoznámili a kam sa po svadbe nasťahoval som zostala bývať aj po jeho odchode a po pôrode tam bývala moja dcéra. Chce vlastne akoby nájom odo mňa a mojej dcéry. A mamin právnik stále tvrdí, že to aj tak prehrajú. Nemáte podobné skúsenosti s právnikmi? Alebo je to v poriadku? A čo môžeme urobiť?
Ďakujem

ywana
26. nov 2010

...ak neveríte svojmu právnikovi, nájdite si nového !...už len to, že o ňom pochybuješ, vnáša do vzťahu nedôveru...
...alebo nech ide za iným právnikom len pre odborný názor...opýtať sa...

bambi2
26. nov 2010

v kazdom pripade treba hladat ineho pravnika...
mimochodom, len info, v Nitre je tiez taky jeden "neschopny", ked som mala problem s elektrarnami, som ho poziadala o pomoc. bol velmi ochotny, podpisala som zmluvu o pravnom zastupeni, zaplatila skoro 100 eur poplatok a viac som nic nepocula- nevidela. ziadna posta, ziadny telefon- proste nic. zobral prachy a dovidenia. a dokonca som neni sama, sestra ho tiez najala koli priezvisku, chcela zmenit synovi. ta mu zaplatila 500 eur a predstav si to, ze ju celu dobu natahoval, klamal alebo si vymyslal. tak sa nasrala a vsetko si vzdy musela overovat telefonicky ci to je pravda... a nikdy nebola. tak ziada naspät prachy, uvidime ci jej ich vrati... a tiez nie je posledna. naposledy ked tam bola osobne, bola u neho tiez nejaka klientka a ziadala od neho naspät prachy... takze aj takito neschopni okradaci existuju, bohuzial... a este aby som nezabudla, vola sa MARTIN KANAS, sidli na Skolskej ulici v Nitre...

sisaha
27. nov 2010

@indiankaindi tak ten najom za teba a tvoju dceru je holy nezmysel - to nema sancu vyhrat. Pravdepodobne sa mamin pravnik nechal ovplyvnit (alebo sa rovno dohodol za nejaku proviziu) protistranou. Urcite, cim skor mu treba dorucit zrusenie splnomocnenia na zastupovanie a najst si noveho pravnika. Najlepsie, keby si mala aj nejake referencie o konkretnom pravnikovi. Drzim palce, tvoja mamina ma sancu uspiet na sude. 😉

franina
27. nov 2010

urcite zmenit pravnika, to nie je dobry pristup pravnika ku klientovi... 😒

lucka1987
27. nov 2010

aj my mame rodinnu pravnicku ale je super.... aj teraz riesime rodinny dom.. pretoze nasi sa tie rozviedli a prepisal sa mejtok na deti , no ale matka to napadla pravne.... ze vtedy bola k podpisu donutena.... a tak.... ale aj ked je sanca vyhrat 50:50 alebo takmer ziadna v ziadnom pripade by sa nemal pravnik vzdavat a hovorit popredu ze je to prehrate....
naozaj je lepsie si najst ineho pravnika... ked som si to citala ma hned napadal moznost ze pravnik odporcu (cize ak som dobre pochopila tvojho otca) sa "porozpraval" s vasim pravnikom a uzavreli "dohodu" tak to totizto tam chodi....
najlepsie si najst ineho pravnika..drzim palce... mna sud este len caka... no ak prehram tak sa moja skoda bude vycislovat v stotisicoch sk ☹

indiankaindi
autor
27. nov 2010

Ďakujem za rady, ja som si to aj takto myslela, ale nevedela som, či to nie je len niečo bežnejšie, že právnik dopredu hovori zlé, aby sme sa potom tešili, že je dobre 😅
@bambi2 tento právnik nie je z Nitry. Nám ho odporučili v rodine, vraj je super, ale teraz sme s tou stranou rodiny dosť na nože, tak aj to rozmýšlam, či nie je dlvod, že tak otočil. 😖

bambi2
27. nov 2010

@indiankaindi moze byt... ktovie kolko mu zaplatili... 😠 a ako vidiet, nie su vsetci seriozni... Martin Kanas je prikladom... 😠

indiankaindi
autor
27. nov 2010

@bambi2 no ale to je blbe. Aspoň právnici by mohli byť trošku menej sebeckí, veď za svoje služby dostanú zaplatené dosť a ich klienti im plne dôverujú. 😖 Aj mamina, vytrpela si toho dosť a ešte aj právnik, posledný človek o kom by som to povedala ju podrazí. 😒

dupinka
27. nov 2010

@indiankaindi ťažko povedať presne, čo je dôvodom "zmeny postoja" právnika, lebo z uvedené skutočnosti sú dosť všeobecné. A toto nie je priestor pre bližšie rozpitvávanie rodinných záležitostí...Možno sa vyskytli okolnosti, na základe ktorých usúdil, že je lepšia dohoda,...
Ale každopádne, ak nie je dôvera v právnika, tak potom ťažko niečo riešiť.

Inak, občianskoprávne záležitosti si nevyžadujú právnika - advokáta, je možné sa nechať zastúpiť aj niekym iným, ak má dostatočné právne vedomie, alebo sa mama môže obhajovať sama.

Posielam IP.

bambi2
27. nov 2010

@indiankaindi ja to velmi dobre chapem... ale vies, niektorym ludom ide iba o jedno- prachy... ti jedni budu stale nenazrani... 😠
mozno sa ti dvaja pravnici, ten rodinny, ktoreho odporucila ta rodina a toho matkinho ex aj poznaju... a mozno to bolo aj naplanovane, preto ho odporucili... mozne je vselico... 🙂
cim rychlejsie najdete noveho, tym lepsie pre vas...

indiankaindi
autor
27. nov 2010

@bambi2 no kto vie. Sú síce z iných miest ale poznať sa môžu. Ja fakt neviem, človek si už niekedy myslí, že si to nahovára... si pripadám niekedy ako schizofrenik, ale niečo v neporiadku tam určite je. ☹

eftichismeni
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
angelina98
9. nov 2011

@bambi2
len pre doplnenie, v nitre je viac takych pravnikov, ako uvadza bambi.tiez sa mi stalo , ze som musela advokatovi dopredu zaplatit dost velky obnos penazi, s tym, ze mi dany advokat nasluboval, ze bude robit aj nemozne a ze mi v danej veci urcite pomoze,vyzeral byt vierohodny, tym , ze "vedel krasne slubovat", ale skutky ziadne! Peniaze zobral a viac sa neozval, a ked som ho kontaktovala, tak akoze nikdy nebol v kancelarii,a ked bol, tak stale tvrdil, ze mam byt spokojna, a ze on stale na tom pracuje... a takto pracoval na tom takmer rok a nic z toho, prisla som o peniaze . Takze pre vystrahu davam do pozornosti meno tohto advokata - vola sa Rene Hudzovic , sidli na Stefanikovej ul. v Nitre. Mimochodom, to co sa stalo mne, som sa neskor dozvedela od viacerych ludi, ze on rad naslubuje, vypyta dopredu peniaze a potom nic z toho...

ywana
9. nov 2011

...neviem aká je bežná advokátska prax, ale mňa keď zastupovala advokátka, pýtala si peniaze až po skončení celého zastupovania...
...je bežné, že sa dávajú peniaze vopred ?
...neviem, len sa pýtam...

bambi2
9. nov 2011

@angelina98 fuha.. tak to je sila!! ono je dobre dohodnut si vsetko na splatky, za kazdu vybavenu vec splatka... svine su to nenazrane. Tento o ktorom hovorim ja sa vola Martin Kanas. bol oproti orbisu, teraz pred rokom asi sa prestahoval niekde inde...

pietro002
7. jan 2012

Pekný večer,tak moji milý čo tu vypisujete na p.advokáta Martina Kanása....neviem ako ale keby nebolo toho p.advokáta tak na vianoce sedím tam,kde nikto z vás by nikdy sediet nechcel-dúfam že viete o čom hovorím,vdaka tomuto p.advokátovi som bol doma z rodinou a to čo urobil pre mna on tak sa ano jeden advokát nechytá,mám skusenosti z viacerími advokátmi a možem vám s čistím svedomím napísat a povedat že p.JUDr.Martin Kanás tak to je PÁN ADVOKÁT a takého človeka si treba vážit.v tomto prípade čo ma zastupoval p.Kanás,tak pred tím som mal advokátku(nebudem menovat)a pri jej zastupovaní ma hovorovo poviem dali dnu a po telefonáte p.advokátke že ma zadržali tak mi napísala sms že po uhradení trov pride za mnou...a to uz mala zálohu 2.tisic eur..a?pýtam sa vás je to normálne?hm?vten den som volal p.Kanásovi a ten ma dostal na slobodu bez niejakej zálohy a bez financií...tak sa vás pytam čo tu vy riesíte?....pekný večer 🙂

pepinka55
7. jan 2012

Ja by som nepristupila na dohodu, ak viem, ze pravda je na mojej strane... Buduci svagor mal sud, jeho prvy pravnik uz nevedel ako dalej, tak chcel pristupit na dohodu, preto si zaobstarali druheho a ten dosiahol dokonca znizenie trestu o POLOVICU! Da sa, ale stoji to peniaze a nervy ...

bebemaly
7. jan 2012

@pietro002 joj, a ty si sa tu zaregistroval len pre to aby si mohol spievať ódy na toho právnika? 😀 srandovný si, všetci tu vedia, kedy si sa zaregistroval, takže pokiaľ si dotyčná vie zrátať 2+2, tak vie, že je to účelové...pán JUDR....
@indiankaindi ak neveríte svojmu právnikovi, treba si najať druhého, nie takého, čo sa vzdáva 🙂 bez boja..

indiankaindi
autor
8. jan 2012

@bebemaly nakoniec to vzdal :( a samozrejme bez boja :(

pietro002
8. jan 2012

ja som sa tu zaregistroval len včera,áno to je pravda,účelové to nie je,nemám dovod niečo pisat keby to tak nebolo,kludne sa možme stretnúť aj osobne v Nitre,ja stým problém nemám a nepoznám takého advokáta ktorý zo 100 prípadov aj 100 vyhrá,nezažili ste moju advokátku ktorú som mal do tej doby pokial som si nezvolil p.Kanása....neviem čo by ste potom pisali tu.ja som sa včera nudil a hladal som si cez googl veci a tak som si klikal aj na p.doktora a nasiel som túto diskusiu,nedalo mi to sa zaregistrovat a napisat......takže možme sa kludne stretnut a vyrozprávat si zážitky......🙂,dakujem pekný den

pietro002
8. jan 2012

@pepinka55 všetko to záleží na právnikovy a aj na klientovy,síce aj ked pravdu nemá tak ten advokát je tam nato aby ho obhájil,vela veci záleži aj na vyšetrovatelovi......ja som mal strašného blbca...máš skúsenosti s p.Kanásom?dakujem pekný den

bebemaly
8. jan 2012

@indiankaindi veľmi ma to mrzí ☹

indiankaindi
autor
8. jan 2012

@bebemaly vieš čo, mňa nakoniec možno ani nie. Vykašlal sa na celý proces, najprv sa začal angažovať, bol aktívny a vcelku to šlo, ale potom zrazu zavolal, že nepríde na pojednávanie, chcel peniaze, hoci dohoda bola, že peniaze budú až po rozsudku. Nakoniec sme sa cez niekoľko ľudí dozvedeli, že podľa neho je to celé prehraté a nemá to ďalej zmysel. Je smutné, že to nechal len tak, myslím, že mal možnosť zabojovať, ale už sa do toho nehrnul. Ale možno je to aj tak lepšie, pretože teraz sa môžeme obhajovať sami, resp. riešiť svedkov a pod. na pojednávaní. Keby sme to vedeli skôr, nenechali by sme ho tam mlčky sedieť, ale dávali by sme otázky sami, lebo veď my najlepšie vieme ako nachytať klamára na hruškách. Takto kopec vecí prešlo a on tvrdil, že to nebolo vhodné sa pýtať... no čo už. 😒

bebemaly
8. jan 2012

@indiankaindi ty brďo, tak je to potom dobrý haj...l ale pozitívne je na tom naozaj to, že takto máte väčšiu šancu, držím vám veľmi palce!!!

indiankaindi
autor
8. jan 2012

@bebemaly dik, snáď to dobre dopadne 🙂

andreah25
8. jan 2012

@indiankaindi ak Ti môžem poradiť, nájdi si na nete advokátsku komoru, tam si vyhľadaj právnika z Tvojho okolia, napíš si meno a pozisťuj si referencie na neho. Ak bude viac pozitívnych a najmä ak má skúsenosti s problémami ako máš Ty, tak choď za ním. Ak však stačí, že sa budete obhajovať sami, tak to tak robte. Držím palce aby ste vyhrali 🙂

indiankaindi
autor
8. jan 2012

@andreah25 dik 🙂 problém sú ale peniaze. :( S týmto právnikom sme boli dohodnutí, že po rozsudku, kedy dostaneme odškodné bude z tohto vyplatený. A na to asi nepristúpi žiadny iný právnik :(

andreah25
9. jan 2012

@indiankaindi to máš asi pravdu, to asi nepristúpi, čo už, dúfam ale, že vám to dobre dopadne

indiankaindi
autor
9. jan 2012

@andreah25 ďakujem

kolartex33
Odpoveď bola odstránená
Zobraz