Zeny tie co ste rozvode ako ste riešili školu boli ste na zápis samé ale išiel aj exmanzel,kedze dieťa je prídelene iba matke. Ako ste to riešili.
@michaela121 myslim, ze na zapisnom listku musia byt podpisani obidvaja rodicia, aj ked su rozvedeni,
@michaela121 dieťa nebolo pridelené iba tebe - dieťa bolo zverené do tvojej starostlivosti - obrovský rozdiel. Otec dieťaťa má stále rovnaké práva a povinnosti ako ty - čo sa dieťaťa týka. Zákon o rodine hovorí, že si povinná informovať otca o akejkoľvek zmene týkajúcej sa dieťaťa a pri závažných naďalej potrebuješ jeho súhlas. Pri zápise musí žiadosť podpísať aj otec dieťaťa - je jedno či ste manželia boli alebo nie - tu ide o status - otec- rovnocenný rodič. Vlastná skúsenosť - my sme manželia neboli a tiež musel súhlasiť s výberom školy a podpísať žiadosť - nechceli mi ju vôbec zobrať, ale je pravda, že tiež som toto nevedela.
@alenah31 takže o rok keď pojdem malú zapísať do škôlky musí byť pti tom aj jek otec, teda ex partner?? Aj ked sa o ňu nezaujima? Aj ho musím informovat kde ju chcem zapísať? Jemu to je šumafuk....
@alenah31 on je oboznámený kde mala pôjde do školy aj papier mi podpise len sa pýtam ci tam musí byť, keď robí v zahranici, to som zabudla dopísať
@michaela121 nie osobne nemusí - musí len ten papier byť ním podpísaný. @petronelka47 on tam nemusí byť osobne - musí len podpísať žiadosť (berie sa to potom, že je informovaný a súhlasí s výberom škôlky). Niektoré si to podpisujú doma "akože za nich". Len sa môže stať, že on príde do škôlky - na čo má samozrejme právo a tam zistí, že tlačivo nepodpísal on - potom bude prúser. Ja som mu to radšej doniesla domov nech to podpíše.
@michaela121 @petronelka47 inak baby tento rok kvôli korone neviem či nie je zápis do 1. ročníka len elektronicky bez osobnej účasti rodičov a detí - tak asi stačí ak podá žiadosť jeden z rodičov - to sa asi ani podpisovať nebude.
@michaela121 nemusí stačí podpis
osobne tam byt nemusi, ako zalezi podla toho, ake mate medzi sebou vztahy. no mam kamaratku, ktora je rozvedena a snazia sa chodit do skoly spolu, na kazdu besiedku dokonca aj na rodicovske
@michaela121 nikam teraz nepôjdete, papiere na zápis sa dávajú tento rok elektronicky. A rozvedená nie som, ale na zápis som isla s deťmi ja ako matka sama. Načo obidvaja?
Mňa to čaká až budúci rok,dakujem baby za informáciu,bude si to musieť prísť ku mne podpísať, takže ho stretnutie s dcérou asi neminie 😁
Ja rozvedema niesom no robila som terenacku 3roky v poradni a bolo vela otcov ktori si hnev na matku deti a nedoriesene veci vwntilovali ignoraciou deti nvm a potom taki ktori sa za kazdu cenu snazili veci skomplikovat, formalne je potrebne, aby bol suhlas otca podpisany nim asi okrem tohto roka kedy sa formality budu zrejme riesit individualn
@alenah31 po 15tom sa môže ísť do škôlky ale bez dieťaťa takže dá sa aj osobne
@hettinka elektronický alebo osobne po 15.4
@michaela121 bez dieťa
@michaela121 ja by som tam zbytočne nechodila, ak sa dá elektronicky.
@hettinka a elektrický ju zapísať tiež až po 15tom?
@petronelka47 nemusí byť pri tom, ja som ani podpis jeho nemala, keďže ani netuším kde býva, nemám kontakt, niekoľko rokov som ho nevidela. Len som v skole podpísala cestné vyhlásenie.
@michaela121 zavolaj si do školy najlepšie.
@lenkavb ako pred čím klobuk dole
@michaela121 že sa viete ako tak dohodnúť 👍
@lenkavb radšej sa dohodnúť ako hádať
@michaela121 keď sa dá vôbec dohodnúť ...
@michaela121 my sme boli spolu aj s ex. Aj prvý deň v skole sme boli obaja. Celkovo sa snažíme chodiť obaja aj na besiedky, vystúpenia a pod. Je to predsa stále aj jeho dieťa. Nevidím dôvod ho o tieto veci ukracovat (a dieťa tiež).
A to nežijeme v jednom meste, ale ex býva cca 80 km od nás. Aj napriek tomu sa to dá, keď sa chce.