Rozvod a zápis do školy.

michaela121
1. apr 2020

Zeny tie co ste rozvode ako ste riešili školu boli ste na zápis samé ale išiel aj exmanzel,kedze dieťa je prídelene iba matke. Ako ste to riešili.

tinatitti
1. apr 2020

@michaela121 my sme boli spolu aj s ex. Aj prvý deň v skole sme boli obaja. Celkovo sa snažíme chodiť obaja aj na besiedky, vystúpenia a pod. Je to predsa stále aj jeho dieťa. Nevidím dôvod ho o tieto veci ukracovat (a dieťa tiež).
A to nežijeme v jednom meste, ale ex býva cca 80 km od nás. Aj napriek tomu sa to dá, keď sa chce.

anesim
1. apr 2020

@michaela121 myslim, ze na zapisnom listku musia byt podpisani obidvaja rodicia, aj ked su rozvedeni,

alenah31
1. apr 2020

@michaela121 dieťa nebolo pridelené iba tebe - dieťa bolo zverené do tvojej starostlivosti - obrovský rozdiel. Otec dieťaťa má stále rovnaké práva a povinnosti ako ty - čo sa dieťaťa týka. Zákon o rodine hovorí, že si povinná informovať otca o akejkoľvek zmene týkajúcej sa dieťaťa a pri závažných naďalej potrebuješ jeho súhlas. Pri zápise musí žiadosť podpísať aj otec dieťaťa - je jedno či ste manželia boli alebo nie - tu ide o status - otec- rovnocenný rodič. Vlastná skúsenosť - my sme manželia neboli a tiež musel súhlasiť s výberom školy a podpísať žiadosť - nechceli mi ju vôbec zobrať, ale je pravda, že tiež som toto nevedela.

petronelka47
1. apr 2020

@alenah31 takže o rok keď pojdem malú zapísať do škôlky musí byť pti tom aj jek otec, teda ex partner?? Aj ked sa o ňu nezaujima? Aj ho musím informovat kde ju chcem zapísať? Jemu to je šumafuk....

michaela121
autor
1. apr 2020

@alenah31 on je oboznámený kde mala pôjde do školy aj papier mi podpise len sa pýtam ci tam musí byť, keď robí v zahranici, to som zabudla dopísať

alenah31
1. apr 2020

@michaela121 nie osobne nemusí - musí len ten papier byť ním podpísaný. @petronelka47 on tam nemusí byť osobne - musí len podpísať žiadosť (berie sa to potom, že je informovaný a súhlasí s výberom škôlky). Niektoré si to podpisujú doma "akože za nich". Len sa môže stať, že on príde do škôlky - na čo má samozrejme právo a tam zistí, že tlačivo nepodpísal on - potom bude prúser. Ja som mu to radšej doniesla domov nech to podpíše.

alenah31
1. apr 2020

@michaela121 @petronelka47 inak baby tento rok kvôli korone neviem či nie je zápis do 1. ročníka len elektronicky bez osobnej účasti rodičov a detí - tak asi stačí ak podá žiadosť jeden z rodičov - to sa asi ani podpisovať nebude.

eliska13
1. apr 2020

@michaela121 nemusí stačí podpis

norikaro
1. apr 2020

osobne tam byt nemusi, ako zalezi podla toho, ake mate medzi sebou vztahy. no mam kamaratku, ktora je rozvedena a snazia sa chodit do skoly spolu, na kazdu besiedku dokonca aj na rodicovske

hettinka
1. apr 2020

@michaela121 nikam teraz nepôjdete, papiere na zápis sa dávajú tento rok elektronicky. A rozvedená nie som, ale na zápis som isla s deťmi ja ako matka sama. Načo obidvaja?

petronelka47
1. apr 2020

Mňa to čaká až budúci rok,dakujem baby za informáciu,bude si to musieť prísť ku mne podpísať, takže ho stretnutie s dcérou asi neminie 😁

jajka71
1. apr 2020

Ja rozvedema niesom no robila som terenacku 3roky v poradni a bolo vela otcov ktori si hnev na matku deti a nedoriesene veci vwntilovali ignoraciou deti nvm a potom taki ktori sa za kazdu cenu snazili veci skomplikovat, formalne je potrebne, aby bol suhlas otca podpisany nim asi okrem tohto roka kedy sa formality budu zrejme riesit individualn

michaela121
autor
1. apr 2020

@alenah31 po 15tom sa môže ísť do škôlky ale bez dieťaťa takže dá sa aj osobne

michaela121
autor
1. apr 2020

@hettinka elektronický alebo osobne po 15.4

michaela121
autor
1. apr 2020

@michaela121 bez dieťa

michaela121
autor
1. apr 2020
hettinka
1. apr 2020

@michaela121 ja by som tam zbytočne nechodila, ak sa dá elektronicky.

michaela121
autor
1. apr 2020

@hettinka a elektrický ju zapísať tiež až po 15tom?

tomikejt
1. apr 2020

@petronelka47 nemusí byť pri tom, ja som ani podpis jeho nemala, keďže ani netuším kde býva, nemám kontakt, niekoľko rokov som ho nevidela. Len som v skole podpísala cestné vyhlásenie.

hettinka
1. apr 2020

@michaela121 zavolaj si do školy najlepšie.

lenkavb
28. apr 2021

@tinatitti klobuk dolu...

michaela121
autor
29. apr 2021

@lenkavb ako pred čím klobuk dole

lenkavb
29. apr 2021

@michaela121 že sa viete ako tak dohodnúť 👍

michaela121
autor
29. apr 2021

@lenkavb radšej sa dohodnúť ako hádať

lenkavb
29. apr 2021

@michaela121 keď sa dá vôbec dohodnúť ...