Rozvod a zahraničná banka

23. dec 2024

Ahojte. Zistuje sa pri rozvode, ci mam ucet v banke mimo SR? Dakujem.

kiki68
23. dec 2024

Mimo EU to tazko dosledovat

niekto2hy
23. dec 2024

V Eu?

ibrunova
23. dec 2024

Pri rozvode sa nezisťuje nič. Pri rozdelení BSM, ak sa vy dvaja dohodnete, tiež nebude nikto nič zisťovať .

guiseppinka
23. dec 2024

Ak o nom manzel vie, smola. Ak nevie, si v mensej vyhode

autor
23. dec 2024

V ramci EU.

autor
23. dec 2024

@ibrunova Urcite sa nedphodneme.

yosi
23. dec 2024

Tak ty si si ulievala prachy a teraz sa bojíš, že sa o ne budeš deliť?

autor
23. dec 2024

@yosi Tak ked si doma na RD a staras sa o spolocne dieta a jedine, co pocujes je, ze si prizivnicka a musi ta zivit, tak ano. Chcem si ulievat prachy. Staci ti to ako odpoved?

guiseppinka
23. dec 2024

Skor zaloz ucet na meno mamy napr. a hlavne iba hotovost, ziadne prevody... radsej to daj mame a ta, nech ti spravi prevod na ucet

autor
23. dec 2024

@guiseppinka Radsej si to chcem poriesit sama, ale dakujem za tip.

ibrunova
23. dec 2024

Ja by som založila účet na iné meno - mama, sestra.

autor
23. dec 2024

@niekto2hy Mimo EU

autor
23. dec 2024

@niekto2hy Och prepac, naopak. V ramci EU 🤦🏼‍♀️

ibrunova
23. dec 2024

Ja som sa pýtala v banke a mne tam povedala, že účet je môj a nikoho do toho nič.. Že ak nebol spolu disponent, tak peniaze sú len moje.. Čo ma dosť prekvapilo.. Ale my sme sa dohodli.

autor
23. dec 2024

@ibrunova Tak to taka rada pracovnicky z banky. Pokial viem, tak peniaze su spolocne. Ale nemam skusenost s rozvodom. Tak preto by som rada overenu informaciu.

kiki68
23. dec 2024

@ibrunova no moj ujo spravil to iste, cast penazi daval na iny ucet, robil v tej banke. Pri rozvode to teta nevedela preukazat a tie peniaze akoby neexistovali. Rozvadzali sa v Rakusku.

yosi
23. dec 2024

Mne je to jedno, ale všetko čo ste nadobudli v manželstve spoločne sa aj delí na polovicu. Je na to zákon. To už nie je ani tak morálny problém, ako trestnoprávny

autor
23. dec 2024

@yosi To povedz jemu, nie mne. Ja si mzdu umelo znizovat nechcem kvoli alimentom.

ibrunova
23. dec 2024

Tak ja by som si odkladala cash v tomto prípade.

sulejmanka
23. dec 2024

Znižovať si môže koľko chce, aj hrať sa na chudáčika. Podstatne je aký ma majetok, či je zdravý aby pracoval a aby si pripadne našiel aj inú, lepšie platenú prácu. Toto presne spravil môj ex, dokonca zrušil živnosť. Sudcu to vobec ale fakt vobec nezaujímalo. Doslova povedal “máte byt, chatu a auto, musíte mať aj na deti. Keď nemate, predajte majetok alebo začnite lepšie zarábať”. Žiadal 50 na dieťa, máme tri. Sud mu naparil 3x po 200. Strašne dobrý pocit to bol vysmiat sa mu do ksichtu po všetkých tyč rečiach ako nebude platiť lebo si dá na papier minimálnu alebo zruší živnosť

pieksamaki
23. dec 2024

Co mam info ..je to spoločne....rovnako ako napr životné investičné poistenie aj keď zmluva je na tvoje meno...je súčasťou BSM

luccija
23. dec 2024

Založiť na niekoho iného.Ja si myslím, že sa to overuje to by bolo príliš ľahké mať niekde v Rakúsku účet o ktorom nikto nevie

autor
23. dec 2024

@luccija Ja myslim, ze keby sa mal preverovat kazdy stat, tak tych ludi nerozvedu ani o 15 rokov. Ale tak s urcitotstou to neviem.

sense
23. dec 2024

U nás nie ,my sme sa dohodli ale. Ja by som odkladala peniaze v hotovosti alebo dala účet na iné meno. Apropos kolega sa súdil so ženou niekoľko rokov o bsm

zuzanita1609
23. dec 2024

Tá nová transakčnaá daň bude mať asi zavedené aj to,že banky v EÚ majú povinnosť spolu komunikovať s centrálnou bankou,či také niečo. Ale neviem isto. Aby nedochádzalo k prelievaniu financií do krajín-danové raje. Voľačo také som minule zachytila v tv. Ale či to fakt tak bude,bohvie,skôr pochybujem 😏.

vroni
23. dec 2024

Rozhodne sa neoreveruju všetky štáty eú, či tam nemáš účet. Riziko je, že budúci bývalý o účte vie, donesie podklady a potom to samozrejme preveriť musia. Naozaj je ideálny účet na cudzie meno.

namornicka
23. dec 2024

Preverovať sa môže ak je tam podozrenie, že máš v konkrétnej zahraničnej banke účet. Inak si to v praxi neviem predstaviť. Kto a akým spôsobom by rozhodil siete do zahraničných bánk. Ak by sa to začalo vo veľkom robiť, ako by sa to personálne zvládalo a pod.

autor
23. dec 2024

@namornicka To si aj ja myslim. Len by som chcela vediet, ci si dobre myslim.

autor
23. dec 2024

@vroni Nerada by som do toho niekoho tahala. Asi si to fakt do "ponozky" budem davat.