Rozvod a výživné

chobotnica777
28. dec 2024

Ako spísať žiadosť prišla mi zamietnutá platila som zbytočne 100 eur? Nemám moc peňazí a to ma zaskocilo. Môžu mi vrátiť ten poplatok? Moja situácia je nasledovná.. chcem sa rozviesť mam 3 deti s nim jedno ma 18 nestuduje druhé 19 nestuduje a tretie ma 12. Na tie prve deti sa už nedá spätne vymôcť výživné? Tie pojednávania môžu trvať koľko? Platí sa za každé jedno? Ako to urýchliť? Niesom na tom finančné dobre. Co keď on bude robiť na čierno? Je to viac otázok ale možno mi niekto poradí. Musím zdokladovat svoj príjem? Alebo stačí ze platím nájom cez banku? Proste na čo všetko sa mam pripraviť? Roky sa starám o deti sama. On kúpil sem tam cokoladku deťom ovocie a nejaké oblečenie. Skúsim aj centrum právnej pomoci môže ma ten právnik aj zastupovať zdarma na súde? Naozaj počítam každe euro poraďte mi prosím.

pribinak
28. dec 2024

Dohodni si termin v Centre právneho poradenstva. Robia poradenstvo za naozaj symbolické ceny

Áno musíš zdokladovať svoj príjem, veď od toho sa odvíja všetko

zuza265
28. dec 2024

Spatne sa neda ziadat vyzivne. Ak bude pracovat nacierno a teda bude vedeny ako nezamestnany, tak vypocitavat budu z jeho potencialneho prijmu - kolko by mohol zarobit keby je zamestnany. Tie co nestuduju sa uz tym padom maju vediet v tom veku postarat o seba a pracovat - ak teda neplanuju studovat a na ne vyzivne uz realne zrejme nie je. Ostava Vam teda najmladsie dietatko 🙂 spocitajte si vydavky na dieta a skuste stanovit sumu. V podstate sa rodicia podielaju “pol na pol” na vydavkoch na dieta ak zarabaju cca rovnako.

zuza265
28. dec 2024

@chobotnica777 a doteraz ziadne vyzivne stanovene nemal?

ibrunova
28. dec 2024

Aká žiadosť bola zamietnutá?

earlgrey
28. dec 2024

Počkaj, ty stále vydatá. O akom výživnom píšeš?

pribinak
28. dec 2024

@earlgrey píše že sa chce rozviesť

earlgrey
28. dec 2024

@pribinak Veď čítam. Ale pokiaľ je v manželstve, tak ako dokáže, že jej muž nedával peniaze alebo že len občas niečo kúpil alebo neviem čo? Trocha nejasno sa vyjadrila. A nenapísala aká žiadosť jej bola zamietnutá.

zuzanockamt
28. dec 2024

@earlgrey Aj počas trvania manželstva môže žiadať o výživné.

pribinak
28. dec 2024

@earlgrey no nijak a to súd už ani nebude skúmať. To mala rieisit výživným na čas do rozvodu kým decka nemali 18

earlgrey
28. dec 2024

@zuzanockamt Veď ok, ale tak ona píše o spätnom výživnom...

earlgrey
28. dec 2024

@pribinak Veď to...ale tak možno sa vyjadrí autorka

chobotnica777
autor
28. dec 2024

@zuza265 nemal

cacianka
28. dec 2024

Úvod si napísala velmi zmätočne, kto a čo ti zamietli ? Čo si vlastne podala a kam ?
Poplatok na súd vo veci rozvodu sa platí iba raz, aj keď pojednávaní by bolo 20.
Výživné na dospelé deti - si musia podať samé, ale ak nestuduju a nemajú zdravotné problémy , nárok nemajú. To ste sa neskoro zobudili, už si na mk registrovaná cca 7 rokov, mohla si si čítať a študovať všetko okolo problematiky.
Pozri si na nete stránku CPP, majú tam všetky podmienky a pravidlá poskytnutia pomoci, zastupovanie na súde a i.

chobotnica777
autor
28. dec 2024

@earlgrey áno stále vydata

earlgrey
28. dec 2024

@chobotnica777 A akú žiadosť ti zamietli?

chobotnica777
autor
28. dec 2024

@earlgrey každý žije inde, deti žijú so mnou roky. Teraz nemám prácu. Ohľadom práce je to komplikovane mojej.

earlgrey
28. dec 2024

@chobotnica777 Tak jedine za právnikom, lebo toto je veľký zmätok.

pribinak
28. dec 2024

@chobotnica777 keď nemáš prácu tak na to 13 či koľko ročne decko žiadaj výživné neodkladným opatrením

A až potom rozvod. Lebo rozvod môže trvať aj rok či dva a ty potrebuješ výživné

dadka1997
28. dec 2024

@chobotnica777 zaco si vlastne platila 100€?

18 rocne nestuduje moze ist pracovat, tak isto aj 19ročné, na to 13 ročné si si mala dať platit výživné uz davno tvoj problem, takze hned ak sa bude dat, treba dat ziadost na sud o vyzivne na 13 rocne dieta na cas do rozvodu. Na CPP ti pomôžu a pridelia pravnika, len do limitu výšky tvojho prijmu, pred 3 rokmi to bolo cca 630 €

pribinak
28. dec 2024

@dadka1997 100 je kolok za rozvod

chobotnica777
autor
28. dec 2024

Na to 13 ročne sa dá aj spätne? Koľko rokov?

pribinak
28. dec 2024

@chobotnica777 môžeš žiadať najviac 3 roky spatne od podania návrhu

kavasmliekom
28. dec 2024

@chobotnica777 chceš sa rozviesť? Čiže ešte nie sú rozvedená? Tak aké spätne výživné chceš? Na staršie deti ti výživné už nepatrí, môžu ísť pracovať. Pokiaľ im v tom nič nebráni. Na mladšie potrebuješ dokladovať svoj príjem, výdavky...
Nechapem co ti zamietli? Mali ste súd?
Píšeš tak chaoticky.

zuza265
28. dec 2024

@pribinak pokial viem, nezvyknu to schvalit.

pribinak
28. dec 2024

@zuza265 pokial viem individuálne sa to posudzuje

kavasmliekom
28. dec 2024

@pribinak aj v prípade ze sú manželmi? Ako dokáže, že sa nepodielal na výžive, na výchove?

januska12323
28. dec 2024

Nadýchni sa, zamysli a až potom píš, vôbec sa nevyznám v tom čo si doteraz napísala.
Doteraz ti výživné nechýbalo? Starší nepracujú, neštudujú a majú aj iný problém alebo sú zdraví? Aj keby na ne výživné platilo musia podať žiadosť sami, už sú dospelí.

pribinak
28. dec 2024

@kavasmliekom to už bude na nej a jej právnikovi. Mna sa nepýtaj, autorka píše ako Mongol, ani vlastne nevie čo vlastne podáva, nečudo, že jej zo celé vrátili

Záleží od viacerych faktorov a to už posúdi sudca

chobotnica777
autor
28. dec 2024

@kavasmliekom chcem sa rozviesť a chcem aj výživné.
@januska12323 píšem zrozumiteľne chcem sa rozviesť a dve deti staršie majú už cca 18. Jedno ma 13 výživné neplatil. Žije sám na zahrade. Ja bývam v podnájme s 3 deťmi. Deti občas dve ku nemu idú dá im čokolády ovocie sem tam kúpil oblečenie minimum mne nedal žiadne peniaze roky. Nemám prácu akoby som to mala zdokladovat? platím najomne roky prevodom na účet tam je to vidno. Deti môžu byť svedkovia na súde ze im kúpil čokoládky ovocie a par handier? Ťažká situácia proste som sa musela obracať platy malé nemala som to ľahké...nebudem všetko písať verejne keď to nemám lahke

kavasmliekom
28. dec 2024

@chobotnica777 ty si niekedy v októbri písala, že máš 1400e v hrubom, prečo si dala výpoveď, keď si v takej situácii?