Rozvod a Vianoce - otec mojich detí sa mi vyhráža políciou

gabi.k
21. dec 2020

Ahojte potrebujem poradiť ci ste sa sa s tym stretli..rozvadzame sa..pan na prvom pojednávaní vyhlasil,ze sa nechce rozviest, a ak ano, tak chce striedavu starostlivosť s cim ja nesuhlasim.. takze nerozviedli nas a idu Vianoce, nemozem ho vystat, neznasam ho.. nevarim mu, neperem mu..a on ma predstavu asi o idealnej Stedrovecernej večeri, pri com som mu povedala, ze nech si zariadi sam, ze ja s detmi nebudem doma (pojdeme k rodicom o 2 ulice ďalej) ..zacal sa mi vyhrazat,ze zavola policajtov .. ze to vude riesit s jeho pravnickou...
Ked som volala s koliznou po edalami, ze môžem zobrať deti a ist ze som ich mama...mali ste niekto takyto pripad hoci aj v blizkom okoli..ako to dopadlo?ĎAKUJEM

maximilie
21. dec 2020

@gabi.k a aký vzťah k nemu majú deti? Lebo píšeš totálne sebecky!!! Ty ho neznasas... Ale idú Vianoce, to naozaj nedokážeš kvôli trom malým deťom prehryznut jeho prítomnosť???? Neviem prečo sa rozvádzate, ani čo ti urobil, ale my matky by sme mali vedieť jednu základnú vec - už sa svet netočí len okolo NAS. Pre teba to platí trojnásobne. Váš rozvod bude všeobecné pre deti šok. Vy ešte spolu bývate? A zrazu na Vianoce necháte ocinka doma a vy pôjdete preč? Zamyslela si sa nad tým, čo chcú VASE deti a ktoré rozhodnutie im (ne) pokazí sviatky?

maximilie
21. dec 2020

@gabi.k už teraz je jasné , že vaše deti sa stanú ďalšími obeťami boja pri rozvode dvoch trafenych sebeckých dospelákov.... 😔😔😔

pribinak
21. dec 2020

Čo chcú deti? Akú máju deti predstavu o štedrej večeri? Chcú ísť k babke? Alebo vy chceli aby ste sa vy dvaja prekonali aspoň na Vianoce boli normálni rodičia ?
6 a 8 ročne deti si už asi vedia povedať čo chcú

Inak, čo spravíš, ak tá predbehne a zoberie deti on k svojim rodičom? Nemáte úpravu práv a povinnosti, čiže ani ty keby si volala policajtov rak s rým nič neurobia

Deťom by som urobila pekne sviatky a ušetrila by som ich bojov medzi nami rodičmi

kitycat
21. dec 2020

Prepac ale su to aj jeho deti ked pises a chovas sa ako velke decko niet divu ze sa ohana policiou. Slovo VASE, nie len tvoje je vyraz, ktory nechces pocut

suzitok
21. dec 2020

Absolutne zle....ides postaviť deti do prostriedku bojoveho poľa, cez ktoré sa budete s muzom triafať...
Ani ten odchod k rodičom nie je dobrý nápad, budu zmatene, nekludne, bude im chybat otec... alebo to chcu? Vedia to? Nechcem vnucovat svoj nazor, ked neviem ako vnimaju deti otca...
Nie su to len tvoje deti a nemas žiadne prednostné právo na ne, rodicmi ostavate obaja rovnako..

gabi.k
autor
21. dec 2020

Tak pre vsetky, ktore ste ma postavili k stene a odstrelili vopred ....
Deti? Najstaršia ma v tom jasno, stredná tiez a maleho si dokáže kupit za obycajne auticko... vztah a sebectvo?? Hmmm to by on najprv nemal tahat deti do nasich dospelackych problemov... a nedat na matku svojich detí podnet na UPSVaR za zneuzivanie a zanedbanu starostlivost... takze ked podnet preriesili a zistili zo svedectva deti,ani nie mna, ze doslo k nasiliu z jeho strany a opakovane,se sa ho deti boja, ze chcu byt so mnou a nie s nim... tak je kdesi pravda inde akov tom ze som sebecka... sebecky je on, kedze trva na striedavej starostlivosti len kvoli tomu, zeby nemusel platit výživné... ze ho nezaujimaju pocity, co chcu deti... ze si ma dennodenne foti, co robim, "rata mi kroky po byte" psychicky tyra, a foti si deti, co im uz prekaza , vyhraza sa im ,ze im pobere veci... toto je choré...

miadi
22. dec 2020

@gabi.k toto si mala napisat v uvodnom prispevku namiesto toho len ze ho neznašaš. Ked to nešpecjfikuješ kazda si predstavy normalneho otca sama si sa najprv vykreslila ako zena ktora robi problem cez deti na vianoce.. Ved ti nic zle nepisali na zaklade tych info ktore si dala. Vynechala si to najhlavnejšie tak sa nerozćuluj. Nikto tu nema nic osobne proti tebe. Hlavne klud. Zbytocne si nervy robis mas toho dost doma .

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
puertorico
22. dec 2020

Nachystaj si všetky papiere kde sa píše, čo si písala vyššie, že sa ho deti boja a tak. Keď zavolá políciu aby si im to ukázala a mala pekné Vianoce. Nezabudni si to odfotiť do mobilu a pofotené si poslať aj na mail, keď by náhodou ti chcel papiere zobrať. Je to dráma, o to horšie lebo idú sviatky ale prajem pevné nervy a veľa šťastia a spokojnosti v novom živote.

radososa
22. dec 2020

@gabi.k uf tak týmto som si prešla viem o čom pišsš kto to nezažil nevie o čom to je -prajem Ti aby si danu situaciu vyriašila čo najlepšie a hlavne konaj rýchlo

maximilie
22. dec 2020

@gabi.k deti milujú svojich otcov aj keď sú alkoholici, lenivci, ... Väčšinou až v pubertálnom veku sa im otvárajú oči a sú schopné pozerať sa na svojho rodiča kritickejsie... Neviem, čo im musel urobiť aby už tak malé deti svojho otca nenávideli.
Z tvojej správy nie je nič jasné. Čím sa vyhráža? Čo im poberie?k akému násiliu došlo? Bije ich? Na teba dal podnet za aké zneužívanie??? Veď to sú neskutočne silné slová.... Vyhrážanie, zneužívanie, ... Prepáč ,mne to príde celé ako boj medzi vami.
Pozrela som.si album, keď ste ešte čakali ,,nášho drobca".... Ako sa môžu tak dvaja ľudia zrazu nenávidieť? Veď máte 3 deti, tak ste sa museli niekedy ľúbiť?
Je mi z toho veľmi smutno, že sa také niečo skutočne deje. Hlavne sa snaž konať rozumné, nenechaj sa ovládať emóciami, hnevom.... Držím prsty, nech to celé dobre dopadne

sense
22. dec 2020

Deti môžeš zobrať k rodičom, rovnako proti tvojej vôli môže aj on zobrať deti preč pokiaľ nemáte po riešené zverenie deti... A polícia nič neurobí nakoľko obidvaja ste momentálne rovnako za deti zodpovedni

tomika
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
gabi.k
autor
22. dec 2020

@maximilie mne je viac smutno ako Tebe..ver mi...a ak ty mas krasny idealny zivot, tak si to vaz, pretoze som si nikdy nepredstavovala, ze takto toto skončí..
...pytala som sa na nazor ci radu,ze co mi môže..

stanulienkat
22. dec 2020

Je mi ľúto tvojej situácie a hlavne tých malých detí. No tiež mi hlava neberie, že sa stal takýmto až po troch deťoch. Keď vidím že je Takýto, mám s ním jedno dieťa, maximálne dve. Do takéhoto vzťahu je škoda deti.

tomika
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
suzitok
22. dec 2020

@gabi.k uplne inak na to pozeram, ked si dopísala dovody..lebo ten uvodny príspevok teba vykresľuje ako zlu....
No tazko...presla som si tym, mali 2 a 7 rokov (v case rozvodu), tiez ma udával, posielal socialku, policiu...isla som sa utrapit, deti boli v permanentnom strese... trvalo to cele 8 rokov..on robil sceny kazdy mesiac este aj kvoli výživnému, čakal asi, ze budem kľačať, boli obdobia, ked neplatil vobec...(100€ dokopy na dvoch z prijmu 1500€), pre mna to bolo take vyčerpávajúce, ze som si povedala ze nechcem žiadne výživné, len nech da pokoj..
Trestne oznamenie som podala tri razy, exekuciu tiez, nic mi nepomohlo...nemala som ani narok na nahradne výživné, lebo kazde tri mesiace zaplatil 10€ a pozerali nanho ako na boha, ktory ma snahu platiť...atd..atd...atd...
Moja rada znie, obrnit sa veľkou davkou odolnosti, vybav si predbežné opatrenie na zverenie deti, ries si byvanie, kde budete, hlad si svojho zivota a pokial sa da, nereaguj mu na sms, maily, informuj len o veciach tykajucich sa deti, na to ma pravo.
Ako budu postupne prichádzať situacie a podnety, patkrat meraj a raz konaj, nic nerob s horucou hlavou, premysli si a čel ako silna zena danemu problemu. Ak on uvidi, ze ty snim nebojujes, jeho to prestane bavit, ja som na to prisla po 8 rokoch a fakt to prestalo..on sa vyzival v tom, ako ma muci, ako sa trápim, ked beham kade-tade po uradoch a na políciu, robil mi proste program...
Prestala som ho riešiť, kupila som si novu sim kartu, zmenila email... dodržiavala som dane casy na odovzdanie deti jemu, nebavila som sa snim, vyhybala som sa...ked dosiel, deti mu odovzdala moja mama...a tiež ich preberala..
X krat ich nevrátil na cas, na začiatku som volala policiu, ale nepomohli, spytali sa, ci ich zabije, alebo inak ublíži a ked nie, mam cakat... vodil ich o 23,00 - 0,00 a rano ma nahlasil, ze nie su v skole...tak som si začala vsetko spisovat a raz za týždeň som isla na kuratelu a všetko toto, nahlasila tak, ako bolo...noc som neprifarbila, nenadavala, nekricala, ale s kľudom...samozrejme zuril, lebo ho zacali predvolavat, ked sme mali konfrontáciu, stasne som sa prekonávala, ale som sa tvarila, ze tam nie je..je to velmi ťažké, ale da sa to...ja som odpovedala na otazky, on vykrikoval, vyskakoval, besnel...
A zaver? Chlapci k nemu chodili na zaciatku, lebo im chybal, nebranila som , veľakrát som ich dala aj mimo sudneho rozhodnutia, lebo bol kamionista a nevedel chodit ako bolo dane...trvalo to ale kratko, neskor odmietli ist a nechodili...a ano, prisli aj policajti vziat deti na stretnutie..s kludom anglicana som ich pozvala dnu, nech ich beru..obaja noki pod postelou a plakali, ze k ockovi nejdu...myslis, ze ich vzali nasilim??? Otocili sa a bez slova odisli...
Ked ex prestal robit zle, otocilo sa to aj v deťoch a vztah k otcovi si nasli, neskor aj on pochopil, ze tych 8 rokov pekla bolo zbytocnych, ale ako som pisala, jeho hnalo to, ze sa v tom vyzival, akonahle som začala ignorovať a problem som si vzdy doriesila iba s daným uradom/políciou bez vedlajsich sms a telefonátov snim, vtedy stym prestal.
Najväčší paradox je dnes, pretože si vyznadzame priateľsky, napíšeme si pozdrav na Vianoce a sviatky v roku, ked pride , prehodime par slov, ako sa mame...skoda, ze to takto nemohlo byt hned, pretoze dusa cloveka je len jedna a bolest na nej moze ublizit viac, ako fyzicka bolest...drzim palce 🍀🍀🍀🍀

sirka9
22. dec 2020

právne ti nemôže nič. nemáte po rozvode a nemáte určenú starostlivosť o deti. teda každý z vás môže deti vziať a ísť s nimi niekam. otázne je, čo to môže na druhej strane spôsobiť, ak odídete. s políciou neurobí nič, tá do toho zasahovať nebude. ale viem si predstaviť ako stoji pred domom tvojich rodičov a huláka tam, prípadne trieska na dvere a pod. čím budete mať sviatky pokazené ešte viac a deti sa budú báť ešte viac. asi by som nešla o dva domy ďalej ak chcem mať kľudné Vianoce. ale možností je málo

gabi.k
autor
22. dec 2020

@tomika tak ja netvrdim,ze mu deti davat nebudem..dokonca na sude som povedala,ze aj mimo daneho a nariadenych terminov, ze keby ich chcel napriklad zobrať v stredu do kina.. ja s tym problem nemam.. len toto je uz chore..on je psychopat.. psychicke tyranie je viac, ako to ze ta niekto udrie.. ale co on robi..?

suzitok
22. dec 2020

@gabi.k nereagovať! Nauc sa to, da sa to..jeho presne toto živí...ja som neskor nasla odvahu aj odporovať mu priamo, napisal, ze dal nieco na sud (on si dokazal aj vymyslieť situacie), na sms som nereagovala a ked dosiel, bol v soku, že ja otvaram dvere..s usmevom som mu podala do ruky papier, kde som napísala body, ktore ma doplniť do spisu, ze som este robila toto a hento a tamto....a s úsmevom som popriala pekny den a zavrela dvere...
Toto ho zacalo deptat, on bol z toho úplne mimo...na psycho chovanie treba este väčšie psycho ako pritiuder...
Ze som za zavretymi dverami hned spadla na zem, triasla sa a plakala...to on nevie, nevideli to ani deti...alebo si vezmi vankus a potrhaj ho ked ti to pomôže, len ho nesmies proste živiť svojou slabosťou...nesmie to vidieť...

gabi.k
autor
22. dec 2020

@suzitok viem presne o com pises..

Nereagujem,ja sa s nim nebavim, doma sa spravam akoby tu nebol..deti voci nemu neburcujem.. on si kope priepast medzi nimi a nim... on trepe svoje monology a ja som ticho.. vo mne to vrie, trasiem sa ako osika ale ozaj som ticho.. viem, ze ked som do neho skakala on sa vyzival,nahraval ma..posiela to kade tadena socialku, ze som hysterka.. ale to vsetko je ucelove.. clovek dokaze byt ticho, ale raz vypeni.. no snazim sq a kobtrolujem

gabi.k
autor
22. dec 2020

@stanulienkat clovek sa prejavi casom..skus si nájsť par clankov o manipualcii, psychickom tyrani a pochopis,,ze clovek to nevidi od zaciatku..a 3 deti? Hmm.. noo o prve som bojovala pri IVF..druhe bolo prirodzene a tretie neplanovane.. ale milujem ich nadovšetko... takze ci som si dala spravit 3 - 2 -1 tu je to bezpredmetné.. ale to je tvoj nazor..

mia018
22. dec 2020

@gabi.k treba ísť na sociálku hneď a podať si žiadosť o zverenie detí do vlastnej starostlivosti tak ti ich nebude môcť nikam zobrať, ja som to tiež tak riešila lebo ex bol riadny pako

kassandra25
22. dec 2020

@gabi.k ano, ja tiez s detmi travim vianoce u rodicov. Muz sa zariadi sam. Je to jeho problem. My sme rozvodove konanie este nemali, este len bude. My uz sme s nim v domacnosti neni

brita7777
22. dec 2020

@gabi.k je to strasne, kto nezazil, nevie. Drzim palce, hlavne nech sa to uz vyrieši a mas klud !!!

peter2404
22. dec 2020

@gabi.k mas zakaz vychadzania, kam chces chodit ?
ja na tvojom mieste namocim kapra do mleka a nalejem si konaku..

gabi.k
autor
23. dec 2020

@peter2404 si sa zapojil do diskusie? Nemas s kym pokecať? Dik za tvoj názor, a nalej si ty..