aojte chcem sa praradiť,chcela by som podať žiadosť o rozvod,ale neviem ako to je s bytom,ešte 5 rokov mame nanho uver,a nechcela by som aby sme onho prisli.Počula som vraj ked nas rozvedu,že ho prisudia mne a deťom a manžel pojde preč a vraj bude musieť ten uver spacat.Mate niektora skusenosti???
pri rozvode sa delia majetky, ale aj dlhy. pokial bol uver aj byt nadobudnuty pocas manzelstva a nemate oddelene bsm, tak polovica uveru ako aj polovica bytu je tvoja, pokial sa nedohodnete nejak inak (napr. ty si vezmes byt, ale aj zbytok uveru na seba a pripadne nieco este doplatis manzelovi do hodnoty polovice bytu). Pokial sa nevysporiadate, tak on ani z bytu odist nemusi, nie je povinny. Poznam vela rozvedenych parov zijucich nadalej v jednom byte, lebo ani jeden z nich nemal na vyplatenie toho druheho.
všAK PRAVE to nechcem aby sme tu nadalej ostavali spolu,a ja ked ostanem sama nebudm mať na to aby som splatila uver a ani jeho vyplatit.Ja som teraz na MD a aj ked robib moj prijem je cca 330 eur.
Ale problem je v tom že on sa rozviesť nechce a neche prisť takto byt že by sme ho museli predať že čo budu mať deti,že im nič neostane atake dristy.
Toto su aj moje slova.hcem sa rozviesť koli jeho nevere a klamstvami stym spojene.Stale mi hovori ze ma ľubi že chce byť so mnou ,ale od kedy to viem čo je mesiac nič pre to nespravil dokonca jej to ani nepovedal že s nou koci,iba tolko viem že s nou obmedzil kotakt a vraj s nou nespava.Vždy som všetko orbila len pre rodinu len aby boli on i šťastny na nseba som nepozerala ,nikam som nechodila.
presne takto to vidim aj ja,bo si isty.a aj teraz si je že ho neopustim.vraj čo by som vyriešila rozvodom ked aj tak by sme byvali spolu.al hrať sa na fungujucu rodinu to sa neda.
podaj o rozvod, poziadaj o vyzivne na dieta aj na seba (myslim ze to ide ked si na materskej), majetok nemusite vysporiadat hned. Vsak on sa bude chciet dohodnut na predaji, ked bude musiet platit vyzivne a nebude vychadzat. pozistuj si moznosti na centrach bezplatnej pravnej pomoci.
a ako toje s poplatkom za podanie žiadosti o rozvod?Kolko to je???
baby potrebujem radu 🙂 .uz sme rozvedení a máme spoločný byt na ktorý sme brali spoločnú hypotéku...vysporiadanie majetku bude až vo februári ... vtedy uz sa môže byt predat .. zatiaľ sú v byte podnajomnici a z toho platíme náklady za byt...chcem vediet či môžem ísť ja do toho nášho bytu bývať keď budem platit tie náklady, aj keď s tým bývalý nesúhlasí aby sme tam šli s malou bývať ...On chce aby tam boli nájomníci ale ja tam chcem ísť od toho februára bývať . .. hmm?
@caly8 pokial tam mate podnajomnikov, tak preco tam chces ist ty? Keby tam neboli, byvat tam mozes ist, ale platit si budes vsetko sama, manzel nemusi prispiet.
@betina1984 napísala som, že od februára ..malo byť do toho februára... chcem tam preto, lebo potrebujeme s malou viac miesta ako máme teraz kde sme .. a je to stále aj moj byt a ked to utiahnem tak nevidím problém .. podnájomníci odiaľ môžu odísť zo dna na den .. ako na neho bývalého ?? sú na to aj nejaké právne páky zatiaľ kým nebude vysporiadanie?
@caly8 myslim, ze nie. Pokial ste spoluvlastnici toho bytu, tak tam mozes ist, dokial sa nevysporiada bsm.
...nemám s týmto žiadnu skúsenosť ,ale príde mi to postavené na hlavu aby tvoj ex splácal úver za byt,ktorý prisúdia tebe 😕 ...logickejšie mi príde,ak byt prisúdia tebe tak ho budeš musieť vyplatiť ...ale možno sa mýlim 😉