Rozvod a trojročné dieťa

10. okt 2021

Už som bezradná a fakt neviem ako ďalej.. muž má psychicky aj fyzicky týral,bral drogy a hrozne sa zmenil..rozviedli sme sa,no máme spolu dve deti 5 a 3 ročných chlapcov.. ku ex chodia každý druhý víkend..5 ročný je veľmi múdry,dobrý a naozaj sa snaží so všetkým pomôcť.. no ten 3 ročný,to je čistá katastrofa.. je ľahko zmanipulovatelny a ex to veľmi ale veľmi využíva.. malý používa jeho frázy,dokonca sa nám aj vyhráža,že nás dobije,zbije, neznáša nás,sme hnusní (dokonca používa frázy čo mu vraví ex na mňa,keď je tam,a on si myslí,že je to správne,alebo keď je nahnevaný,keď mu niečo nedovolím,tak to proste môže povedať) ale,chápem čo všetko si prežil,chápem,že je v citlivom veku,ale to čo robí posledné mesiace je na nevydržanie.. ako náhle není s ex,je to usmievavé a úžasné dieťa.. všetko vysvetľujeme a riešime s kľudom a láskou.. ale keď to není po dobrom,tak to skúšam po zlom.. ani jedno nepomáha ..už neviem čo mám robiť a ako pokračovať.. malý chce ísť k otcovi,ale ten zdá o neho plnohodnotne nedokáže postarať,už teraz ich na víkend necháva máme,s ktorou býva.. ako sa správať aj ku takýmto deťom? Maminky čo si to prežili,čo pomohlo? Čas? Iná komunikácia? Ja už neviem 😓

janinah
10. okt 2021

psycholog

autor
10. okt 2021

@janinah už som bola.. nepomohlo,iba som sa vykecala

autor
10. okt 2021

@janinah už som rozmýšľala aj na detským..ale neviem ako by to vnímal 😞

hipuska
10. okt 2021

Toho psychológa by som nevzdávala...aj detského aj sebe. Ja s mojím preberám rôzne situácie-co sa stali s deťmi. Pomáha mi nestranný názor, pohlad na situáciu, moje reakcie, reakcie dieťa a nápady ako podobnú situáciu do budúcna riesiit. Nestačí jedna návšteva

sidicek
10. okt 2021

A to kto dovolil návštevu tak malého dieťaťa u drogujuceho tyrana bez prítomnosti matky alebo nejakej soc. pracovníčky? Teda ja neviem ci je toto OK a v zaujme dieťaťa.

autor
10. okt 2021

@hipuska mala som 4 návštevy zatiaľ.. a pomohlo to tak maximálne mne,čo mne bolo ublížené.. u malého to chce čas..
@sidicek no by si neverila.. na súd sme poslali nahrávky čo mi posielal ako vraví deťom,že som ku*rvicka,stet*a a deti to po ňom opakovali.. alebo sa opýtal,čo je maminka? A deti:ku*va!..čistá manipulácia,dôkazy a deti mu dali.. dokonca cez letné prázdniny na týžden..

sidicek
10. okt 2021

Preboha to je neskutočné, ani nemám slov. Ja by som s deťmi navštívila psychológa. Oni predsa nevedia o co ide a tie vyšetrenia prebiehajú hravou formou +ta môže naučiť ako na tieto situácie reagovať.

paniduhancikovie
25. okt 2021

Vyhľadajte psychológa, ktory robí terapiu hrou. Je určená pre takéto malé deti.