Rozvod a tehotenstvo s novým partnerom

lienka565
15. feb 2013

Ahojte. Chcela by som Vás poprosiť o radu. Som práve v rozvodovom konaní. S manželom nebývame spolu už 8 mesiacov. Má aj iný prechodný pobyt. S priateľom som otehotnela. Chcela by som vedieť ako to bude s mojím dieťaťom. Koho meno vlastne bude mať. Naozaj treba priezvisko riešiť cez súd. Nestačí zájsť na matriku a tam môj priateľ potvrdí otcovstvo? Dúfam, že nás do pôrodu rozvedú, ale znovu sa vydávať nechcem. Ďakujem za odpovede.

jfd
15. feb 2013

@lienka565 nevim jak dlouho po rozvodu se to ještě počítá ale manžel je automaticky otcem dítěte. Kdyžtak soudní určení paternity.

emakiki
15. feb 2013

mne sa zdá, že je to rok po rozvode... je to blbosť, ale naozaj to tak je...

mimka
15. feb 2013

Rozvedena viac ako 300 dni pred narodenim dietata, nebude sa urcovat otcovstvo. Ak je matka rozvedená menej ako 300 dní pred narodením dieťaťa, musí byť do vybavenia zapretia otcovstva na súde zapísaný ako otec bývalý manžel. Ak bývalý manžel odmietne podpísať súhlas s menom na matrike, dieťaťu bude vystavený rodný list bez mena (len priezvisko).
Matka v tomto prípade predloží :
- občiansky preukaz matky
- zistiť trvalý pobyt bývalého manžela
- právoplatný rozsudok o rozvode
- sobášny list z rozvedeného manželstva
Biologický otec bude do rodného listu zapísaný až po zapretí otcovstva bývalým manželom a určení otcovstva biologickým otcom.

liz_lemon
15. feb 2013

@lienka565 budes sa musiet jedine vydat rychlo, tak ako to urobila Pariskova, inak bude za otca dietat povazovany tvoj ex

martinka254
22. feb 2013

Dobrý deň, som študentkou posledného ročníka na UPJŠ v Košiciach a chcela by som Vás poprosiť o vyplnenie môjho dotazníka k diplomovej práci. Dotazník je určený pre rozvedených, je anonymný. Veľmi by mi to pomohlo. Ďakujem, tu je link: https://docs.google.com/forms/d/1zBtxoq4BzrrnOu...

lienka565
autor
22. feb 2013

Ďakujem Vám všetkým za odpovede i keď ste ma celkom nepotešili 🙂

martinka254
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bubu158
6. máj 2024

@liz_lemon
Prosím a kedy po rozvode sa dá vydať nanovo ?Aby dieťatko malo priezvisko otca

liz_lemon
6. máj 2024

@bubu158 ked sa dieta narodi, uz musia byt zosobaseni