Rozvod a styk 3-ročného dieťaťa s otcom

macko876
15. júl 2024

Dobry den chcem sa spýtať,ze pri rozvode manželstva ziadam o to ,aby sa manzel mohol stretavat s 3 ročným synom len pod mojim dohladom , nakoľko je na 80%invalidny dochodca .Myslite,ze mi to schvalia ?A este sa chcem spýtať teraz ked este nie sme rozvedeni ,tak moze si manzel bez mojho vedomia zobrat dieta na vylet ked je invalid a nevie sa o dieta postarat ?

nikaeli
15. júl 2024

@macko876 môže. Je rovnaký rodič ako ty. Čo presne znamená, že je 80% ID? aké má ťažkosti, že by nezvládol výlet s dieťaťom?

betulinka1
15. júl 2024

@macko876 ty si si nevsimla, ze je ID ked si s nim mala dieta? Az teraz ked sa rozvádzas? Nechapem, preco by nemohol mat dieta aj na výlete. Ved je tak isto otec. Pokial tam nieje nejaka psychiatricka porucha, kde hrozi, ze by mohol zabit seba a dieta, Akoze nevidim dovod aby si dieta nemohlo vytvárať vztah s otcom.

pribinak
15. júl 2024

Je invalidný dôchodca…..ok ale je rozdiel či je to diabetik, chlap s krátsou nohou alebo ťažký psychiatricky pacient

Nevie sa postarať……to budeš musieť silno obhájiť tento názor, prichystaj si argumenty, lebo
To že mu nedá jesť podľa tvojich predstav neznamená že sa nevie posrat

A áno, môže vziat na výlet. Má rovnaké rodičovské práva ako ty.

cookie29
15. júl 2024

A ID sa stal za posledne 2-3 roky, ked si si s nim planovala dieta, tak predpokladam, ze problem nebol...
je rovnaky otec ako aj Ty a pokial teda nie je leziaci tetraplegik alebo tazky psychiatricky pacient, tak je rovnaky rodic ako aj ty a ma pravo sa starat o dieta ako aj ty. Pokial ma zaujem. A preco by o vylete s dietatom malo byt rozhodnutie na Tebe? Este raz, ste rovnocenni ako rodicia.

araavdva
15. júl 2024

Vziať na výlet ho kľudne môže. Je jeho otec tak isto ako ty matka.
A styk iba v tvojej prítomnosti na to musíš mať padne argumenty, mne to v troch rokoch cca už neprešlo ale aj napriek tomu to tak nakoniec dopadlo že bol s dcérou iba v mojej prítomnosti až postupne bola ona ochotná s ním ísť sama.

mogaa
15. júl 2024

to či je ID nemá nič spoločné s tým žeby nemohol mať dieťa....aj ženy čo majú plný ID majú predsa deti.....tam záleží od konkrétnej diagnózy, ty musíš preukázať e o dieťa sa nedokáže postarať.....

sense
15. júl 2024

Pokiaľ nie je dieta zverené výhradne tebe tak otec dieťata ho môže zobrať na výlet kedy chce..to ze je ID neznamená automaticky ze ma odnate práva na dieťa. Záleží na diagnóze

alickapusinka
15. júl 2024

Ak si sa s nim zoznámila a išli ste spať predtým si nevedela že je 80% ID. Načo si si robila dieťa s ID. Tak čo tu teraz sa vypytuješ prečo by mal súd schváliť že musí sa syn s otcom vidieť len v tvojej prítomnosti čo tu splietaš. Veľa žien tu na MK sú ID a majú deti. TY si vážne myslíš že pri rozvode sudca/sudkyňa schváli tvoj plán to nemyslíš vážne. Tak potom si nezodpovedná prečo TY si si urobila dieťa s človekom ktorý sa nevie o dieťa postarať.