Baby ako je to pri navrhu na rozvod a starostlivosti o maloletych ak rodicia zojuuv spolocnej domacnozti zatial? zveri sa jednemu z rodicov a vyzivne sa tym padlm neurcuje? kedze sa spolocne podielaju na vychove a vyzive kedze byvaju pod jednou strechu
@sherynkamalinka ideálne je sa vopred dohodnúť.....aby to nebolo tu máš na dieťa 100eur a staraj sa(OČR, krúžky, odvoz autom).....
Určuje.lebo môžete a nemusíte byvat spolu naveky,moze byt dlhšie preč, a aj keby ste boli nadalej manželia moze byt určené
podla okolností
a ked k rozvodu chce sucasne striedavu s ktorou ja nesuhlasim? Ja chcem zverit mne a jemu neobmedzený styk podla vzajomnej dohody. deti 14 a 8
@sherynkamalinka no môže mu to prejsť....o to skôr že bývate v jednej domácnosti....deti sú už dosť veľké na striedavku, ty s tým nemusíš súhlasiť.....záleží aj na stanovisku kolíznej ale aj na tom ako máte rozdelené náklady v domácnosti - kto čo platí.....
@mogaa manzel sa o deti prilis nestaral. nikdy nebol ocr. budoval karieru. zaraba trojnasobok mna. vztah s mladsim ma az teraz, so starsim je to uz stratene
@sherynkamalinka no je to o tom že v podstate budete bývať v jednej domácnosti.....takže pri stanovení výživného - životná úroveň oboch rodičov rovnaká - takže sa bude vychádzať z reálnych nákladov na deti, čiže počítaj max.300-400na oboch ak dostaneš budeš rada....s tým že následne jeden z vás z bytu odíde, takže všetky náklady na domácnosť pôjdu na teba....a ex ti nemusí dávať ani euro nad výživné, takže všetko bude na tebe - oblečenie, strava, krúžky, škola v prírode, lyžovačka, výlety zo školy, doučovania...pre teba by to bolo jednoduchšie keby ste spolu nebývali a nehospodárili........ideálne je naozaj sa dohodnúť medzi sebou a hneď sa dohodnúť aj na majetkovom vysporiadaní.....zväčša to býva následne tak, že ten druhý rodič nedá na mimoriadne výdavky na dieťa ani euro a dieťa si "kupuje"čiže "aj prispieva nad rámec výživného" aj keď mu kúpi tenisky ktoré má 3ks ale dieťa potrebuje napr.nový notebook. Hlavne dobrý právnik - ten presne vie na čo sa má pýtať....
@sherynkamalinka nikdy nič nieje stratené , ani vzťah so starším synom .
Držím palce aby deti boli ok .
Asi neplánujete žiť cely život pod jednou strechou . Určite sa dá určiť výživné a aj styk .
@sherynkamalinka my sme bývali spolu v byte ešte rok a výživné som dostávala. Bolo stanovené pri rozvode.