Rozvod a sťahovanie

anikazia
13. okt 2015

Ahojte, chcem sa spytat ci tu js nejaka zena, ktora sa rozvadzala s muzom aj ked mali male dieta a nasledne sa odstahovala aj s dietatom. Prosim ak tu taka je napis mi aj sem do diskusie. Mam par otazok lebo to caka aj mna. Dakujem velmi pekne.

mawka
13. okt 2015

jaaaa. co potrebujes vediet?

zutera
13. okt 2015

Já taky

bonaqa2013
13. okt 2015

ja....

anikazia
autor
14. okt 2015

@mawka
@zutera
@bonaqa2013
Baby, chcela by som vediet ako ste zvladli stahovanie a aky prijem by som cca potrebovala aby som mohla platit najomne.

mawka
14. okt 2015

@anikazia no asi zalezi od tvojej situacie, kam sa stahujes, aka lokalita, ci ostavas v ba. pozri si ako sa pohybuju ceny prenajmov, urci si aky chces standard a podla toho si vyratas prijem. ja som spravila blbinu na zaciatku, ze som sla do krajskeho mesta, kde sa najmy pohybovali za 2-3 izbaky niekde medzi 400-600 e a to bola palka. ked to porovnam s tym, ze teraz som naspat v malom meste na zapade slovenska, de facto doma a za obrovsky trojizbak platim komplet so vsetkym 350 eur a mavam preplatky, tak je to ako vidis o dost menej. takze nad tymto dost pouvazuj. stahovanie som zvladala tak, ze nic som nestahovala hned vtedy ten prvy raz. prenajala som si zariadeny byt. aj ten dalsi bol zariadeny a treti bol ciastocne, ale to som uz mala slusny prijem a z druhej ruky som si od znamej pokupila nabytok za velmi vyhodnu cenu a navyse takmer novy. potom ked som sa vratila naspat domov, teda do mojho rodneho mesta, tak som si zobrala tento nabytok, vtedy som uz mala priatela, tak sme to poodvazali asi na tri krat. zase nebolo toho az tolko. no a postupne si doplnam nabytok aky potrebujem. som sa naucila, ze nepotrebujem zit v luxuse, ze domov nie je o zariadeni, ale o pocite. a to uz zalezi na tebe aky domov si urobis. kukam, mas jedno dieta, kludne vam staci na zaciatok jednoizbak. akurat ja som vsade musela davat dva najmy na uvod. no a stravu si rozratas tiez ako zjete, co ti maly potrebuje. plus ti pojde do skolky, zase ak budes sama matka, tak do ziadostii o prijatie do skolky napis, ze si matka samozivitelka, atd. .. nezabudni si do rozpoctu priratat aj naklady na benzin/naftu pripadne elektricenku. a aspon nieco bokom si odkladaj, hoci kazdy mesiac po 10 eur. a zabezpec, aby si vyzivne mala nacas, nie ze ti bude ex dlzit a budes sa s nim natahovat.

mawka
14. okt 2015

akurat som ti pozerala, 1 izbaky su v ba okolo 400 eur. tak si k tomu prirataj stravu, nieco na odlozenie, benzin/nafta alebo elektricenka a ostatne /oblecko, drogerka, internet/. ak ti bude maly chodit do statnej skolky, tak si zhruba 50 e este rataj k vydavkom mesacne.
no a teraz si z tych nakladov odrataj vyzivne a rodinne pridavky a to, co ti ostane, to by si mala zarabat.

tak ja neviem, nech to je 700 eur, minus vyzivne kolko? 100-150 eur, minus 25 eur ci kolko su pridavky, tak by si mala mat v cistom pravidelne mesacne okolo 500-600 eur. co zase v ba problem nebude.
alebo sa odstahuj do maleho mesta niekde na zapade, kde tiez zozenies robotu, vyzivne mat budes, pridavky tiez, usetris na byvani, lebo v mensich mestach jednoizbak za 200 e v pohode.

neboj sa nic. ked chces, vsetko dokazes. len musis vediet co chces a co nie 🙂

anikazia
autor
14. okt 2015

@mawka ja sa este len idem rozvadzat co bude asi na dlho. Na vyzivnom by som sa chcela dohodnut aspon cca 250 az 300 eur. Uvidim. Urcite by som chcela byvat v ba, mam tu celu rodinu a maly aj skolku. Kamaratka ma 1izbovy byt od buduceho roka volny za 350€ tak mi povedala ze ho prenajme mne s malym. Len to si musim este pracu najst. Co je dost tazke, pretoze skoro vsade chcu na smeny pracovat. To by som ja nemohla. Viem co chcem ale je to beh na dlhu trat ☹

mawka
14. okt 2015

@anikazia nevzdavaj to. nie je vsetko len na zmeny. a keby si mala hentake vyzivne, uffff, sak ja mam 230 na dve deti a v pohode. rozvod nemusi byt dlhy. vysporiadania majetkove a starostlivost o dieta sa mozu natahovat. ale rozvedena mozes byt behom hodiny na prvom pojednavani. a teda neviem ako tvoj muz, ci sa s nim da dohodnut, ci nebude robit orácie a sprostosti. je super, ze ti znama za take fajn peniaze helfne s bytom. no a ked mas celu rodinu v ba, na zaciatku ti mozu s malym pomoct, kym sa ustalis. bude to dobre, neboj. 🙂

anikazia
autor
14. okt 2015

@mawka hladam stale nieco na 8,5 hod. Doteraz som robila na 12tky a smeny. Urcite mi mama pomoze s malym. To viem. A ja budem verit ze sa dohodneme. Ved vyzivne sa nerata od platu muza?

mawka
14. okt 2015

@anikazia od jeho platu a od realnych vydavkov na dieta. ja som uz bola pocas pojednavania od muza odstahovana, takze mne do realnych vydavkov ratali aj ze platim najomne.

anikazia
autor
14. okt 2015

@mawka aj si musela nejako dokazovat ze co dieta potrebuje?

mawka
14. okt 2015

@anikazia ano, ukazovala som blocky, najomnu zmluvu, potvrdenia o uhrade, musela som vtzedy zdokladovat aj to, ze maly chodi na take a take kruzky, do skoly, kde sme volaco platili a tak. a blocky aj strava ze co zhruba stoji. vsetko sudkyna rozratala na polovicu a tu polovicu co akoze bola deti tu este dala na polovicu. lebo nielen chlap je povinny zivit deti, ale aj matka. takze vydavky na deti a na polovicu. teba tam nerataju. sice da sa aj ze manzelka si na seba moze ziadat o vyzivne, ale to uz neviem, to som neriesila, bola som rada, ze mi ex pristupil na 230, aj ked povodne to bolo 250. teraz by som si mohla ziadat o zvysenie, ale nechcem s tym carovat lebo on ma na papieri minimalku a este aby to nahodou neznizili, tak uz serem na to. furt lepsie ako nic., niektore maminy nemaju ani 50 euro. navyse zase nemozem povedat, ked treba nieco extra, kupi. sice mi to obucha o hlavu, je z toho hadka, ale kupi no...

bonaqa2013
14. okt 2015

ja som od exmanž. odchádzala keď malý nemal ešte ani rok. Tedy syn svoje prvé narodeniny už oslávil bez ocka. Bývali sme u svokrovcov, ale dom bol prepísaný na exm. Nedalo sa s ním - tak som radšej zvolila odchod. odsťahovala som sa o 3 ulice k rodičom - bývame na dedine. U rodičov nebolo zle, so synom sme tam bývali roky. Keď mal 11 rokov, narodila sa dcéra a potom prišiel bývať ku nám aj môj priateľ. postupne sa narodili ešte ďalšie 2 deti a začali sme stavať dom v rodičovskej záhrade. V súčasnosti syn je dospelý. má 20 rokov, študuje 3 roč. VŠ, a bývame v dostavanom dome. S výživným na syna bol problém vždy, nikdy sme sa nevedeli dohodnúť s jeho otcom. Vždy musel určiť súd. Potom keď mal syn 18 r. - tak sa už súdil on s otcom. Na tak malého syna ak chceš 200 e - tak to ocinko musí aj dobre zarábať. Syn dostáva od otca 150 e. keď mal syn 3 roky dostávala som 800 Sk.
ak nechceš ísť bývať k rodičom - alebo to jednoducho nejde, potrebuješ zarobiť v čistom 700 - 800e.
na súde som musela všetko ukazovať bločkami - čo som kúpila na oblečenie, koľko syn platí cestu, obedy, šk. potreby, všetko. Začni zháňať bločky - aj od kamarátiek ....

anikazia
autor
14. okt 2015

@bonaqa2013 K rodicom byvat ist nemozem pretoze by som tam nemala kde byt s malym. Byva u nich este aj moja sestra. Preto si zhanam pracu a co najskor odist lebo to takto uz nevydrzim. Zaraba 1600€ v cistom tak si myslim ze by mohol platit aj viac ako 200€. Nema ziadny uver ani hypoteku a ziadne pozicky. Vsetko ma vysporiadane a plati len najomne, auto. To su take najvyssie vydavky. Telefon mu plati dokonca firma 🙂 Asi mam zalepene oci ak cakam vela... ja neviem uz. Som z toho zdeptana.

bonaqa2013
14. okt 2015

@anikazia zatiaľ to vyzerá dobre. Horšie bude ak si niekoho nájde a pribudnú zo 2 deti. Výživné pôjde dole.
A čo tak aby ex. platil výživné na Teba? Máš nato právny nárok....

anikazia
autor
14. okt 2015

@bonaqa2013 no nemyslim si ze on bude mat dalsie deti. Vek ma na to vysoky ale tak nikdy clovek nevie :D som rozmyslala aj nad tym ale neviem ci mam byt az taka svina. To zasa nechcem.

bonaqa2013
14. okt 2015

@anikazia len aby si to niekedy neľutovala. Viem o čom hovorím.....
Sviňa.... Tak o tom by som vedela rozprávať a písať celé state ..... doporučujem aby si nebola až taká dobrá na ex, po čase možno zistíš, že on vie využiť každú situáciu, len aby ti dokázal že on tá sviňa je... A bude mu to úplne jedno čo si ty o tom budeš myslieť....

anikazia
autor
14. okt 2015

@bonaqa2013 len ja mam uz teraz panicky strach ako to vsetko zvladnem a vyzivne na maleho a na mna by sa tahalo asi dlho. Velmi dlho lebo to by on nesuhlasil. On je moc na peniaze a skreckuje si ich.

bonaqa2013
14. okt 2015

škrečkovať môže. aj mu to doporučujem, dieťa niečo stojí. ako podáš na výživné - ráta sa to od toho dňa. ak rozhodnú o 6 mesiacov, doplatí spatne. takže len ho neľutuj....on teba tiež nepoľutuje.

anikazia
autor
14. okt 2015

@bonaqa2013 skusim podat vsetko naraz ved by ma piclo na tych sudoch... Uz nech mam po vsetkom a zijem kludnym zivotom. Sa tesim na ten den 🙂 obdivujem zeny ktore to vsetko zvladli.

bonaqa2013
14. okt 2015

@anikazia skús si kupiť niečo na ukĺudnenie PERSEN.

anikazia
autor
16. okt 2015

@bonaqa2013 Asi si kupim hocico aby som bola kludna. Mam este otazku, byt si si hladala cet net alebo si isla aj do realitky osobne? Ja pozeram byty zatial ale ziadny sa mi nejako nepaci.

vika35
16. okt 2015

@anikazia ak mas trvaly pobyt v Bratislave skoc na magistrat a popytaj sa na byt mladej rodiny. ja som tam byvala pokym som sa nepozbierala. potom som si kupila vlastny.

fanta887
16. okt 2015

@mawka Prosim ta ako mam zabezpečit aby ex platil vyživne načas? vždy dlhuje 2 až 3 mesiace a potom nieco pošle..a potom zase dlhuje...

mawka
16. okt 2015

@fanta887 tak ja som od zaciatku nekompromisna. meskaval obcas aj on, ale bola som zuriva, zla a kedze sa zivi vdaka vodicaku a vie, ze keby ma s vyzivnym natahoval a ignoroval, tak idem k exekutorovi a vodicak mu vezme a je v prdeli. ver, ze by som sa s nim nesrala. po 3 rokoch sa konecne zrovnal a plati nacas. obcas sa stane, ze meska dva tyzdne, ok, beriem, je szco a fakturuje tam a kym mu to preplatia, tak zase nebudem az take hovado, ale potom uz som neoblomna velmi. tak si tusim od rodiny minule pozical. sak co, ine nema na starosti, len poslat dve stovky mesacne, deti vidi raz mesacne, tak na mna moze skusat kolko chce ze mu nevyjde alebo hento a tamto. kde si on pozhana tie dve stovky mne je srdecne u prdele. o deti je postarane fantasticky, tak co by chcel. nema ziadne starosti. ze je magor, nad tym sa nevzrusujem, ze ma vie vytocit a hadame sa, ok, sak docasu. ale vyzivne, to su peniaze deti a vtedy som tvrda.

fanta887
16. okt 2015

@mawka No to je všetko v poriadku,aj ja viem byt zuriva,ale na toho mojho nič neplati..je podnikatel..živi nezamestnanu milenku a jej pubertalne 2 deti..našu dceru,podla sudu chodi zobrat každy tyzden..a to na sekundu presne..ale platit sa mu nechce..a ked mu kazdy tyzden pripominam ze hallo vyzivne tak sa len zasmeje a ze ved poslem..a nič..aj teraz meška už 2 mesiace..a dcera ma ist k nemu zajtra..

fanta887
16. okt 2015

@mawka Ten moj ex podnika v doprave..ale ked aj 3 mesiace nezaplati,tak ho udam na policii a nič sa nestane.. a mne plati mesacne 200 e a len na 5 rocnu dceru.. už neviem ako mam ist na neho..

mawka
16. okt 2015

chod rovno k exekutorovi alebo podaj podnet na presetrenie preco to policia dalej neriesi. asi tam ma znamych. a dokonca podnika v doprave, to je fajn biznis. to by som si ja zgustla.

bonaqa2013
16. okt 2015

@anikazia ja som byt nehľadala, ja som bývala u rodičov - roky. Asi tak 15 a viac rokov. Niekedy aj tam to bolo o ničom, ale inde som nemala kde ísť....

mirica
17. okt 2015

@fanta887 ...iné je tresné onámenie a iné exekúcia. Exekúcia sa dá aj po mesiaci neplatenia. Treba mu poslať sms, že aj nepravidelné platenie je dôvodom na exekúciu, a že tebe práve došla trpezlivosť, dávaš ho na exekúciu s tým, že budeš žiadať odobratie vodičského preukazu.