Rozvod a spoločné bývanie

anit_k
27. máj 2013

nie sme male deti aby sme sa nevedeli dohodnut a spravat sa k sebe slusne. Ide len o to ze ja s dcerkou nemam kam ist, vyriesili sme to takto kym si nenajdem pracu a nepostavim sa na vlastne nohy. Zazili ste to niektora?? Da sa to vobec nejako vydrzat?? Ja osobne by som sa najradsej hned zbalila a odisla, ale naozaj nemame ist kde..

marcelatje
27. máj 2013

Ja osobne som nezažila, ale mali sme takúto situáciu v rodine a nebolo to dobre. Manželia postavili dom a po rozvode nechcel ani jeden vyplácať tak ostali bývať spolu....... neustále hádky kvôli neporiadku každý si varil aj pral sám, ale niektoré priestory ako napr. kuchyňa aj kúpeľňa boli spoločné a je jasné že chlap čakám kým to uprace žena. A ak si náhodou jeden z vás nájde partnera no koniec sveta 😕 😕 😕 😕 😕 😕

kiaradi
27. máj 2013

No ako asi da...ale musi to byt velmi narocne, mate aspon moznost kazdy inu izbu?

anit_k
autor
27. máj 2013

@marcelatje no on je vacsinu casu v praci, to upratovanie ma az tak nedesí, on je celkom poriadkumilovný... a ked si niekoho najdeme tak budeme musiet vyriesit aj byvanie... ja si neplanujem nikoho najst (keby sa niekto pritrafil musel by to byt superhrdina)

@kiaradi hej jasne mame moznost kazdy svojej izby, inak by som na to asi nepristupila..

marcelatje
27. máj 2013

@anit_k ak človek nemá inú možnosť na nejaký čas sa to asi dá zvládnuť, ale ako dlhodobé riešenie to nevidím. Držím palce aby si sa mohla čoskoro osamostatniť 🙂

anit_k
autor
27. máj 2013

@marcelatje este rok budem na materskej (rodičovskej ) a ked nastupim do prace pojdeme prec 🙂 dakujem pekne za podporu 😉

dazdovka
27. máj 2013

@anit_k zalezi aj ako ste sa rozisli, co bolo dovodom, ako ste sa vysporiadali z rozchodom, ci jedneho drzi nadej na zlepenie vztahu, ale druhy uz chce von...
Vela parov, manzelov, takto zije este pocas existencie manzelstva... Kde uz nie je kusok lasky, moze byt este aspon kusok priatelstva, slusnosti, tolerancie a spoluprace pri vychove... Zalezi na vas, ake si to spravite, len nech sa jeden z vas nemsti druhemu a nech ten druhy nezranuje...

lenka268
27. máj 2013

@marcelatje presne, aj my sme to zazili, teda moja sestra. Postavili dom, rozviedli sa, a este dva roky tam sestra byvala lebo exsvagor ju tahal stale za nos s vyplacanim. Teraz je uz pol roka sama v novom byte chvalabohu. a my kukame na dom ktory je za nasou zahradou na nasom uz byvalom pozemku kde byva ten dotycny. 😔 co uz.

kaktusik007
27. máj 2013

@anit_k uff, toto nie je dobry napad.... ja som tak zila s exmanzelom, a bolo to na nervy.... a to prosim sme nemali deti.... s detmi si to neviem predstavit.... a teraz?? teraz som stastna, ze sa manzel odstahoval a ja s detmi byvam sama... je to na nezaplatenie...
a ked vravis, ze o rok pojdes do prace, tak to ma mala uz dva roky, to sa vies do prace vratit aj skor... akuratt teda zalezi, ci si ju dala zapisat do skolky teraz od septembra.....

inak, zakial byvate v jednej domacnosti, tak manzel (ci ex) ma narok na danovy bonus... ked sa odstahujes, ten narok automaticky strati.... a je irelevatne, ze nebudes zarabat ani ty...