Ahojte prosím keď máte skúsenosť poraďte, rozvádzam sa no s manželom máme spoločnú nehnuteľnosť ktorú sme nadobudli pred svadbou, žial hypo je len na jeho meno nakoľko ja som bola v Tom čase na Materskej,,, časom po svadbe som tušila že to nebude s manželom dobré tak sme sa dohodli že prepise na mňa 1/2 domu darovacou zmluvou keďže už sme manželia. Prosím ako môžem teraz získať dom pre mňa z malým? Mám teda 1/2 domu no on ho nemieni opustiť, ďakujem
jedine sudne a ten rozhodne ci ho budes mat vyplatit alebo sa dom preda vyplati hypo a zvysok sa rozdeli ..
@dadis dohodou sa s ním nedá
A mas na to, aby si ho vyplatila?
Uz je rozvod pravoplatny? Zozen si pravnika, nech posle ex manzelovi navrh majetkoveho vyrovnania bsm. Ist na sud, je posledna a najhorsia moznost. Bude sa tahat roky, vela zaplatite na pravnikoch a sudne poplatky su myslim 3% z hodnoty majetku. Ked vam to pravnici ozrejmia, co vas caka, tak obaja sa budete chciet dohodnut. Tvoja polovica moze byt mensia, vzhladom na vnosy ex manzela pred sobasom/darovanim. Nejako by to malo byt spravodlive, kto sa kolko pricinil o nadobudnutie prostriedkami pred svadbou..
@veronikaszabova v podstate záleží koľko by tá suma bola, nejakú čiastku mám
No urcite aspon polovica sumy za nehnutelnost
skus sa nechat vyplatit ty a najdi si daco ine -novy zaciatok ono nie vzdy sa vyplati o dom bojovat -stoji to vela sil penazi a namahy .. a suma by bola - dat ohodnotit znalcom odpocitat vyplatenu hypoteku a zostatok na polovicu .. ale tvoje peniaze su aj jeho a opacne .. to ze mas nasetrene nieznamen aze su tvoje peniaze.. ak to nemas darovane od niekoho alebo spred manzelstva
@veronikaszabova ale ktorá suma? Z ktorú bol dom kúpený? Alebo aktuálne hodnota? Alebo polovica hypo? Tým že by hypo pokračovala na moje meno
Vyssie ti to @syslik81 napisala.
Pracujes?
este k cene nehnutelnosti ak mal manzel nasetrene peniaze pred manzelstvom a tie dal do nehnutelnosti moze ziadat aj tie nazad rovnako ty ... peniaze pred manzelstvom kt nespadaju do bsm a mate dokazy ze boli dane do domu sa mozu odratat .. ale to je vsetko o dohode a teda pripadne na sudcovi
Pridal ta na LV a na hypo nie?
@kitycat to je ten lepší prípad než keby to bolo naopak 😉 lebo aj také prípady tu už boli
@kitycat len na LV skrz darovacej zmluvy
@zuzanka.zuzu vsak prave, som sa chcela uistit, ze to bol svojim sposobom slachetny muz...
@anonym mas ho z coho teoreticky vyplatit? Prijem dostatocny na prenesenie hypo na teba?
Ale uprimne by som odisla ja a zacala nanovo.
no ten si isto trieska hlavu o stenu, ze na teba napisal polku domu. Takze teraz bude robit prieky a ver, ze z toho domu nic nedostanes, ked sa zatne.
@mamula20 velmi dobry postreh, musel byt suhlas banky.
A koľko si reálne dala do toho domu?
Tak, ze ho vyplatis.