Ako sa zachovali vaši manželia,otcovia vašich detí pri rozvode, ak si našli milenku a rozvod chceli? Nechali vám byt/dom? Museli ste ich vyplatiť? Alebo vyplatili oni Vás? Alebo ste museli odísť bez ničoho? Kam ste išli? Riešim podobnú situáciu, konkrétne popisovať nechcem, len ma zaujíma akási štatistika.
majetok je spolocny ci je tam milenka alebo nie a fer by to malo byt pre obe strany ..
Ja som vyplatila exmanzela z bytu. Navysila som si hypo a nasla druhu pracu. Exmanzel siel do svojho bytu - ten zdedil po rodicoch.
Autorka, ono je to tak, ze pokial zeny maju na to prijem, aby vyplatili exmanzela z bytu/domu, tak tam vacsinou ostanu. Navysia hypo resp.vezmu si hypo. Pokial na to zeny nemaju, vyplati ich exmanzel, kupia si mensi byt - ak na to je. Ak na to neni, koncia u rodicov ci v podnajme. Alebo este mozu uprosit ex, nech ich tam necha.
Kazdy chlap je iny, kedze dom dostal sice po nasej svadbe nechcel spolupracovat, nevyplatil mi ani € vzala si auto , jedno ostalo jemu.. nebral ohlad ani na vlastnu dceru... nasla si podmajom a makala aby uzivila dieta a seba... zvladla tonnejako ale zaciatky boli rozne.... a preco sme sa nedohodli na vyplateni nemala chut ani cas riesit a tahat sa po sudoch jedno sednie s pravnickou je teda ina suma a mne veru bolo kazde e dobre v ruke.. su dni ked by to riesila inak ale s takym pakom ako bol moj ex to zato naozaj nestalo.. preto ma taky vztah s dcerou aky ma..videl ju pred 7 rokmi lebo ja sa prosit nebudem aby si ju vzal kebybchcel chova sa inak ...takze zalezi fakt od osobnosti
No takých veľkorysých čo nechajú manželke dom prípadne byt len tak je žalostne málo a je jedno či majú alebo nemajú milenky a či žiadajú o rozvod oni alebo manželky.
A keby si chcela radu do buducna: najlepsie je kupit si byt sama pred manzelstvom na hypo. Po svadbe si kupit spolocny byt/doma a svoj byt prenajat. Hypoteku na tvoj byt ti platia v podstate najomnjci. Po rozvode by si sla do svojho. Lenze takto zeny neuvazuju.
Mňa vyhodil z domu(my sme ho spolu po svadbe celý prerobili,no dostal ho síce počas manželstva,ale darom,druhý dom sme spolu postavili)počas korony, dušoval sa,že nemá milenku(mal pravdu,počas manželstva nemal iba jednu,ale viaceré),bolo mu úplne jedno,že nemám kde bývať...vysporiadanie zatiaľ žiadne,dokonca mi zakázal vstup do miesta trvalého bydliska a hoci je to protiprávne,tak to sudkyňu vôbec nezaujímalo...nedovolil mi dokonca ani si prísť po zvyšné veci,ktoré boli v dome,riešila som to cez právničku,jedine moja mama mohla v určenú hodinu po ne prísť,no nakoľko ona sa u nás v dome nevyznala,tak nevzala všetko (on sa jej tam ešte vysmieval,že nech si hľadá),deťom doteraz odmieta dať ich vlastné veci...peniaze žiadne navyše,iba výživné,pritom bolo stanovené,že sa má podieľať aj na mimoriadnych výdavkoch...inými slovami som odišla s holou ritou,hoci sme všetko vybudovali počas manželstva spolu...
@kate211 pokiaľ ešte nemajú stanovený termín pojednávania na vysporiadanie majetku tak jej je tá právnička na dve veci. Netvárte sa teraz, že naše súdy sú nejaké promptne.
@matullienka Len nechapem kto a ako mi moze zabranit prist do domu, kde som polovicny vlastnik a mam tam trvaly pobyt.
@kate211 to netuším ako by to riešili policajti keby ich privolala a druhá vec ak nie je písaná na liste vlastníctva tak neviem či tak veľmi pomôže trvalý pobyt
@kate211 ako som písala,vyhodil ma z domu,ja síce stále robím,no nakoľko som bola nútená si najst podnájom,živím dve deti,hypotéku mi kvôli tomu zamietli,peniaze navyše som nemala.Pravnicku mám,ale ex má tú najdrahšiu v meste,žiaľ,ja nezarabam tisíce € mesačne ako on...čím je muž financne viac zabezpečený,tým je väčší zgrlos ani na vlastné deti poriadne nedá,nieto ešte mne-jeho nová zlatokopka sa dobre o to stará...a ja viem,že podľa zákona na jeden dom mám nárok,ale zažila som už krutú realitu pri rozvode,keď sa aj dokázalo,že konal protiprávne a že chránenú osobu vyhodil z trvalého bydliska a nik s tým na súde noc nerobil...ako návrh na vysporiadanie bude podaný,no ja nášmu súdnictvu už vôbec neverím...
@anig počkaj nerozumiem. Ako ti mohol zabrániť vstupu do vlastnej nehnuteľnosti, ako mohol dovoliť iba tvojej matke? Jedine tak, že dom nie je aj tvojim vlastníctvom. TP nič neznamená. Si na liste vlastníctva? Dosť k tom pochybujem...
@matullienka @anig Ak si pisana na liste vlastnictva, dom je aj tvoj. Ty si do svojho majetku mozes prist kedy chces. Nikto ta nemoze vyhodit.
@kate211 to minie jasné preto som písala že ak nie je zapísaná v lv
@kate211
@maciatkolulu postavili sme jeden dom spolu za manželstva,BSM nebolo zúžené ani zrušené,dokonca potreboval môj podpis na papieroch pri vybavovackach,nie nedal ma ako spoluvlastníka,no polka je podľa práva moja.V Tom dome sme ale nebývali,vyhodil ma z trvalého bydliska a je to protiprávne,ako manželku a matku maloletých detí by ma vyhodiť podľa práva nemal.Realita je ale taká,že sudcovia na takéto veci zvysoka kašlú,ako píšem,pri rozvode sa to riešilo.Mojej matke písomne dovolil cez právničku,aby mohla prísť po moje veci.
Ale toto nie je predmetom,čo sa pýtala autorka,ja som písala autorke to,že hoci právne má na veľa veci nárok,žiaľ,nemusí sa ku tomu aj dostať.
@elizabet173 sme ešte stále manželia,kvôli sporom o deti nás ešte nerozviedli,áno vyhodil ešte v roku 2020,nedovolil mi bývať ani v Tom druhom dome,na ktorý mám nárok polovicu.V dome byva ex s milenkou a do druhého domu(na ktorý mám nárok)nasťahoval ukrajincov.
Ani ja netuším,že ako sa mu podarilo obísť ma pri zápise do LV,neviem ani kedy tam šiel a keď som mu na to potom prišla,tak sa vykrúcal,že aj tak je polka moja,no on už mal rozbehanu milenku a keď tá ho evidentne tlačila do rozvodu,tak ho podal a už vtedy som nemala ako s nim riesit LV
Na byt, dom sa robi polovicu zivota. Malokto je tak velkorysy, rozumej hlupy, ze po tom ako na byt robil pol zivota, pred 40-50tkou necha byt/dom ex a skonci ako bezdomovec. Hypo na 20-30 rokov mu uz nikde nedaju, je pristary.
@kate211 to nie je o tom, že ženy tak neuvažujú... ale máloktorá žena si môže dovoliť vziať si sama hypo pred svadbou.. napr. máloktorá žena v BA utiahne svoj vlastný byt a všetky náklady naň a potom si kúpiť ešte spoločný... znie to ideálne, ale nie je to také ľahké.. viem, o čom hovorím.. tiež som mala predstavu, že si kúpim sama byt, ale pri niektorých cenách ma uzemnilo a nakoniec sme išli do nehnuteľnosti spoločne až po svadbe.. a to sme riešili nehnuteľnosť pred 6-7 rokmi, pri súčasných cenách obdivujem každého, kto sa sám dá na kúpu bytu
Autorka statistika v tomto pripade ti bude na nic, zavisi od povahy daneho muza. Moja kamoska sa vydavala velmi mlada, nieco po 20tke. Ostala rychlo tehotna. Prve dieta, vsetko ok, pocas tehotenstva s druhym nastali problemy. Kym druhe dieta dovrsilo 2 roky uz boli od seba. Neostalo jej absolutne nic a co mna teda najviac zaraza, ze ked sa s ex natahovala o zvysenie alimentov, tak zbierala ako krava kazdy blocik pomaly aj od toaletneho papiera a sud jej zvysil dohromady o 30€ na obe deti… samozrejme ex ma plat celkom slusny plat. Neda jej ani o cent viac. Ale zacina sa to odzrkadlovat na vztahu s detmi a nie v tom dobrom zmysle.
@nurielka ja som mala pred tými 7 rokmi slušný plat na Bratislavu, ale neodvážila som sa ísť sama do kúpy nehnuteľnosti.. keď mi vypočítali, čo všetko budem musieť platiť - hypo, poistku, správcovský poplatok, fond opráv, energie, tak ma prešla chuť niečo kupovať :D áno, utiahla by som to, ale zase nechcela som sa ako 25ročná uviazať na vysokú hypo, milión poplatkov a záväzkov, túžila som ešte aj po zážitkoch, výletoch, cestovaní.. a slovenské platy nie sú u 25ročných ľudí také, aby mohli mať všetko naraz a žiť si život gombička.. tak sme počkali a s partnerom sme si potom kúpili spoločný byt.. a bolo to super rozhodnutie, lebo máme pekný bytík a nakoniec tie mesačné náklady nie sú až také hrozné.. proste ve dvou se to lépe táhne 🙂 zároveň sme sa vtedy dohodli, že keby sa čokoľvek stalo, napr. by sme sa rozviedli, byt sa predá a financie prerozdelia medzi nás...
viem, že niektorí majú aj dve-tri roboty, aby si mohli dovoliť vysnívaný život.. máme v rodine taký prípad, kde chalan ťahá tri roboty, aby utiahol vysokú hypo, dve deti a dva úvery na auto.. ale taký život by som ozaj nechcela.. deti ho takmer ani nevidia a má milión zdravotných problémov
statistika? ved ti tu budu pisat len nazory... toto nie je o statistike