Rozvod a maloleté deti

leyla246
26. jún 2022

Dobrý deň chcem sa spýtať či je tu niekto kto sa rozvádzal a má maloleté deti
Potrebujem poradiť ako postupovať a či môžem napísať aj ja vlastnú žiadosť o rozvod?

sterea
26. jún 2022

Samozrejme, že môžeš sama napísať žiadosť o rozvod.

leyla246
autor
26. jún 2022

@sterea ďakujem a podľa čoho ju mám napísať podľa vzorov na internete ? Lebo je tam viac vzorov
Čo mám v tej žiadosti o rozvod napísať
Ja som si už naštudovala tie veci ale neviem presne čo všetko tam má byť
Môžte mi prosím poradiť
Chcem sa čím skôr rozviesť

sterea
26. jún 2022

Nájdi si na internete vzor, musia tam byť tvoje údaje, manželove, detí, kedy ste sa vzali a kde, potvrdenie o trvalom bydlisku ...., čo sa týka odôvodnenia, opíšeš ako ste sa zoznámili, že sa vám narodili deti a dôvod prečo sa chceš rozviesť, nemusíš písať slohovú prácu, stačí základné odôvodnenie na súde dostaneš priestor na vyjadrenie. Súd určí termín pojednávania, pošlú tvoju žiadosť o rozvod manželovi na vyjadrenie, oslovia kuratelu kvôli deťom, prídu k vám domov, budú sa teba detí vypytovať na rôzne veci.

sterea
26. jún 2022

Ideálne keby si rovno podala návrh na rozvod manželstva a schválenie dohody o úprave práv a povinností rodičov k mal. dieťaťu na čas po rozvode manželstva podpísanú oboma rodičmi.

leyla246
autor
26. jún 2022

@sterea
Vy ste to asi zažila podľa toho ako píšete však
Poraďte mi prosím ako to mám urobiť lebo už som zúfalá manzel ma stále manipuluje naslubije hory doly aj tak z toho nič
Ako to mám spraviť
Napísať vlastnú žiadosť o rozvod a ďalej čo ?

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
slovakboy
26. jún 2022

@leyla246 možno keď dostane tvoj manžel žiadosť o rozvod tak sa spamätá. Nesmieš povoliť, až kým sa ozaj nezmení. Minimálne pol roka musí sekať dobrotu. Lepšie by bolo rok.

sterea
26. jún 2022

Treba napísať vlastnú žiadosť o rozvod spolu s návrhom na schválenie dohody ohľadne detí, vzory sú na internete. Zaplatíte poplatok 66 eur a ďalej je to tak ako som písala vyššie. Nechcete skúsiť na začiatok manželskú poradňu?

lienka.7
26. jún 2022

@leyla246 spises presne podla vzoru z netu... len verzia s deťmi.

dadis
26. jún 2022

@sterea Len podla toho co pise autorka, tak dohodu ohladom deti nema sancu spolocne s manzelom spisat a podpisat, ked je nespolupracujuci. @autorka staci navrh na rozvod a podat ho na prislusny sud. Potom vyhladaj si na internete prislusnu sociálnu kuratorku, mozes ju aj sama oslovit, ze by si potrebovala pomoc sa dohodnut s manzelom na spisani rodicovskej dohody. Podpisana rodicovsla dohoda vyrazne (ale ozaj vyrazne - my sa bez dohody rozvadzame skoro 3 roky) urychli cely rozvodovy proces. Kuratorka ti v tom vie pomoct, aj ked zazraky necakaj, ma vela rodin na starosti. S nasimi detmi absolvovala pohovory a snazila sa nam pomoct sa dohodnut tak, aby to bolo pre deti najlepsie. Boli sme aj u psychologa v ramci UPSVaR..V mojom pripade ideme na 3.pojednavanie teraz a stale nemame dohodu. Ale verim, ze uz teraz sud rozhodne.

leyla246
autor
27. jún 2022

Zatiaľ sa nerozvedieme skúsime to ešte s manželskou poradňou alebo psychológa

leyla246
autor
27. jún 2022

@sterea áno pôjdeme na ďalší mesiach ale obávam sa že on sa nezmení nech sa snažil akokoľvek stále si niečo na mňa nájde a bude má naďalej ponižovať urážať psychicky týrať robiť zo mňa nesvojprávnu a obmedzovať má

leyla246
autor
27. jún 2022

@sterea pri každej príležitosti ktorá naskytne najprv sa rozprávame normálne ale potom si začneme navzájom vytikat veci a začne ma ponižovať že som nemala byť matka a takéto veci
Skúsime tu poradňu a uvidíme

klarik707
27. jún 2022

vzorov je sice kopec, no isto tam najdes taky, ktory ti bude teda pasovat, ale ako tiez by som bola za tu poradnu ak ste teda obaja za to a chcete vase manzelstvo obaja zachanit. moc vam budem drzat palce, aby ste to nakoniec vsetko zvladli